HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
12 Temmuz 2020 Pazar Saat: 14:53

“24 TL CİVARINDA FİYAT BEKLİYORUZ”

Fındık hasadına sayılı günler kaldığını hatırlatan Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, “TMO niye bekliyor? Daha beklememeli, fındık hasadı başlamadan fiyatı açıklamalı” dedi.
“24 TL CİVARINDA FİYAT BEKLİYORUZ”

Fındık hasadına sayılı günler kaldığını hatırlatan Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, “TMO niye bekliyor? Daha beklememeli, fındık hasadı başlamadan fiyatı açıklamalı” dedi.

Bahçelerde tahmini rekolte hesaplama çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, “2020 yılı fındık hasadı dönemine yaklaşıyoruz. Artık 1 aydan az bir zaman kaldı. Birinci tırpanlar vuruldu, ikinci tırpanlar vuruldu, yakın bir zamanda üçüncü ve son tırpanı vuracaklar. Üreticilerimiz bu aralar dip sürgün temizliği yapıyor.  Rekolte tahmin çalışmaları bitti, hesaplamaları yapılıyor. Bakanlığımız tahmini rekolteyi açıklayacak. Bunlarla birlikte üreticilerimizin beklediği taban fiyat açıklaması olacak. Heyecanlı bir bekleyiş içindeyiz” dedi.

Başlangıçta olmasa da 2 yıldır TMO’dan memnunuz

TMO fındık alımından ilk yıllarda memnun olmasalar da son yıllarda güzel alım politikası izlediklerini söyleyen Sarıkahraman, “Ziraat Odaları Birliği Başkanımız Şemsi Bayraktar başta olmak üzere tüm Ziraat Odalarının baskısı ve STK’ların istekleri doğrultusunda TMO’yu bölgemize çekebildik. TMO’nun bölgemize gelmesi ile birlikte de piyasada bir hareketlenme meydana geldi. İlk yıllarda memnun olmasak da son yıllarda açıklamış oldukları fiyatlardan üreticilerimiz kısmen memnun oldular. Daha önceleri maliyetine fındık sattığımız çok olmuştu” diye konuştu.

Fındık kilogram maliyeti 17 TL’nin üstünde

Fındık kilogram maliyetinin 17 liranın üstünde olduğunu belirten Sarıkahraman, “Yıl içinde fiyatların yükselmesi ile birlikte üreticilerimiz kendini bir anda bahçelerde buldu. Daha kaliteli ve verimli üretim yapabilmek için gayret sarf etti. Şuanda fındıkta 17 liraların üstüne çıkan bir maliyet var. Her şeyin pahalandığı ki özellikle pandemi gibi bir süreçten geçtik, her şeyde fiyatlar el yakıyor” ifadelerinde bulundu.

TMO’nun bu süreçte fiyat açıklamasının elzem olduğunu ve 24 lira seviyelerinde fiyat beklediklerini vurgulayan Osman Sarıkahraman şunları kaydetti, “Biz alıcının da satıcının da ihracatçının da memnun olacağı bir fiyat bekliyoruz. bu fiyatın da bir an önce açıklanması elzemdir. TMO daha neyi bekliyor? Fiyatı açıklama vakti geldi. Geçen yıl fiyat, hasat başlamadan 15-20 gün önce açıklanmıştı ki bu da bütün paydaşları memnun etmişti. Bu yılda böyle erkenden bir fiyat açıklanmasını bekliyoruz. Çünkü önümüzü görmemiz lazım. TMO en son iki ay önce 30 bin ton fındığı 24 liraya satmıştı. Sattığı rakam ortada. Açıklayacağı fiyatın da bundan aşağı olmamasını bekliyoruz.”

Üreticiye verilen destek üretime olumlu yansır

Sarıkahraman açıklamasında şu ifadeleri kullandı, “Üretici gerçekten zor durumda. Pandemi döneminde bir çuval paranın bir dilim ekmek alamadığını gördük. Üreticiye ne kadar iyi destek verilirse o kadar üretimi zorlarız. Bu fındıkta da buğday, arpa, nohutta yani her şeyde böyle. Maliyet seviyelerinde veya maliyet altında bir fiyat bizi üzer. Ben umut ediyorum ki bu hassasiyetlerimizi Bakanlık iyi gözlemler ve iyi bir fiyat açıklarlar. Ziraat Odaları üreticinin sesidir. Biz üreticilerin hak ve menfaatini gözetiriz. Fiyat açıklansın, ona göre değerlendirme yapar, kamuoyu ile paylaşırız.”

 Ünye KENT Haber

Anahtar Kelimeler : “24, TL, CİVARINDA, FİYAT, BEKLİYORUZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız