HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
12 Temmuz 2020 Pazar Saat: 14:56

“FIRSATI GANİMETE ÇEVİRMEYİN”

SAĞRA’DAN YERLİ FINDIK İŞÇİSİNE ÇAĞRI!
“FIRSATI GANİMETE ÇEVİRMEYİN”

ÖZEL HABER

Fındık sezonunun yaklaşması nedeniyle uyarılarda peş peşe gelmeye devam ediyor. Fındık toplamak için yurt dışından ve il dışından gelecek olan mevsimlik fındık ücretleri üç aşağı beş yukarı belli olsa da yerli fındık amelesinin yevmiye ücretleri şimdiden dudak uçurtmaya yetti bile üretici cephesinde.

Tüm Köy Sen Ordu Şube Başkanı Zekai Sağra “Yıllardan beri politikası oluşturulamayan fındıkta sezonun yaklaşması ile fiyat, rekolte manipülasyonlarına KOVİD19 bahane edilerek hasatta çalışacak işçilerin özelliklede bölgede yaşayan ve yerli diye tabir edilen işçilerin astronomik rakamlar talep ettikleri konusundaki yayılmaya çalışılan haberler tıpkı şu aralar fiyat üzerindeki manipülasyondan farklı değildir. Doğru da bulmuyoruz” dedi.

Daha ortada somut hiçbir şey yok iken oluşturulmak istenen işçilik ücretleri bu algı bu yılda fındıkta yapılma istenen vurgun ve soygunu perdelemeye yöneliktir diyen Sağra “Asıl konuşulması gereken işçi ücretlerinden ziyade fındığın hak ettiği değerdir. Fındık ürettiği katma değer ile gıda temellerinin asla vazgeçemeyeceği çok ciddi rakamların olmasa olmazıdır.

Dolayısı ile Gürcistan dahil Güneydoğu ve Doğadan gelecek mevsimlik işçilerin için salgına yönelik önlemler alınarak bölgeye intikallerinin sağlanacağı kanaatindeyim. Buna yönelik alınacak önlemlerin ilgililerce bir an evvel açıklanıp bu tür dedikodulara ön verilmemelidir” diye konuştu.

Yapılan hazırlıkların da yakından takipçisi olduklarını belirten Sağra, şöyle devam etti;

“Bunun yanı sıra Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz ve Ordu Valiliğimiz bu konuda da ihtiyatlı ve güzel tedbirler alarak gelecek olan işçilerin özellikle konaklama konusunda hiçbir mağduriyet yaşamalarına yer verilmeyecek. Ziraat Odalarının da amele konusunda ki çalışmalarını takip ediyoruz.

Yine amele konusunda hala tedirgin ve endişe yaşamakta olan gurbetçi hemşerilerimizin de içleri rahat olsun. İnşallah bu sezonda bütün taraflar bir olumsuzluk yaşamadan diledikleri gibi bir sezon geçirir” diye konuştu. (Haber: Şafak DELİÇAKAR)

 

Anahtar Kelimeler : “FIRSATI, GANİMETE, ÇEVİRMEYİN”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız