HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
14 Temmuz 2020 Salı Saat: 10:17

DEV PROJEDE ÖNEMLİ ADIMLAR

   
DEV PROJEDE ÖNEMLİ ADIMLAR

 

 

“Bolaman Havzası Rehabilitasyon Projesi”nin Başlangıç Toplantısı Yapıldı

On Birinci Kırsal Kalkınma Planı (2019-2023) ve Ulusal Havza Yönetim Stratejisi (2014-2023) ile belirlenen hedeflere uyumlu şekilde hazırlanan “Bolaman Havzası Rehabilitasyon Projesi” için ‘Fizibilite Etüdü’ ve ‘Çevresel ve Sosyal Paket’ hazırlığına yönelik, Vali Tuncay Sonel’in başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıda,  bir konuşma yapan Vali Tuncay Sonel, “Böylesine önemli bir projenin Ordu’da, Bolaman Havzasında yapılması bizler için onur verici, heyecan vericidir.  Kim bu memlekete bir çivi çakıyorsa Allah ondan razı olsun” dedi. 

“Ordu’ya ilk geldiğim günden beri söylüyorum. Ordu’nun çok değerli Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı, ‘Ordu Ailesi’nin çok değerli mensupları var” diyen Vali Tuncay Sonel, ”Ordu dışında yaşayan siyasette, bürokraside, iş dünyasında, kültür, sanat, spor camiasında müthiş değerleri bulunuyor. Bu değerlerin hepsi bir araya geldiği takdirde Ordu’da yapılmayacak, üstesinden gelinmeyecek bir iş yoktur ” şeklinde konuştu.

Vali Sonel, ” Bu proje, kapsadığı alan itibariyle de çok önemli. Komşu ilimiz Tokat’ı da ilgilendiriyor. Projenin bir an önce sahada da gerçekleşmesi için biz 24 saat yanınızdayız. Veri çalışmalarının, raporların tamamlanarak, sahada hep beraber bu işe başlamak, bitirmek ve yöre insanımızın istifadesine sunmak istiyoruz” diye konuştu.

Vali Tuncay Sonel, ”Bolaman Havzası Rehabilitasyon Projesi’ne destek veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, projede özel çalışmasını esirgemeyen Milletvekilimiz Sayın Dr. Şenel Yediyıldız’a, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’e, değerli bürokratlarımıza, önceki Valimiz Seddar Yavuz’a teşekkür ediyoruz” diyerek, konuşmasını tamamladı.

 

 “Bu proje bizim hayalimizdi” diyerek, konuşmasına başlayan AK Parti Ordu Milletvekili Dr. Şenel Yediyıldız, “Desteğimizi Sayın Valimizden alacağız. Yeni bir enerji, yeni bir hız ile proje devam edecek. Ordu, bu proje ile 50 yıl daha ileriye gidecektir. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Yol ve su sorunumuz en başta geliyor. Proje hayata geçtiğinde insanlarımıza daha güzel bir yaşam imkanı sağlamış olacağız” dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ise yaptığı konuşmada, “Süper bir projeyi gerçekleştireceğiz. Ordu’muz çok şanslı. 7 yıl içinde 7 ilçeye bir gerdanlık takacağız. Suyuyla, çevresiyle, yoluyla, gıdasıyla çok önemli. Çok yönlü olan bu projeler aynı zamanda ülkemiz ve dünya için de bir örnek. Hem para,  hem insan, hem kaynak yönetimi var. Bu proje inşallah kısa sürede gerçekleşecek” diye konuştu.

Bolaman Havzası Rehabilitasyon Projesinin 158 bin hektarlık alanda Ordu’da 12 ilçe, Tokat’ta ise 3 ilçe olmak üzere toplam 15 ilçeyi kapsadığını söyleyen Orman Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Çelik, “Burada 262 adet yerleşim birimi mevcut, 256 bin kişi barınıyor. Projede,  Orman Genel Müdürlüğü koordinatör kurum olarak görevlendirilmiştir. Projenin maliyeti 300 milyon dolar,  projenin uygulama süresi ise 7 yıl olarak belirlenmiştir. Dünya Bankası ve Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile görüşmeler yapıldı. Fizibilite raporu ve diğer raporların tanziminin sunulması için paydaşlarla beraber talepler alınarak değerlendirilecek. Bu proje bölgenin ihtiyacı olan hususlarda kurumların ayrıntılı faaliyetlerini içeren entegre uygulama projeleriyle sorunlar çözülerek diğer bölgelere model bir proje olacaktır” dedi.

DSİ Genel Müdür Yardımcısı Murat Dağdeviren konuşmasında, 700 milyon liraya yakın bir yatırım önerisiyle, projenin önemli bir paydaş kuruluşu olarak yer aldıklarını söyleyerek, ”İyi bir proje ekibi oluşturuldu.  Bölgede çalışmaya başlamak için en uygun havza seçilmiş. Projelerin hepsini birlikte hayata geçirmek en büyük amacımız. Projenin kendi planı söz konusu. O kendi planına uyacak şekilde bölgemizde, proje çalışma ekibiyle sıklıkla bir araya geleceğiz. Bu çalışmanın özellikle Ordu’muza hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

“Bolaman Havzası projesinin bir parçası olmaktan ayrıca çok mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum” diyen FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık,  “Burada gerçekten güzel bir ekip ruhu oluşmuş. Herkes bu projeye katkı vermek için hazırlıklı. Biz de ekibimizle birlikte çok güzel bir iş birliği yapacağımızı hissettik. Başında Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız olmak üzere ilin vekillerinin de desteğiyle burada bu çalışmanın ruhu olgunlaştırılmış. Bizler de işin temeli olan fizibilite raporunu ve Dünya Bankasına teslim edilmesi gereken raporları hep birlikte sizlerin de desteği ile hazırlayacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, projenin koordinatör kurumu olan Orman Genel Müdürlüğü ve projenin destekçi kuruluşlarından birisi olan FAO Türkiye Temsilciliği tarafından, proje paydaşlarına birer sunum yapılarak, proje kapsamında bugüne kadar yapılan çalışmalar ve bundan sonraki süreçte yapılacak çalışma ve faaliyetler hakkında bilgilendirmede bulunuldu. 

Proje ekibi, 17 Temmuz 2020 Cuma gününe kadar saha çalışmasında da bulunacaklar.

 

 

 

Anahtar Kelimeler : DEV, PROJEDE, ÖNEMLİ, ADIMLAR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız