HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
30 Temmuz 2020 Perşembe Saat: 12:56

MUHASEBECİ STRES YÜKÜ

Ordu SMMM Odası Başkanı Bahadır Baş, defter beyan sisteminin çalışmadığını belirterek beyannamelerin onaylanamadığını söyledi. Başkan Baş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Dün gece yarısına kadar defter beyan sistemi çal
MUHASEBECİ STRES YÜKÜ

Ordu SMMM Odası Başkanı Bahadır Baş, defter beyan sisteminin çalışmadığını belirterek beyannamelerin onaylanamadığını söyledi.

Başkan Baş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Dün gece yarısına kadar defter beyan sistemi çalışmadı. Beyannameler onaylanamadı. TÜRMOB ve ODALAR dün sorunun kendilerine ifade edildiği andan gece yarısına kadar süreçi ve meslektaşların talebini GİB’e ilettiler. Ülkedeki bütün Meslek Mensupları dün geceyi ayakta stres ile GİB ‘den gelecek uzama, erteleme beklentisi ile geçirdiler” dedi.

GİB tarafından yürütülen teknik çalışmalara rağmen sistem çalışmıyor diyen Baş, şöyle devam etti;  “Alışkanlık haline geldi. Devlet kurumlarında göç yolda düzelir mantığı hakim. Her uygulamaya başlıyorlar TÜRMOB’dan, Odalardan, Meslek Odalarından görüş alınmıyor. Uygulamaya başlayalım sorunları yolda çözeriz. Sorunları yolda çözer diye düşünülüyorsa bilinmeli ki sorunlar yolda çözülmüyor. Mali Müşavirler strese girip yaşamlarını kaybediyorlar. Biz devlet kurumlarından şunu istiyoruz. Bir uygulamaya karar verdiğinde paydaş kurumların görüş ve önerisini dikkate alması lazım. Onlarında bu düzenlemenin aktif bir öğesi haline getirmeli. Yoksa çıkartılan düzenleme başarı ile hayata geçmiyor” diye konuştu.

“Meslek Stresi Değil E Uygulamaların Doğru Hayata Geçirilememesinin Yarattığı Stres Bizi Öldürecek.”

Ortaya çıkan mağduriyetin önlenebilmesi için konunun TÜRMOB tarafından yakından takip edildiğini de sözlerine ekleyen Baş; “Gelir İdaresi Başkanlığı yetkilileri, uzatmanın söz konusu olmayacağını ancak kuyrukta bekleyen beyannameler açısından bir maddi mağduriyete sebebiyet verilmeyeceğini ifade ettiler.

Teknik alt yapı sorunlarının meslek mensuplarımızın mağduriyetine sebebiyet verdiği, gece geç saatlere kadar ekran başında beklemelerine yol açtığı, zaten stres yüklü mesleği yapılamaz hale getirdiği, iyileştirmeler olmazsa sistemin sürdürülebilir olamayacağı ortadadır.

GİB sisteminden kaynaklanan sorun nedeniyle saatlerce bilgisayarın başında büyük bir özveri ve sabırla beyan yükümlülüğünü yerine getirebilmek için bekleyen meslek mensuplarımız adına Gelir İdaresi Başkanlığımızdan çözüme yönelik bir açıklama beklemekteyiz. Meslektaşlarımızın Haklı Tepkisini Dile Getiriyor ve Kamuoyu İle Paylaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler : MUHASEBECİ, STRES, YÜKÜ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız