HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
1 Eylül 2020 Salı Saat: 09:36

ORDU, KESME ÇİÇEKTE DE ADINDAN SÖZ ETTİRECEK

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatıyla başlayan çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Belediyeye ait atıl durumdaki tarım arazilerini üretime açan Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle Ordu’da üretimine
ORDU, KESME ÇİÇEKTE DE ADINDAN SÖZ ETTİRECEK

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatıyla başlayan çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Belediyeye ait atıl durumdaki tarım arazilerini üretime açan Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle Ordu’da üretimine başlanan lishianthus çiçeğinde  ilk hasat yapıldı.

Kent ekonomisini canlandırmak, tarımı geliştirmek için projeler üreten Büyükşehir Belediyesi, damızlık koyun, kaz, Pekin ördeği ve örtü altı sebze yetiştiriciliğinin ardından, kesme çiçek sektörüne de destek veriyor.  Bu kapsamda, Altınordu ilçesinin Şahincili Mahallesi’nde yer alan belediyeye ait arazi, kesme çiçek üretimine açılmış ve Ordu için yeni bir çeşit olan lishianthus çiçeğinin üretimi başlanmıştı.

Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler, Büyükşehir Belediyesinin önder ve örnek çiftçiler aracılığıyla Ordu’da yeni üretim kolları ortaya çıkardığını söyleyerek, Ordu’nun kesme çiçekçilikte de adından söz ettiren bir il olacağını belirtti.

 “ATIL DURUMDAKİ ARAZİLER ÜRETİME AÇILIYOR”

Ordu ekonomisine alternatif bir tarımsal faaliyet çeşitliliği kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Başkan Güler, “Tarım ve Orman Bakanlığı’nın önemli çalışmaları arasında yer alan atıl tarım arazilerinin değerlendirilmesi kapsamında Büyükşehir Belediyemize ait olan arazilerden uygun olanlarını cüzi bedeller karşılığında üreten insanlara veriyoruz. Kesme çiçek üretimi amacıyla Büyükşehir Belediyemize ait Altınordu ilçesi Şahincili mahallesinde bulunan araziyi de Ömer Gök isimli çiftçimize kullanım bedeli karşılığında verip, üretime açtık. 1300 m² alanda kurulan seralarda ilimiz için yeni bir çeşit olan lishianthus çiçeği yetiştiriliyor. Sözleşmeli tarım kapsamında mevsimlik çiçek üretimi de yapacak olan Ömer Gök isimli üreticimiz 40 bin kök olarak dikimini gerçekleştirdiği lishianthus çiçeğinin hasadına da başladı. Kendisi kesme çiçeğin getirisinden oldukça memnun. Bizler de ilimize alternatif bir tarımsal faaliyet çeşitliliği kazandırmamanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

 “ZEVKLİ VE KAZANÇLI BİR İŞ”

Aldığı geri dönüşlerden ve kesme çiçeğin getirisinden son derece memnun olduğunu söyleyen Ömer Gök ise “Süs bitkisi yetiştirmeye gülle başladık. 7 yıldır bu sektörün içerisindeyiz. Büyükşehir Belediyemiz bize bir arazi gösterdi ve lishianthus çiçeğinin üretimine başladık. İlk yıl olmasına rağmen başarılı bir sezon geçiriyoruz. Seneye tecrübe kazanacak,  kesme çiçekte kendimizi geliştirecek ve yeni türler de deneyeceğiz. İstihdama da çok büyük faydası olacağına inanıyoruz. Zevkli, güzel ve kazançlı bir iş. İstiyoruz ki başka arkadaşlar da bu işe girsin ve güzel bir pazar oluşsun. Bu çalışmalarımızı hayata geçirmemize destek olduğu için Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler ve ekibine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

 

Anahtar Kelimeler : ORDU, KESME, ÇİÇEKTE, DE, ADINDAN, SÖZ, ETTİRECEK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız