HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
15 Eylül 2020 Salı Saat: 09:46

TÜM RİSKLER ORTADAN KALDIRILIYOR

Geçtiğimiz günlerde Ordu’da yaşanan etkili yağış sonrası meydana gelebilecek vektörel kaynaklı problemlerin ortadan kaldırılması için Ordu Büyükşehir Belediyesi gerekli tüm tedbirleri alıyor. Aşırı yağışlar sonrası sivrisinek
TÜM RİSKLER ORTADAN KALDIRILIYOR

Geçtiğimiz günlerde Ordu’da yaşanan etkili yağış sonrası meydana gelebilecek vektörel kaynaklı problemlerin ortadan kaldırılması için Ordu Büyükşehir Belediyesi gerekli tüm tedbirleri alıyor.

Aşırı yağışlar sonrası sivrisinek üreme alanlarının artması, yuvaları bozulan kemirgenlerin kontrolsüz hareket etmesi ve kanalizasyon taşkınlarının oluşması gibi riskleri göz önünde bulunduran Büyükşehir Belediyesi, selden zarar gören ev ve iş yerlerinin bulunduğu mahallelerde vektörle mücadele çalışmaları yürütüyor.

“611 ADET SİVRİSİNEK ÜREME KAYNAĞI BULUNUYOR”

Hem mevcut üreme kaynaklarının hem de yeni oluşan üreme kaynaklarının kontrol altına alınması için çalışmalar yürütüldüğünü söyleyen Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sefa Okutucu, “22 Ağustos günü meydana gelen aşırı yağış sonrasında Altınordu ilçemizde pek çok ev ve iş yerinde su baskınları meydana geldi. Yağışın başladığı saatten itibaren tüm birimlerimizle vatandaşlarımızın yanında olduk.

Ancak sel sonrası tedbirler suyun tahliye edilmesiyle de bitmiyor. Selden daha çok zarar gören Yeni Mahalle, Şahincili Mahallesi, Şirinevler Mahallesi, Düz Mahalle ve Şarkiye Mahallelerinde toplam 611 adet sivrisinek üreme kaynağı bulunuyor.

Bunlardan 324 adedi bina altı kapalı alan üreme kaynaklarıdır. Şu an bu sayının güncellenmesi ve hem mevcut üreme kaynaklarının hem de yeni oluşan üreme kaynaklarının kontrol altına alınması için çalışmalar yürütülüyor” dedi.  

“GEREKLİ TÜM TEDBİRLER ALINIYOR”

Sel sonrası oluşabilecek tüm risklere karşı mücadelenin yapıldığını belirten Daire Başkanı Okutucu, “Sel baskını sonrasında suyun tahliye edilmesinin ardından 70 adet ev ve iş yerinde, bulaşıcı hastalık oluşma riskine karşı dezenfeksiyon uygulaması yapıldı.

Bir diğer risk de yoğun yağışlar sonrasında kemirgen, akrep, yılan gibi zararlıların yuvalarının bozulması nedeniyle insanların yaşam alanlarına girmesi riskidir. Bu kapsamda da gerekli tüm tedbirler alınmakta ve ilaçlama çalışmaları yapılmaktadır” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler : TÜM, RİSKLER, ORTADAN, KALDIRILIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız