HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Eylül 2020 Perşembe Saat: 10:41

EMEP: TARIM ALANLARI GENİŞLETİLSİN

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, Türkiye’de 766, Ordu’da 9 yerin maden sahası olarak ihaleye çıkarılmasının, var olan maden ve taş ocaklarının genişletilmesinin tarım alanlarını yok ettiğini söyledi.  
EMEP: TARIM ALANLARI GENİŞLETİLSİN

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, Türkiye’de 766, Ordu’da 9 yerin maden sahası olarak ihaleye çıkarılmasının, var olan maden ve taş ocaklarının genişletilmesinin tarım alanlarını yok ettiğini söyledi.

 

            Fatsa’daki siyanürle altın ayrıştırma işletmesinin bugün geldiği aşamanın ekoloji mücadelesi verenlerin haklılığını bir kez daha ortaya çıkardı diyen Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, “Emek Partisi olarak ekoloji-çevre sorununa vurgu yaparak programımızda yer vermiştik. Bugün bunun önemi bir kez daha ortaya çıktı. Fatsa’da yaşanan doğa ve yaşam alanlarının katliamı, tehlikeyi göstermektedir.

Ormanlar kesildi, sular kirlendi, tarım ürünleri zarar gördü. Yaban hayvanların yaşam alanları yok edildi. Şirketin bu katliamı yetmezmiş gibi alanını iki kat daha genişletmek isteyerek 12 yıllık bir çalışma planı yapmaktadır. ÇED süreci başlattılar. Ancak alan büyütülme girişimini engellemek için her türlü mücadeleyi vereceğiz. Ekoloji mücadelesi verenlere destek olacağız.” dedi.

            Madencilik uygulamaları talana ve ranta neden oldu

            Türkiye genelinde yeni maden alanlarının ihale edilmek istenmesine de değinen Poyraz, “Türkiye genelinde 766, Ordu’da da 9 alanda maden araması için ihale yapılacak. Ordu’nun da içinde olduğu kimi illerin ihalesi 17 Eylül günü (bugün) gerçekleştirilecek. Biliyoruz ki, Ekoloji Birliği çağrısıyla 766 maden alanının ihalesinin iptali için dava açıldı. Yapılan ihaleler iptal da edilebilir. İptal edilmezse bile, yeni dönemde mücadele büyüyecek demektir. Yalnızca Ordu değil, ülkenin her tarafı talana ve ranta açılıyor. Toprağımıza ve geleceğimize sahip çıkacağız” diye konuştu.

            Maden değil tarım önemli

            Poyraz, yaşam için tarımın öncelik olduğunu söyleyerek, “Kapitalizm aşırı tüketimi teşvik ediyor. Kar amaçlı politikalar, yerli ve yabancı sermaye gruplarının doğayı ve yaşam alanlarını talan etmesine neden oluyor. Tarım alanları, ormanlar yaşam için en önemli alanlardır. Tarımsal üretim yoksa ormanlar kesilmişse yaşam tehdit altında demektir. Tüm canlılar için öncelikli gereksinim, gıdadır. Gıda alanları maden alanlarına çevrilerek yok ediliyor. Bizlerin önceliği maden sahaları değil, tarım alanlarıdır. Tarım desteklenmesidir” ifadelerini kullandı.

            Topraklarımızdan uzak durun

            Ordu’dan Kazdağlarına, Munzur Dağlarından Murat Dağına kadar her tarafta özellikle altın madenciliği için girişimlerin arttığını vurgulayan Poyraz, “Ülkenin dağı, deresi, tepesi talan ediliyor. İnsanlar isyan ediyor ancak AKP iktidarı yeraltını sermayenin talanına açıyor. Hatta bunu daha da artıracağını açıklayabiliyor. Emek Partisi olarak toprağımıza sahip çıkma mücadelesini büyüteceğiz. Halkımıza çağrımız, kapitalizme ve AKP iktidarına karşı örgütlenerek mücadeleyi büyütmektir. Kapitalizme karşı başarı sağlanmadan rahat edemeyiz” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler : EMEP:, TARIM, ALANLARI, GENİŞLETİLSİN

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız