HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
19 Eylül 2020 Cumartesi Saat: 12:19

ZOR: FİSKOBİRLİK’TE YAPILAN HATALAR, TMO’DA YAPILMASIN!

Büyük Birlik Partisi (BBP) Ordu İl Başkanı Durmuş Zor, gazeteci Şafak Deliçakar’a verdiği röportajda fındık sezonu, TMO, Fiskobirlik ve yerli sanayici ile tekelleşme konularını değerlendirdi.
ZOR: FİSKOBİRLİK’TE YAPILAN HATALAR, TMO’DA YAPILMASIN!

Büyük Birlik Partisi (BBP) Ordu İl Başkanı Durmuş Zor, gazeteci Şafak Deliçakar’a verdiği röportajda fındık sezonu, TMO, Fiskobirlik ve yerli sanayici ile tekelleşme konularını değerlendirdi.

Başkan Zor, yaptığı değerlendirmelerde Fiskobirlik’te yapılan hataların TMO’da yapılmaması gerektiğine dikkat çekerek önemli uyarılarda bulundu.

 

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Zor, haftanın röportajı sayfamıza hoşgeldiniz. Gündem konularına geçmeden önce Partiniz kurmayları ile birlikte Giresun Dereli’de ki afet bölgesinde incelemelerde bulunmuştunuz. Yaşanan sel felaketi ile ilgili nasıl bir çalışma yürüttünüz ve gözlemleriniz nelerdir?

Durmuş ZOR: Hoşbulduk sayın Deliçakar. Evet doğaya Allah bir şekil veriyor. Ben buraları böyle yarattım diyor. Daha sonra da kullarına diyor ki bu irademe ters düşmeyecek şekilde çalışmalar yapabilirsiniz. Kurulan şehirlerde zaman geçtikten sonra yönetenler doğanın kaidelerine uymuyorlar. Bunun sonucunda da başımıza bu haller geliyor. Burada herkes kendini sorgulamalı. Birinci sorgulaması gerekende devleti yönetenler.

Dereli üzerinden siyaset yapmayacağız. Devlet bütün imkanlarını seferber etmeli, pandemi döneminde sosyal mesafe olması gerekirken Dereli’de sayın cumhurbaşkanımızda insanların üzerine çay paketleri atarak miting yapması da bana göre yanlış bir durumdu. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza mekanları cennet olsun diyorum, ailelerine de baş sağlığı diliyorum.

Türkiye’nin her yerinde böyle afetlerden sonra standart adil bir şekilde davranış biçimleri ortaya koymalıyız. Devletimiz burada vatandaşa karşılık para yardımı yaptı. Doğru olan da budur

Şafak DELİÇAKAR: Dereli’nin afet bölgesi ilan edilmesi konusu çok konuşuldu. Sizce de  afet bölgesi kapsamına alınmalı mı?

Durmuş ZOR: Vatandaşlarımız afet bölgesi olmasını tabi ki istiyorlar ama şehrin büyük çoğunluğu yıkılmadığı için afet kapsamına alınmıyor. Bunun artıları vardır eksileri vardır problemi çözdüğünüzde tespiti iyi yaptığınız da daha çabuk hasarlar giderilir yaralar sarılır diye düşünüyorum.

Şafak DELİÇAKAR: Gelelim gündemde ki konularımıza. TMO piyasada. Alımlara başladı. Ancak personel konusunda önceki yıllarda olduğu gibi kaygılar sürüyor. TMO hakkında ki düşünceleriniz nelerdir?

Durmuş ZOR: TMO fındık üzerine kurulmuş ve eleman yetiştirmiş bir kuruluş değil. Şimdi siz alanınız olmayan bir yere yönlendirilirseniz hata yapma oranınız yüksektir. TMO  kendini hep haklı ve güçlü çıkarıyor. Amacı para kazanmak değilde orada üretici adına görev yapması gereken bir kuruluş olmalı.

Serbest piyasada şu an fındık 22 lira ama önümüzdeki dönemde 23-24 liraları da bulacaktır. TMO çok gerekli bir kuruluş ama Fiskobirliki siyaset yapamayanlar bu hale getirdiler ve hep beraber batırdık. Aynı hataları TMO da yapmayalım ki TMO yaşasın

Şafak DELİÇAKAR: Fiskobirlik benimde çok eleştirdiğim bir kurum haline geldi. Bu sezon da yine geçen yılları aratmayacak gibi görünüyor. Fiskobirlik hakkında ki kanaatiniz nedir?

Durmuş ZOR: Fiskobirlik in bir taraftan siyasetin bir taraftan kendi yöneticilerinin ehil ellerde olmaması sonucunda varlığını bitirdi şu anda üretici iki katı fiyat verse dahi ürün vermez o güvencesini kaybetti aldığı fındıkların paralarını ödeyemedi daha sonra da marketçiliğe soyundu onların asıl görevi üreticiye sahip çıkmaktır bugün paraları bu fındığı almaya yetmezken böyle bir beyan vermeleri gülünçtür. Yeniden itibar tazelemeye çalışıyorlar ama bana göre bu durum biraz zor

Şafak DELİÇAKAR: Önümüzde bir de tekelleşme konusu var. Yerli sanayicinin tekelleşme ile ilgili ne gibi çalışmalar yapmasi lazım?

Durmuş ZOR: Karadeniz bölgesinde ortaklı şirket var mı bilmek lazım ama Avrupa’da 3000 ortaklı şirket var bu ortaklardan hiçbiri ben buranın sahibiyim demiyor ortağıyım diyor biz daha bunları aşamamışken nasıl tekelleşme ile baş edeceğiz bunları aşmak için üretici önce ziraat odasına sahip çıkacak sonra ziraat odasına hesap sorar duruma gelecek fındık fabrikaları kuracağız fındığı her şekilde değerlendireceğiz o zaman üreticimiz fındığını oraya vermeyecektir  

Şafak DELİÇAKAR: Son olarak Ordu için temennileriniz nelerdir?

Durmuş ZOR: Öncelikle ben yönetimimde görev alan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Farklı partilerden bizimle çalışmak isteyenler var. Çok teşekkür ediyorum ilçe teşkilatlarıma da çok teşekkür ediyorum.

Bu şehri yönetenler bu şehri paylaşıyoruz. Kimse canının istediği gibi bu şehri yönetmeye kalkmayacak. İktidar mensupları sırf muhalaefet diye size söz hakkı vermezlerse bu millet dün Anavatan, DSP ‘yi ortadan kaldırdığı gibi size de ortadan kaldırır.

Demokrasi barış ikliminde gelişir. Bizim en çok üzerinde durduğumuz Alperen ocakları üzerinden insan yetiştirmektir. Fikir alışverişinde bulunmalıyız. BBP olarak biz Ordu ilinin bütün olarak kucaklanmasından yanayız.

 

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Zor, verdiğiniz bilgi ve yaptığınız değerlendirmeler için çok teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

 

Durmuş ZOR: Sayın Deliçakar, bende şahsım ve partim adına bu fırsatı sağladığınız için teşekkür ediyor, yayın hayatınızda başarılarınızın devamını diliyorum.

 

 

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız