HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Ekim 2020 Pazar Saat: 14:21

“BİZLER SAYESİNDE SİYASETE ZARAFET GELDİ”

AKP Kadın Kolları İl Başkanı Ayşegül Baysal, AK Parti’nin Türkiye genelinde 5 milyon üyesi ile dünyanın en büyük kadın örgütü olduğunu söyledi.
“BİZLER SAYESİNDE SİYASETE ZARAFET GELDİ”

 

AKP Kadın Kolları İl Başkanı Ayşegül Baysal, AK Parti’nin Türkiye genelinde 5 milyon üyesi ile dünyanın en büyük kadın örgütü olduğunu söyledi.

 

Baysal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partinin kuruluşundan bu yana kadınların siyasette yer almasına büyük önem verdiğini, kademe teşkilatlarında % 30 kadın kontenjanı koyulduğunu, buna uymak istemeyen bazı teşkilatların ise derhal uyarılarak kadın kontenjanlarını tamamladıklarını belirtti.

Baysal, yaptığı açıklamada; “Son olarak 31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Belediye Meclis üyesi 18 Bayan arkadaşımızın meclis üyeliğine seçildi.  Karadeniz’de en çok bayan meclis üyesi Ordu’da, yine 7.olağan ana kademe kongrelerinde % 30 bayan kontenjanının yanında 2 tane bayan ilçe başkanı seçildi. Bu da Karadeniz’de bir ilk diyerek, hülasa biz hanımlar elimizin hamuru ile siyasete girdik, iyi ki de girmişiz, çünkü bizler sayesinde siyasete bir zarafet ve seviye geldi” dedi.

İstihdamdaki kadın oranı 2002'den 2019'a kadar yüzde 45 artarak 9 milyon sınırına dayanmıştır diyen Başkan Baysal, “AK PARTİ döneminde Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın pozitif ayrımcılığı sayesinde reformlar ve sessiz devrimler yapıldı. Sadece bunlardan bir kaçını sıralayacak olursak, Anayasamızdan kanunlara kadar tüm mevzuatımızda kadınların haklarını korumaya, ayrımcı uygulamaları ortadan kaldırmaya yönelik çok ciddi düzenlemeler yapıldı.

Bu çerçevede aile yapımızı korumaya özel önem verildi. Aile yapımıza yönelik en büyük tehditlerden biri olarak gördüğümüz kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda etkin tedbirler alındı.

İstihdamdaki kadın oranı 2002'den 2019'a kadar yüzde 45 artarak 9 milyon sınırına dayanmıştır. Böylece kadınların iş gücüne katılma oranı yüzde 27,9'dan yüzde 34,9'a, toplam istihdamdaki kadın oranı yüzde 25,3'ten yüzde 28,8'e yükselmiştir.

Ailedeki sorumluluklarını yerine getirerek iş hayatında yer almak isteyen kadınlarımız için de doğum izinlerinden kreşlere kadar her alanda gereken düzenlemeler bizim zamanımızda yapıldı” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler : “BİZLER, SAYESİNDE, SİYASETE, ZARAFET, GELDİ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız