HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Ekim 2020 Çarşamba Saat: 08:57

UFUKTAKİLER

BİRLİKTE BAŞARABİLİRİZ. Demir Aliye umut olabiliriz… Bu sabah mutlu olmak için bir sebep ararsanız Demir Ali nin gözlerine bakın.
UFUKTAKİLER

BİRLİKTE BAŞARABİLİRİZ.

Demir Ali'ye umut olabiliriz…

Bu sabah mutlu olmak için bir sebep ararsanız Demir Ali 'nin gözlerine bakın.

Yürüteçte yürüyemeyen; belden altı yığılı halde asılı kalsa da önündeki oyuncakları ile mutlu olan bu hasta bebeği getirin aklınıza bu zorluklara rağmen içi gülen gözlerini...

Kilonuzdan memnun değilseniz eğer ya acıktığımda istediğim gibi yemek yiyemeseydim diye bir düşünün...

Eğer gündelik dertler üzmüşse sizi fakat siz ve evladınız sağlıklı ise bugün Allah’a bir kez daha Demir Ali için şükredin.

Mutlu olmak için çare çok...

Umut olmak için de...

Yeter ki isteyelim.

 

Minik Demir Ali yürümek için yardımlarınızı bekliyor. Ölümcül bir genetik kas hastalığı olan SMA Tip1 ile savaşında artık tedavi umudu var. İhtiyacı olan gen terapisini alabilmesi için çok az zamanı kaldı.

 

Hep birlikte başarabiliriz.

 

DEMİR ALİ’Yİ YAŞATALIM.

 

“ZONGENSMA”

SMA Tip 1 hastaları için umut olan milyonlarca dolar değerindeki bir ilaç.

 

Ordu'da yaşayan Avukat İbrahim Kubilay ve Ezgi Bayraktar'ın 18 aylık oğulları Demir Ali bebek için de tek umut bu ilaç.

 

Anne Ezgi Bayraktar "Aylardır ölümle burun buruna yaşıyoruz. Hayatımız mücadele ile geçiyor. Demir Ali'nin yaşaması bu ilaca bağlı"

 

Demir Ali 3 aylıkken Ankara'da yapılan bir genetik testle SMA Tip 1 teşhisi konuldu.

 

ABD, SMA Tip-1 hastası çocukların bünyesinde eksik olan SMN-1 geninin hastaya aktarılmasını sağlayan bir gen terapisi tedavi metodu geliştirdi.

Zolgensma adlı tedavi 2020 Mayıs ayında uygulanmaya başlandı.

Uygulanan hastalarda da yüzde 95 oranında başarı sağlandı.

Ancak 'dünyanın en pahalı ilacı' olarak tarihe geçen Zolgensma'nın ABD'deki fiyatı 2,4 milyon dolar.

Bu ilaç Avrupa'da 2,1 milyon euroya satılıyor.

İlaç Türkiye'de geri ödeme listesinde yer almıyor.

Ve başarı için ilacın 2 yaşından önce kullanılması gerekiyor.

Haydi, DEMİR ALİ İÇİN UMUT OLALIM!


“YAZIKLAR OLSUN!”

İyi Parti Ordu İl Başkanı Ekrem Şentürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Müminin görevi varlıkta şımarmamak, yoklukta sabretmektir. Gerçek mümin acıyı bal eyleyendir" sözlerine yanıt verdi. Şentürk, “Hükümet rant ekonomisi anlayışından bir türlü vazgeçmiyor. Buda gösteriyor ki iktidar derdi halk değil devletin kesesinden beslediği rantçılar. Onları kullanmak ve de gözetmek için ellerinden  geleni yaparak utanmadan sıkılmadan  beslemeye devam ediyorlar. İktidar utanma duygusunu kaybetmiş.

Halkın açlığı ve yoksulluğu ile alay edercesine ‘yoksula sabret‘  diyorlar. Analar babalar eve ekmek götürmekte zorlanıyor. Bırakınız eve et götürmeyi zaruri temel gıda maddelerinin yanına bile yaklaşamıyorlar. Bir buçuk ay önce 40 TL olan Ayçiçeği yağı güm itibariyle 62 TL olmuş durumda.

Fark yüzde atmış enflasyonu doğrularken hükümet Tüik’le  enflasyonu ilimiz dâhilinde yüzde on üç olarak paylaşabiliyor. Yazıklar olsun. Bunu ilan edenler Allahtan korkmazlar mı? Bendeki de akıl olsun. Allahtan korkan yalan konuşur mu? Demek ki para uğruna güç uğruna rant uğruna tüm değerlerini  ve inançlarını yitirmişler.” Dedi.  

 

MİNSK ÜÇLÜSÜ

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmalar devam ediyor. Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarını kurtarmak için Karabağ’daki ilerleyişi devam ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Minsk Üçlüsü’nü gündeme getirdi. Erdoğan Minsk Üçlüsü’nün Ermenistan’a silah gönderdiğini ifade etti. Peki, Minsk Üçlüsü nedir, kimlerden oluşur? Minsk Üçlüsü neden kuruldu? AGİT Minsk Grubu, Azerbaycan ve Ermenistan devletlerinin Karabağ sorunu için barışçıl bir çözüm bulmalarını teşvik etme amacıyla, 1992 yılında Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı tarafından kurulmuştur.

AGİT Minsk Süreci, 24 Mart 1992 tarihinde Helsinki’de toplanan AGİT Konseyi, konsey başkanından Karabağ sorununun bir an önce görüşmeler yoluyla sonuçlandırılabilmesi için çözüm yolunu açması talebiyle başladı. Bu amaçla Minsk şehrinde bir konferans toplantısı yapılması talep edildiyse de bu 2009 yılı sonu itibarıyla henüz gerçekleşmemiştir. 6 Aralık 1994 tarihinde Budapeşte’de yapılan toplantıda, Minsk Süreci için eş başkanlık kurumlarının oluşturulmasına ve bu eş başkanların ABD, Fransa ve Rusya olmasına karar verildi. Bu eş başkanlar sorunun tarafları olan Azerbaycan ve Ermenistan başta olmak üzere, tüm ilgili ülkelerle ve kurumlarla görüşmeler yapmak ve bu görüşmelerin sonuçlarını Minsk Grubu’na bildirmekler yükümlüdürler.

Anahtar Kelimeler : UFUKTAKİLER

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız