HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Ekim 2020 Çarşamba Saat: 09:13

BOLU’DA, ORDU’NUN TECRÜBESİ KONUŞACAK

Bolu’da kangrenleşmiş katı atık sorununa çözüm üretmek için Ordu’ya gelen Bolu Belediyesi heyeti, Ordu Büyükşehir Belediyesinin modern katı atık tesislerini inceleme fırsatı buldu. Bolu Belediyesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.
BOLU’DA, ORDU’NUN TECRÜBESİ KONUŞACAK

Bolu’da kangrenleşmiş katı atık sorununa çözüm üretmek için Ordu’ya gelen Bolu Belediyesi heyeti, Ordu Büyükşehir Belediyesinin modern katı atık tesislerini inceleme fırsatı buldu.

Bolu Belediyesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in girişimleriyle katı atık sorunun son bulduğu Ordu’da yapılan çalışmaları örnek aldı. Bir benzerinin de Bolu’da kurulması planlanan tesisin işleyişi hakkında bilgi almak ve incelemelerde bulunmak üzere Bolu Belediyesi heyeti, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sefa Okutucu eşliğinde tesisleri gezdi. Başkan Okutucu ve teknik ekip Bolu’dan gelen heyete tesisin atıkları nasıl işlendiğini, geri dönüşümünün nasıl yapıldığını ve ekonomiye katkısı hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

“BOLU İÇİN FAYDALI BİR ZİYARET OLDU”

Ordu’da bulunan katı atık ayrıştırma tesisinin bir benzerinin de Bolu’da kurulmasının planlandığını söyleyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Ordu’daki tesisi yakından inceleme fırsatı bulduklarını ve faydalı bir ziyaret olduğunu belirtti.

Başkan Özcan sözlerine şöyle devam etti:

“Bolu’dan Belediye Başkanlarımız ile Ordu’ya teknik bir ziyaret için geldik. Burada Ordu Büyükşehir Belediyesinin katı atık ön ayrıştırma tesisini yakından inceleme fırsatı bulduk. Biz de Bolu’da BEKAB (Bolu İli Katı Atık Bertaraf Tesisleri Kurma ve İşletme Birliği) ile Ordu’da yapılan çalışmanın benzerini hayata geçirmek istiyoruz. Sayın Bakanımız Hilmi Güler ve Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sefa Okutucu bize Ordu’daki katı atık ayrıştırma tesisi ile ilgili bilgiler verdi.

Bizim ve Bolu için faydalı bir ziyaret olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki günlerde de buradaki gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz. Ben Sayın Bakanımız başta olmak üzere tüm Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına bizi sıcak bir şekilde karşıladıkları ve elindeki bilgileri bizimle paylaştıkları için teşekkür ediyorum”

“ORDU’DAN ALDIĞIMIZ TECRÜBELERLE SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ”

Ordu’dan alınan tecrübelerle Bolu’daki atık sorununun çözüleceğini ifade eden Bolu İli Katı Atık Bertaraf Tesisleri Kurma ve İşletme (BEKAB) Birlik Başkanı ve Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, “Bolu İli Katı Atık Bertaraf Tesisleri Kurma ve İşletme (BEKAB) Birlik Başkanı ve Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, “Bolu’nun ilçelerinde katı atık sorunu ile ilgili ciddi anlamda sıkıntı yaşıyoruz.  İlçelerimizde katı atık sorununu ortadan kaldırmak için de Ordu’da yapılan çalışmaları incelemek istedik. Ordu’da son derece modern katı atık tesisi var. İnşallah Ordu’da aldığımız tecrübelerle şehrimize gittiğimizde Bolu’nun sorunlarını çözeceğiz ve modern bir tesis kazanmış olacağız” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler : BOLU’DA, ORDU’NUN, TECRÜBESİ, KONUŞACAK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız