HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
7 Kasım 2020 Cumartesi Saat: 11:11

TÜRK KIZILAYI, ÇITAYI YÜKSELTMEYE DEVAM EDİYOR!

HAFTANIN RÖPORTAJI
TÜRK KIZILAYI, ÇITAYI YÜKSELTMEYE DEVAM EDİYOR!

Türk Kızılayı Ordu Şube Başkanı Birnur Fatma Enginyurt, Pandemi sürecinde Kızılay’ın yürüttüğ faaliyetler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Göreve geldiğinden bu yana bir yılı geride bırakan ve yaptığı başarılı çalışmalar ile Kızılay’ın başarı çıtasını yükseltmeye devam eden Başkan Enginyurt, gazeteci Şafak Deliçakar’a verdiği röportajda Kızılay’ın ihtiyaç sahibi ailelere ve onların yapabileceği başvuru şekillerine değindi.

Enginyurt, ayrıca yapılan bağış ve Kızılay’da gönüllü çalışma esasları hakkında bilgiler verdikten sonra Ordu’da yeni temsilcilikler ve aşevi faaliyetleri hakkında da açıklamalar yaptı.

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Enginyurt, haftanın röportajı sayfamıza bir kez daha hoşgeldiniz. Evet süreçten başlamak istiyorum. Pandemi döneminde Türk Kızılayı ne gibi faaliyetlerde bulundu?

Birnur Fatma ENGİNYURT: Hoşbulduk sayın Deliçakar. Evet dolu dolu bir yılımızı doldurduk. Pandemi sürecinde valilik bünyesinde vefa destek grubu oluşturuldu. Bizde yerimizi aldık. Sokağa çıkma yasağı olduğu dönemde evlerinden çıkamayan vatandaşlarımıza yardımcı olduk. Durumu olmayan vatandaşlarımıza yardımcı olduk. 92 mahalle ve 14 ilçede ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olduk.

Ordu’da 3 şubeyiz, her şube kendini döndürüyor. Her şube ihtiyaç sahibi vatandaşları kendi belirler kendi yardımını yapar. Tüm ilçelerimizde temsilcilik kurulması için ben bir çalışma başlattım. Tabi bizim yaptığımız iş gönüllü olma işi herkes Kızılay da gönüllü olamaz. Merhametli olacak insan sevgisi olacak.

Şafak DELİÇAKAR: İhtiyaç sahibi insanları gözlemlediğiniz zaman ne gibi izlenimlerde bulundunuz?

Birnur Fatma ENGİNYURT: İhtiyaç sahibi insanlar önce valiliklerin sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına kayıtlı olup olmadıklarına bakıyoruz ama sadece bunla yetinmiyoruz saha çalışmasıda yapıyoruz. En çok ihtiyacı olandan başlayıp yardımlarımızı yapıyoruz. Ama bizim asıl amacımız ulaşamayan sesini duyuramayanları tespit etmek. Talepler genelde yakacak yiyecek içecek giysi bunları karşılıyoruz ikinci el kullanmıyoruz.

Şafak DELİÇAKAR: İhtiyaç sahibi biri size nasıl başvuru yapması gerekiyor?

Birnur Fatma ENGİNYURT: Şubemize yada butiğimize gelerek bir form veriyoruz kendilerine hangi yardımı istediklerini forma yazıyorlar bizde imkanlarımız ölçüsünde yardım ediyoruz. Yıl boyu yardımcı oluyoruz.

Şafak DELİÇAKAR: Kızılay’a ne gibi yardımlar yapılabiliyor, Ordu’da yardım durumu nasıl?

Birnur Fatma ENGİNYURT: Ordu olarak yardımlar çok iyi buda çalışmalarımızın karşılığı Kızılay’a güven artmış durumda. Şartlı bağış nakdi bağış giysi yardımı hepsini alıyoruz. Mesela Gürgentepe’de Salih’in yeri. Kimisi baza verdi kimisi yatak geldi. Basından durumunu öğrendik araştırdık odası çok kötü durumdaydı 1 saat içinde ihtiyaçları tamamlandı çok mutlu oldu biz de çok mutlu olduk. Pandemi süreinde yardımlar daha da arttı insanlar daha da yardımsever oldu. 


Şafak DELİÇAKAR: Kızılay’da gönüllü olarak nasıl çalışabiliriz?

 

Birnur Fatma ENGİNYURT: Merhametli olan herkes çalışabilir  insana dokunmak isteyen bu iyiliğe ortak olmak isteyen herkes ama ben özellikle bağışçılarımız içinde istiyorum gençlerimizi davet ediyorum yaklaşık 350 ye yakın gönüllümüz var. Ama maalesef çoğu projemiz pandemiye takıldı. Şu an hala yardımlarımız devam ediyor.

 

Şafak DELİÇAKAR: Kumru ilçesi eski çok değirmen mahallesinde yapılacak olan ana okulu ne aşamada?

Birnur Fatma ENGİNYURT: Şu an hala yapım aşamasında öncek valimiz zamanında imza attık ana okulumuzun mimarıda devlet denetleme kurulu başkanı Yunus Arıncı önderliğinde başladı inşallah açılışını yapacağız ve Afrika da sadece Ordulu vatandaşlarımızın desteği ile su kuyusu açacağız. 

Şafak DELİÇAKAR: Aşevi çalışmaları konusunda geldiğiniz son durum nedir?

Birnur Fatma ENGİNYURT: Ordu’da aşevi açma konusunda bir girişimde bulunduk arsa arama çalışmalarımız sürüyor bu konuda Ordu’ya yetecek kadar bir aşevi yapmak istiyoruz. Bizim biiyorsunuz kurban eti adağımız da var bunları inşallah aşevi ile insanlara dağıtacağız. Hem yurt içi hem yurt dışında yıl boyu.

Şafak DELİÇAKAR: Pandemi zamanında doğum günü kutlaması yaptınız 

Birnur Fatma ENGİNYURT: Yurt dışından misafirler geldi biliyorsunuz. Dünyanın hiçbir yerinde kendi vatandaşına bu kadar değer veren bir devlet yoktur. Devletimiz onları otellere yerleştirdi bizde onlara üç öğün yemek verdik ve doğum günü olan bir gencimizin doğum gününü kutladık 

Şafak DELİÇAKAR: Son olarak Ordu’da Kızılay temsilcilikleri ne aşamada 

Birnur Fatma ENGİNYURT: Kumru ve Aybastıda zaten vardı şu an altı ilçemizde bunları kurduk il şubemize bağlı temsilcilerimizi eleyerek seçtik sadece gıda kolisi değil bir afet durumunda hemen müdahale edebilecek geri kalan 8 ilçede inşallah seçimlerimi yapıyorum daha sonra sadece Altınordu’da yoğunlaşmak istiyorum.

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Enginyurt, verdiğiniz bilgi ve yaptığınız değerlendirmeler için çok teşekkür ediyor, bundan sonraki çalışmalarınızda da başarılarınızın devamını diliyorum.

Birnur Fatma ENGİNYURT: Sayın Deliçakar, bende şahsım ve kurumum adına bizlere bu fırsatı sağladığınız için size ve Ordu Yeni Haber Gazetesi ailesine teşekkür ediyor, yayın hayatınızda başarılarınızın devamını diliyorum. 

 

 

Anahtar Kelimeler : TÜRK, KIZILAYI, ÇITAYI, YÜKSELTMEYE, DEVAM, EDİYOR!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız