HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Kasım 2020 Cuma Saat: 10:23

“MADEN VE ENERJİ YASASI GERİ ÇEKİLSİN!”

 Meclis’e oylanmak üzere gönderilen “Elektrik Enerjisi Kanunu ve Bazı Diğer Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin içeriğinin yerli-yabancı tekellere hizmet olduğunu belirten Emek Partisi Ordu Altınordu İlçe Başkan
“MADEN VE ENERJİ YASASI GERİ ÇEKİLSİN!”

 Meclis’e oylanmak üzere gönderilen “Elektrik Enerjisi Kanunu ve Bazı Diğer Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin içeriğinin yerli-yabancı tekellere hizmet olduğunu belirten Emek Partisi Ordu Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, yasa taslağının geri çekilmesi çağrısı yaptı.

Yusuf Kaya taslak hakkında değerlendirme yaparak, “ Şirketlere maden sahasını, ruhsat sınırları dışına genişletme hakkı tanınıyor. İkincisi ise; enerji üretme adına başta lastik olmak üzere petrokimya ürünleri ve çöplerin ithalatı yoluyla ülke dünyanın çöplüğü haline getiriliyor.  Yapılacak düzenleme ile maden sahasının ruhsat sınırlarının dışına genişlemesinin ve “geçici tesis” adı altında maden şirketlerinin ormanlık alanlardaki her türlü yapılaşmasının önü açılıyor. Böylece başta ormanlar olmak üzere tarım alanları, mera ve yaylaların maden şirketleri tarafından yağmalanmasına yol açan AKP Hükümeti, bu tasarıyla suça yasal kılıf getiriyor.” dedi.

Şirketlere hizmette sınır yok

Kaya, “AKP Hükümetleri boyunca iki üç yılda bir çıkarılan torba yasalar, mevzuatın tekellerin ihtiyaçlarına göre yeniden ayarlanması anlamına geliyor. 100 bin hektar ormanlık alan maden şirketleri tarafından katledilmesinden de iktidar sorumludur. Bugüne kadar maden şirketlerinin yağmasına açılan nitelikli doğa alanı 1 milyon 700 bin hektardır. Eylül ayında da 68 il coğrafyasını kapsayan 766 noktada toplam 900 bin hektar orman, mera ve tarım arazisi niteliğindeki alanlar madenler için ihaleye çıkıldı.

2018 yılı seçim beyannamesinde madencilik sektörünün geleceği için tüm yasal adımların atılmaya devam edileceğini vurgulayan AKP; ‘Yatırım ve sermaye güvenliği’, ‘rezerv güvenliği’, ‘bilgi güvenliği’ gibi hususlarda "Güvenli Madenciliğin Yol Haritası" çalışmasının yapılacağını ilan etmişti.

“Ekonomik değere sahip ve katma değer sağlayacak demir, bakır, altın gibi maden sahaları için yatırıma imkan verecek ihale politikası ve süreçlerini oluşturmaya devam edeceğiz" ifadeleriyle tarım ve yaşam alanlarının değil şirketlerin çıkarlarının korunacağı ilan edildi. AKP başta tarım ve ormanlıklar olmak üzere yaşam alanlarını yağmaya açmaya devam ediyor.” dedi.

Yağmalamaya izin vermeyeceğiz

Kaya değerlendirmesini sürdürerek, “Lastik yakarak enerji üretmeyi yenilenebilir enerji kapsamına alan AKP iktidarı, petrokimya ürünü olan lastik vb maddelerin yakılmasıyla ortaya çıkacak kirliliği görmezden geliyor. “Çöpten enerji üretiyoruz” söylemleri ile çöp yakarak enerji üretmek için dünyanın çöpünü ülkemize toplamak istemektedir.

Sadece depolandığı alanı değil kimyasal gazı, atığı ve külü ile havamızı da kirletecek bu uygulama insanlık suçudur. Türkiye dünyanın çöplüğü olamaz. Tarım ve yaşam alanlarımızın yağmalanmasına göz yummayacağız. Yaşanabilir bir çevre ve doğa için mücadelemizi sürdüreceğiz. Halkın zararına, şirketleri memnun eden bu yasa taslağı tümden geri çekilmelidir.” dedi.

 

Anahtar Kelimeler : “MADEN, VE, ENERJİ, YASASI, GERİ, ÇEKİLSİN!”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız