HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
24 Kasım 2020 Salı Saat: 10:02

“FEDAKAR ÖĞRETMENLERİMİZİN GÜNÜ KUTLU OLSUN”

AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşcı, öğretmenlerin kutsal ve fedakar bir meslek icra ettiklerine dikkat çekerek yayınladığı mesajda öğretmenler gününü kutladı. Taşçı, mesajında şu görüşlere yer verdi; “Cumhuriyetimizin kurucus
“FEDAKAR ÖĞRETMENLERİMİZİN GÜNÜ KUTLU OLSUN”

AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşcı, öğretmenlerin kutsal ve fedakar bir meslek icra ettiklerine dikkat çekerek yayınladığı mesajda öğretmenler gününü kutladı. Taşçı, mesajında şu görüşlere yer verdi; “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Bakanlar Kurulu'nun  11 kasım 1928 tarihinde yaptığı toplantıda Ulus Okullar Başöğretmenliği unvanı verildi. 24 Kasım 1928 tarihinde ise Mustafa Kemal Atatürk, Bakanlar Kurulu'nun bu unvanını kabul etmiş ve Atatürk'ün 100. doğum günü olan 1981 yılından itibaren 24 Kasım günü Öğretmenler Günü olarak kutlanmaya başlanılmıştır.

Dünyanın en kutsal ve en fedakâr mesleğini ifa eden, geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımıza kendini adayan ve yetişmesinde büyük rol oynayan öğretmenlerimiz, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimsemiş, ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma uğrunda tüm fedakârlıklara katlanmışlardır.

“Bir insanı kötülüklerden alıkoyup iyiliğe sevk etmek, üzerine güneşin doğduğu her şeyden daha hayırlıdır” Hadis-i şerifi öğretmenlerin icra ettikleri mesleklerinin ne kadar onurlu ve yüce bir gayeye hizmet ettiğini göstermesi bakımından önemlidir. Bu büyük misyonun yüklenicileri değerli öğretmenlerimin görev aşkını ve azmini hiçbir olumsuzluğun kıramayacağının da bilinci içindeyiz.

Yarınlarımızın mirasçısı çocuklarımıza, ülkemizin dört bir yanında bilimin ve medeniyetin ışığını yaymakta olan Öğretmenlerimiz, kalplerimizde, zihinlerimizde, hatıralarımızda saygın ve ayrıcalıklı bir yere sahip oldukları gibi ülkemizin ve milletimizin gelişimi için hayati öneme sahiptir.

            Taşcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Korona virüsün hayatımıza getirdiği karanlık günlerde, alacağımız her tedbirin tüm öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin okullarına kavuşmaları için önemli bir etken olduğunu unutmayalım. Temennim en kısa sürede, eğitim ve öğretim hayatının sağlıklı günlere kavuşması ve her öğrencinin eşit koşullarda eğitim hakkından yararlanmasıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve saygı ile anıyorum. Emekli ve görevinin başında bulunan değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum."


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız