HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
24 Kasım 2020 Salı Saat: 10:04

"MİLLETLERİ KURTARANLAR YALNIZ ÖĞRETMENLERDİR"

CHP Ordu İl Başkanı Av. Atila Şahin, Başöğretmen Atatürkün Milletleri kurtaranlar; yalnız ve ancak öğretmenlerdir sözünü anımsatarak, Öğretmenlerimizin 24 Kasım’ı kutlayabilmeleri için eğitimde yaşanan sorunların çözülmesi ger
"MİLLETLERİ KURTARANLAR YALNIZ ÖĞRETMENLERDİR"

CHP Ordu İl Başkanı Av. Atila Şahin, Başöğretmen Atatürk'ün "Milletleri kurtaranlar; yalnız ve ancak öğretmenlerdir" sözünü anımsatarak, "Öğretmenlerimizin 24 Kasım’ı kutlayabilmeleri için eğitimde yaşanan sorunların çözülmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu İl Başkanı Av. Atila Şahin, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü yayınladığı mesajla kutladı. Başkan Av. Şahin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün 24 Kasım 1928 yılında 'başöğretmen' sıfatını almasının yıldönümü olan 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün eğitimin sorunlarının konuşulmasına vesile olması açısından önemli olduğunu söyledi.

 Başkan Av. Şahin, mesajında; "Binlerce öğretmenimiz atama bekliyor. Atanamayan öğretmenlerimiz ya başka meslekleri seçiyor, ya pazarda tezgah başına geçiyor. Sözleşmeli öğretmenlik kaldırılmalı. Atama bekleyen öğretmenlerimizin ataması acilen yapılmalıdır.

Eğitim sisteminde ihtiyaç analizleri acilen yapılarak, eğitim programları yeniden yapılandırılmalıdır. Çocuklarımızın çağdaş, Atatürkçü, düşünen, araştıran, milli değerlere sahip bireyler olarak yetiştirilmeleri ve iyi okullarda, iyi eğitim almaları amacıyla okullarımızın günümüzün gerektirdiği teknolojik, bilimsel, sosyal ve kültürel alt yapı standartlarına sahip olmalıdır. 

Toplumların gelişmesinde en önemli unsur eğitimdir. Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi 'Milletleri kurtaranlar; yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet; henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır.' Öğretmenlerimizin 24 Kasım’ı kutlayabilmeleri için eğitimde yaşanan sorunlar çözülmelidir. Bu duygularla tüm öğretmenlerimizin günü kutluyor, sağlıklı, huzurlu bir yaşam diliyorum" dedi.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız