HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
28 Kasım 2020 Cumartesi Saat: 09:57

ŞEYHOĞLU: İLKSAN EMİN ELLERDE!

İLKSAN Denetleme Kurulu Üyesi Metin Şeyoğlu, İLKSAN’ın faaliyetleri, il seçimleri ve sendikal çalışmaları konusunda gazeteci Şafak Deliçakar’a verdiği röportajda önemli konulara değindi. 300 bin üyesi olan İLKSAN’ın emin ellerde
ŞEYHOĞLU: İLKSAN EMİN ELLERDE!

 

İLKSAN Denetleme Kurulu Üyesi Metin Şeyoğlu, İLKSAN’ın faaliyetleri, il seçimleri ve sendikal çalışmaları konusunda gazeteci Şafak Deliçakar’a verdiği röportajda önemli konulara değindi.

300 bin üyesi olan İLKSAN’ın emin ellerde olduğuna dikkat çeken Şeyhoğlu, pandemi sürecinde de İLKSAN’ın yardımlara devam ettiğini söyledi.

 

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Şeyhoğlu, haftanın röportajı sayfamıza hoşgeldiniz. Öncelikle çok merak ediliyor bize İLKSAN’ın açılımını yaparmısınız? İLKSAN nedir?

 

Metin ŞEYHOĞLU: Hoşbulduk sayın Deliçakar. Evet İLKSAN, Milli eğitim bakanlığına bağlı İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım sandığıdır açılımımız bu şekilde. 1943 yılında 4357 sayılı kanunla yardımlaşma adı altında kurulmuş bir sandık. 

 

Şafak DELİÇAKAR: Pandemi sürecinde İLKSAN ne gibi yardımlar yaptı?

 

Metin ŞEYHOĞLU: İlksan sandıklar içinde karşılıksız yardım yapan tek sandık İLKSAN. Üyeler anlamında çok fazla bir şey yapmadık çünkü bir hak kaybına uğramadılar. Ama İzmir depreminde İLKSAN nakdi yardım ve ikrazları 6 ay erteledi. Her zaman üyelerimizin yanında olacağız.

 

Şafak DELİÇAKAR: Konuk evi çalışmalarınız vardı Ordu ve Giresun üzerinde. Bu çalışma devam ediyor mu?

 

Metin ŞEYHOĞLU: Bu konuyu yönetim kurulu başkanımıza taşıdık ama biliyorsunuz bu işler arz talep meselesi. Geçmişte yapılan yanlışları başkanımız asla yapmadı. Bir yere yatırım yapılacağı zaman incelenir İLKSAN’a karı olacaksa yerine getirilir. Pandemi süreci bittiğinde ilk olarak başkanımızı davet ederiz ve talepleri iletiriz sözler alırız.

 

Şafak DELİÇAKAR: Önemle üzerinde durduğunuz İkraz verme çalışmalarında ne durumdasınız?

 

Metin ŞEYHOĞLU: İkrazda artırmalar oldu. 15 bin 20 oldu, 50 -60 bin oldu. Üyelerin isteğine göre. Her yıl biz 5-6 bin emekli veriyoruz onun için en fazla ikrazı 60 bin TL 60 ay. Sağlık desteklerini ilksan sağlık kuruluşları ile anlaşma yapıyor. Bizim tamamlayıcı sağlık sigortamız var. Yılda 8 defa özel sağlık kuruluşlarından yararlanabiliyor. Bunlara ameliyat da dahil.

 

Şafak DELİÇAKAR: Kredi verme çalışmalarınız bu süreçte de devam ediyor mu?

 

Metin ŞEYHOĞLU: Evet Pandemi sürecinde de üyelerimizi mağdur etmemeye özenle gayret gösterdik. Bizim kasamızda bulunan paranın hemen hemen yüzde seksenini kredi olarak üyelerimize veriyoruz. İLKSAN’a üyeyse ama icralık olmamak kaydı ile 12 ay vade 25 bin TL 18 ay vade 35 bin TL 24 ay vade 48 bin TL şeklinde. Başvuru yapan üyemizin parası 1 hafta içinde hesaba yatırılıyor. İcralık olanlara ise 60 bin TL iki tane kefil olmak şartı ile veriyoruz. Hiçbir banka icralık olan birine kredi vermezken biz bunu yapıyoruz çünkü özellikle pandemi döneminde üyelerimizin buna oldukça ihtiyacı var.

 

Şafak DELİÇAKAR: Önümüzde ki yıl Ordu’da ki seçimler konusunda ne gibi hazırlıklarınız var?

 

Metin ŞEYHOĞLU: 2021 yılı nisan ayında inşallah yine 2016 yılında yaptığımız gibi bütün ilçelerimizde seçim yapacağız haziran ayında da ertelenme olmazsa il temsilcilerimizi seçeceğiz. Bütün kurumları gezerek İLKSANI anlatacağız.

 

Şafak DELİÇAKAR: İLKSAN şubeleşme çalışmaları yapmayı düşünüyor mu?

 

Metin ŞEYHOĞLU: Her ilde zaten temsilci var. Bunlar her zamanda alanda şubeleşme olunca üyelerin aidatların kesilmesi fazla israf olur. Külfet olur.

 

Şafak DELİÇAKAR: Siz aynı zamanda sendikal faaliyette de bulunuyorsunuz. Tercihiniz Türk Eğitim Sen, ve burada da çalışmalarınız sürüyor. Neden Türk Eğitim Sen?

 

Metin ŞEYHOĞLU: 1997 yılında görev yaparken üye oldum neden ilk başında Türk olduğu için. Önceden araştırdık bize uyan bir sendika olduğu için üye olduk. Gerçekten de bir sendikada aranan her özellik vardı. Her zaman Türk Eğitim Sen’li olmaktan gurur duyduk.

 

Şafak DELİÇAKAR: Öğretmen maaşları ve ek ders ücretleri hakkında neler düşünüyorsunuz?

 

Metin ŞEYHOĞLU: Genel başkanımız sosyal medyada bu konuda paylaşımı var. Öğretmenlerin sıkıntı yaşadığı konusunda her zaman onların yanındayız. Öğretmenler bu dönemde yüz yüze eğitimden daha zor olan eğitim verdi. Ek ders ücretlerini de aldılar. Ama bugünün şartlarında ücretlerin ne kadar yeterli olup olmadığı da zaten ortada değil mi.

 

Şafak DELİÇAKAR: Son olarak neler söylemek istersiniz?

 

Metin ŞEYHOĞLU: İLKSAN emin ellerde. Türkiye’nin parlayan yıldızı hale geldi. Bütün emeği geçenlere çok teşekkürler. Burada 300 bin üyenin hakkı var. Biz önce devlet, vatan, bayrak ve Atatürk diyoruz. Üyelerden isteğimiz ülke menfaatini ön planda tutsunlar kendi menfaatlerini değil.

 

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Şeyhoğlu, verdiğiniz bilgiler ve yaptığınız değerlendirmeler için teşekkür ediyor, bundan sonra ki çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

 

Metin ŞEYHOĞLU: Bende şahsım ve sandığımız adına bu fırsatı sağladığınız için size ve Ordu Yeni Haber Gazetesine teşekkür ediyor, yayın hayatınızda başarılarınızın devamını diliyorum.



Anahtar Kelimeler : ŞEYHOĞLU:, İLKSAN, EMİN, ELLERDE!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız