HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
1 Aralık 2020 Salı Saat: 08:48

HAVALİMANINDA YANGIN TATBİKATI

Ordu-Giresun Havalimanında, Hava Aracı Kurtarma ve Yangın Söndürme (ARFF) ekiplerinin katılımıyla Kısmi Acil Durum ve Ateşli Yangın Tatbikatı icra edildi. Tatbikat senaryosu gereği özel amaçlı kullanılan bir uçağın havalimanına inişi
HAVALİMANINDA YANGIN TATBİKATI

Ordu-Giresun Havalimanında, Hava Aracı Kurtarma ve Yangın Söndürme (ARFF) ekiplerinin katılımıyla Kısmi Acil Durum ve Ateşli Yangın Tatbikatı icra edildi.
Tatbikat senaryosu gereği özel amaçlı kullanılan bir uçağın havalimanına inişi sırasında yere çakılması canlandırıldı. Kaza sonrası meydana gelen yangına havalimanında görev yapan ARFF ekibi standart süresi olan 3 dakika içerisinde müdahale etti ve çıkan yangın başarıyla söndürüldü.

Kazada yaralananlara ise, UMKE ve ilkyardım ekiplerince müdahale edildi. Bu esnada, havalimanında görevli emniyet personeli ile özel güvenlik ekibi, olay yerini koruma çemberine aldı ve yetkisiz kişilerin alana girişine engel oldu.

Olay bölgesine yakın bir şekilde konumlanan Acil Durum Mobil Komuta Merkezinde, Havalimanı Mülki İdare Amiri Gökhan İkitemur başkanlığında Acil Durum Operasyon Merkezi kuruldu ve acil durum bu bölgeden yönetildi.
Tatbikatın sona ermesine müteakip, katılımcı birim yetkilileri ile olayın değerlendirmesi yapılarak, olası bir acil durumda meydana gelecek aksaklıklara karşı aksiyon alınacak eylemler tartışıldı.

Ordu-Giresun Havalimanında gerçekleştirilen Kısmi Acil Durum ve Ateşli Yangın Tatbikatı hakkında bilgi veren Vali Yardımcısı ve Havalimanı Mülki İdare Amiri Gökhan İkitemur, “Havalimanlarında meydana gelebilecek muhtemel uçak kaza kırımları ile bina tesis yangınlarına anında müdahale edilebilmesi amacıyla ARFF birimleri konuşludur.

Bu birimlerin havalimanındaki acil durumlara 3 dakika içerisinde müdahale etme zorunluluğu bulunmaktadır. 7 gün 24 saat esasına göre çalışan bu ekipler tarafından gerekli iş başı eğitimleri ve tatbikatlarla belirtilen standartların karşılanabilirliği ölçülmektedir. Ayrıca, havalimanlarında meydana gelebilecek acil durumlara önceden hazırlanan planlarla yerel kurum ve kuruluşlarla eşgüdüm içerisinde müdahale usulleri belirlenmektedir.

Bu planlara Acil Durum Planı denir. Acil Durum Planları çerçevesinde planın işlerliğinin test edilerek kurum-kuruluşlar arası işbirliğini artırmak amacıyla havalimanlarımızda; 6 ayda bir masaüstü tatbikatlar, yılda 1 dar kapsamlı kısmi tatbikatlar ve 2 yılda bir geniş katılımlı tatbikatlar düzenlenmektedir. Bugün de bu tatbikatlarımızdan birisini başarıyla gerçekleştirdik” dedi.

Anahtar Kelimeler : HAVALİMANINDA, YANGIN, TATBİKATI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız