HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
1 Aralık 2020 Salı Saat: 08:55

EMEP: BÜTÇEDE SAĞLIK ÖNE ÇIKMALI

Koronavirus salgınının etkisinin artığını belirten Emek Partisi Ordu Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya iktidara seslenerek, Bütçeyi salgına karşı mücadeleyi göz önüne alarak yapın. dedi.         İktidarın ekonomide reform y
EMEP: BÜTÇEDE SAĞLIK ÖNE ÇIKMALI

Koronavirus salgınının etkisinin artığını belirten Emek Partisi Ordu Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya iktidara seslenerek, "Bütçeyi salgına karşı mücadeleyi göz önüne alarak yapın." dedi.

        İktidarın ekonomide reform yapacağını söylediğini dile getiren Kaya, "İktidar ekonomide ve hukukta reform yapacakmış. 18 yıldır yaşanmışlıklar, reformun daha fazla yoksulluk, daha fazla hak gaspı olacağı belli. Ekonomi konusunda ilk görüşmenin  TÜSİAD başlayıp TOBB ile devam edecek olması niyeti belli ediyor. Bugün işçi ve emekçiler, üretici köylüler, emekliler, küçük esnaf zor durumda. Görüşleri, önerileri alınması gerekenler bu, mağdur kesimlerdir. Oysa iktidar sermayeyle görüşüyor. Yani iktidar sermaye gruplarının lehine reform hazırlığı içinde." dedi.

     Kıdem tazminatına karşı üç işçi sendika konfederasyonun birlikte mücadele etmesinin örnek olması gerektiğini vurgulayarak, "İşçiler kıdem tazminatını yok etme girişimine karşı birliktelik sağladılar ve kazandılar. Bütçe konusunda da birlik sağlanmalı. Bütçe yine sermayenin çıkarına ve borç ödemeye göre hazırlanmış. Oysa yaşanan koronavirus salgını nedeniyle sağlığa ve halka destek kalemleri farklı değerlendirilmeli. İnsanlar ölüm ve açlıkla karşı karşıya. Bütçe bu gerçeklik dikkate alınarak yapılmalı. Bütçede koronavirus salgını hesaba katmamak, iktidarın halkın sağlığını önemsemediğini göstermektedir.

      İktidar reformunu önce bütçede yapsın da görelim. Bütçe taslağında işçi ve emekçilere yeni vergiler geliyor, cezalar, zamlar artıyor. Bu nedenle sesimizi yükseltip taleplerimizi dillendirelim." dedi.

    Mücadele şart

    Birlikteliğin sağlanması ve mücadele edilmesi gerektiğini belirten Kaya, "Siyasi iktidar, işçi sınıfı ve emekçilerin hak ve özgürlüklerini, demokratik haklar, siyasal özgürlükleri ilerletecek bir adım atmayacağını bir kez daha göstermiştir. Bu reform adımının halkı ezeceği açık. İşçi ve emekçilerin, demokrasi ve halk güçlerinin tutumu önemli olacaktır. Acı reçetenin kabul edilmemesi, tüm kaynakların halkın ihtiyaçlarına kullanılması için mücadeleden başka yol yok. Demokratik haklar, siyasal özgürlükler halkın gücüyle ve mücadeleyle kazanılacaktır." dedi.

Anahtar Kelimeler : EMEP:, BÜTÇEDE, SAĞLIK, ÖNE, ÇIKMALI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız