HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
4 Aralık 2020 Cuma Saat: 10:15

“HER SAĞLIKLI İNSAN ASLINDA BİR ENGELLİ ADAYIDIR”

Ordu Valisi Tuncay Sonel, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayımladı. Vali Sonel, mesajında şu ifadelere yer verdi:  “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engeli olan vatandaşlarımızın topluma kazandırılması ve sorunlar
“HER SAĞLIKLI İNSAN ASLINDA BİR ENGELLİ ADAYIDIR”

Ordu Valisi Tuncay Sonel, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayımladı. Vali Sonel, mesajında şu ifadelere yer verdi:  “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engeli olan vatandaşlarımızın topluma kazandırılması ve sorunlarının gündeme getirilmesi ile ilgili tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, tüm dünyada engeli olan vatandaşlarımızın hakları, kazanımları, yaşam standartlarının geliştirilmesi ve topluma kazandırılması konusunda,  farkındalık oluşturmayı amaçlamaktadır. 

 

Bilindiği üzere; engellilik, yalnızca engeli olan bireylerin ya da ailelerinin içinde bulunduğu bir sorun değil, sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur.

 

Aziz Milletimizin inancı ve gelenekleri de yaşlıya, hastaya, garibe, ihtiyaç sahibine yardım etmeyi emretmektedir. Bir ülkenin huzuru, ancak onu oluşturan tüm bireylerin mutluluğuyla sağlanabilir. Engeli olan vatandaşlarımızın toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumumuzu güçlendirecektir.

 

Unutulmamalıdır ki her sağlıklı insan aslında bir engelli adayıdır ve her insan aniden bu hizmetlere muhtaç duruma gelebilir. Dolayısıyla engeli olan kardeşlerimizin ihtiyaçlarını doğru tespit etmek, seslerini daha çok duymak, sorunlarına kalıcı çözümler üretmek toplumsal bağlarımızı kuvvetlendirmek ve gönül köprüleri tesis etmek adına son derece önem arz etmektedir.

 

İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düsturuyla hareket eden Devletimiz; engeli olan vatandaşlarımızın sosyal hayatın içerisinde etkin olarak yer almaları, günlük yaşama engelsizce katılmaları, toplumla bütünleşmeleri, fırsat eşitliğine sahip olmaları ve katma değer üretmeleri için önemli düzenlemeleri hayata geçirmeye devam etmektedir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, engeli olan tüm vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde bir kez daha yanında olduğumuzu bildiriyor, devletimizin sunduğu bütün imkânlarla yaşam alanlarını düzenleyeceğimizi ifade ediyorum.”

 

Anahtar Kelimeler : “HER, SAĞLIKLI, İNSAN, ASLINDA, BİR, ENGELLİ, ADAYIDIR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız