
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 11:24 SAMSUN SGK KIRMIZI VE BEYAZ ET SATIN ALINACAK
- 11:13 OBB, YOL GENİŞLETME ÇALIŞMASI VE NAKİL HİZMETİ ALACAK
- 11:02 ALTINORDU BELEDİYESİ 12 ADET İŞYERİNİ SATACAK
- 10:08 GAZİ VURUŞU
- 10:08 SAHİLLER HALKIN!
- 10:07 “DERENİN KUŞUNU VURDURMAYACAĞIZ”
- 10:07 “KONUŞMAYA MEYDANIMIZ KALMADI”
- 10:06 “YOK ÖYLE BİR ŞEY…!”
- 10:05 ÜNYEPORT GERÇEK OLUYOR
- 10:03 “ADALET İÇİN ZAM”
- 10:04 “GÖNÜLLERİ ISITACAĞIZ"
- 10:02 “MAAŞLAR ERİDİ”
- 10:03 İL HIFZISSIHHA MECLİSİNDEN YENİ KARARLAR
- 10:01 HAŞERELERE GEÇİT VERİLMEDİ
- 10:00 BUCAK MAHALLESİ YENİLENİYOR
- Ziyaretçi Bugün12.918
- Ziyaretçi Genel21.404.866
- Bugün Gösterim24.829
- Toplam Gösterim37.959.753
AKÇA: BAŞARI ÖDÜLLENDİRİLİRSE DEVAMI GELİR

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, Ordu Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlüğü ve Ziraat Odası katkılarıyla üretilen “Çoban Fasülyesi” alım garantili üretimi yapılan ürünlerin üreticiyi memnun ettiğini söyledi.
Hep söyledik, söylemeye de devam edeceğiz, bizim milletimize, bizim çiftçimize imkan verilirse yaptığının ve ürettiğinin en iyisini yapar diyen Başkan Akça, “Evet çiftçilerimizi köylerinde tutacaksak, köye geri dönüşün önünü açmayı planlıyorsak, çiftçimizin ürettiği ürünün para etmesi ve geçimini sağlayacak duruma gelmesi çok önemlidir” dedi.
Ürünlerin çeşitliliği artırılmalı ve çiftçimizin üretim planlaması yapılarak, markalaşması sağlanmalıdır diyen Başkan Akça, şunları söyledi:
“Göreve geldiğimiz günden beri çiftçimizin ürettiği ürünlerin muhakkak bir marka değeri olmalı, Üretilen her ürünün bir standartı olmalı ve hepsinden önemlisi çiftçilerimizin ürettiği ürünün alım garantisi olmalıdır diye çaba içerisindeyiz.
Bu çabamıza örnek olarak Gürgentepe ilçemizde Ordu Büyükşehir Başkanlığımızın öncülüğünde, Tarım ve Orman İl ve İlçe müdürlüğü ve ziraat odası katkılarıyla üretilen “Çoban Fasülyesi” alım garantili ürettirilmiş, yapılan üretimin ardından fasulyeler ORTAR tarafından satın alınmış ve üreticilerde emeğinin karşılığını aldığı için memnun olmuş, bir dahaki senenin planlamalarını ve hazırlıklarını yapmaya başlamışlardır.
Bu da gösteriyor ki üreticilerimizin üretimde kalabilmesi ve devamının getirilmesi için ürettiğinin para etmesi ve geçimini sağlayacak durumda olmasıdır.
Ürünlerin çeşitliliği artırılmalı ve çiftçimizin üretim planlaması yapılarak, markalaşması sağlanmalıdır.
Ürettiğinden geçimini sağlayan çiftçilerimizde tarlasında, kümesinde, serasında ve ahırın da kalması sağlanmış olacaktır. İşin özü üretenin ürettiğinin karşılığını almasına bağlıdır.
Bu memlekette alım garantili üretimin çoğalarak devam ettirilmesi ve bu örneklerin artırılması için bu işle iştigal eden tüm kurumların koordineli bir şekilde hareket etmesi, üretimin devamı ve standartizasyonunun sağlanması gerekmektedir.
Bu üretim modelinin hayata geçirilmesinde katkısı olan paydaşlara teşekkürü bir borç biliyorum.”