HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Ocak 2021 Pazartesi Saat: 10:06

“KONUŞMAYA MEYDANIMIZ KALMADI”

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Altınordu Şehirler arası Otobüs Terminalinin faaliyete başlamasının ardından, eski otogarın akıbeti ile ilgili değerlendirme yapan  Ordu Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ömer
“KONUŞMAYA MEYDANIMIZ KALMADI”

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Altınordu Şehirler arası Otobüs Terminalinin faaliyete başlamasının ardından, eski otogarın akıbeti ile ilgili değerlendirme yapan  Ordu Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ömer Aydın, “Kentler meydanları kadar kenttir. Meydanın kadar konuş. Maalesef bizim konuşmaya meydanımız kalmadı. Eski otogar alanı ile ilgili çeşitli söylentiler dolaşıyor olsa da, sayın başkan Güler’den de beklentimiz, Orduluların mümkün olduğu kadar geniş, modern meydanlara kavuşmasıdır. Eğer marka şehir olma iddianızı devam ettiriyorsanız meydanlarınız, yeşil alanlarınız bol olacak. Marka şehir meydanlardan geçer. Kentsel yaşamda bireyler tarafından en yaygın kullanılan alanlardan biri kent meydanlarıdır. Meydanlar, tarih boyunca gerek kentsel siyaset gerekse ulusal siyaset açısından oldukça önemli mekânlar olmuştur. Kentte yaşayan bireylerin ortak kullanım alanı olmasının yanında meydanların sosyal, siyasal ve ekonomik işlevleri de bulunmaktadır” dedi.

  “KENTLER MEYDANLAR KADAR KENTTİR”

Kamusal alanın özellikle de meydanların ve sokakların kalitesi bir kentin kimliğini oluşturmada önemli role sahip olduğunu ifade eden Aydın; “ Kentler meydanları kadar kenttir. Meydanın kadar konuş. Maalesef bizim konuşmaya meydanımız kalmadı. Sayın başkan Güler’den de beklentimiz mümkün olduğu kadar insanların geniş meydanlara kavuşmasıdır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Hilmi Güler bey, halkın kullanımına açmak amacıyla güzel bir organizasyon hazırlığı içerisindeler” şeklinde konuştu.

“MARKA ŞEHİR MEYDANLARDAN GEÇER”

Aydın, ”Meydanlar siyasal, ekonomik veya sosyal nedenlerle insanların bir araya geldiği mekânlardır. Kente aidiyet duygusunun kazanıldığı, yurttaşlık bilincinin geliştirildiği mekânlar olan meydanlar, kentte yaşayan, soluk alan herkes için nemlidir. Kent konseyi olarak da özellikle Ordulu vatandaşların kullanacağı, kaliteli zaman geçireceği bir alan oluşturulması taraftarıyız. Eğer marka şehir olma iddianızı devam ettiriyorsanız meydanlarınız, yeşil alanlarınız bol olacak. Marka şehir meydanlardan geçer. Netice itibariyle meydanlar her türlü toplumsal, kültürel, ekonomik etkinliğin gerçekleştirildiği, herkesin kullanımına açık kamusal alanlardır. Kent meydanları, kentlilik bilincine ulaşmada ve kent hakkına sahip çıkmada etkin rol oynamaktadır. Kent yapısı içerisinde önemli bir yer oluşturan meydanlar, sosyalleşme ve bir arada olabilme fırsatı verdiği için toplumun demokratikleşmesine katkı sağlamaktadır” diye konuştu. (HABER/MERT CAN ERSOY)

 

Anahtar Kelimeler : “KONUŞMAYA, MEYDANIMIZ, KALMADI”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız