HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Ocak 2021 Pazartesi Saat: 10:07

“DERENİN KUŞUNU VURDURMAYACAĞIZ”

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça;“Her zaman olduğu gibi oyunlar ve manipülasyonlar devam edecektir. “İhracat rakamları düştü. Dışarıdaki sanayici fındık almıyor.” oyununu oynamaya başladılar. Uyanık olacağız. Derenin
“DERENİN KUŞUNU VURDURMAYACAĞIZ”

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça;“Her zaman olduğu gibi oyunlar ve manipülasyonlar devam edecektir. “İhracat rakamları düştü. Dışarıdaki sanayici fındık almıyor.” oyununu oynamaya başladılar. Uyanık olacağız. Derenin taşıyla, derenin kuşunu vurdurmayacağız, üreticinin yanında olacağız” dedi.

“ÜRETİCİ PANİKLETMEYE ÇALIŞILIYOR.”

İhracat rakamları düşük gösterilerek; ürününü ihtiyacı kadar pazara indiren ve mümkün olduğunca ürününü emanete bırakmayan üretici panikletilmeye çalışıldığını ifade eden Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça “  ‘Derenin taşı ile derenin kuşunu vurmak.’ atasözü ile başlamak istiyorum. Tekelci firma yaşlı işbirlikçilerini kullanarak yeşil altınımızdan (fındıktan) servetine servet katmaya devam ediyor, yerli işbirlikçileri de ufacık bir paye ile kendi geleceklerini ve üreticimizin geleceğini ipotek vermeye devam ediyorlar. Sözüm ona kendini sanayici ve ihracatçı sanan iş birlikçiler tekelci babalarının senaryosunu yazdığı oyunları sahneye koymak için adeta yarış içersine giriyorlar” diye konuştu.

“UYANIK OLACAĞIZ.”

En son 31 Aralık 2020 TMO alım süresinin bitimiyle alakalı ortaya koydukları oyun tutmayınca, “İhracat rakamları düştü. Dışarıdaki sanayici fındık almıyor.” oyununu oynamaya başladıklarını söyleyen Akça, “ Evet, geçen yıllara göre çok düşük bir miktar ihracat düşüklüğü günün sade henüz dönem bitmediğinden ve en önemlisi tekelci firma ve iş birlikçilerin iç piyasadan aldıkları fındıkları depolarında bekletiyor olmasından kaynaklı bir düşüş yaşanıyor. İhracat rakamları düşük gösterilerek; ürününü ihtiyacı kadar pazara indiren ve mümkün olduğunca ürününü emanete bırakmayan üretici panikletilmeye çalışılıyor. Bunun sonucunda da panikleyen üreticinin elinden ürünü ucuza alınarak tekelci babalarının kazancına kazanç katmak için çabalıyorlar. Her zaman olduğu gibi oyunlar ve manipülasyonlar devam edecektir. Fakat bizler uyanık olacağız ve en büyük üretici olarak,  ürünümüzü hiçbir güce teslim etmeden çiftçimizin yanında durarak ürününden alın terinin ve elinin emeğini alması için çaba sarf edeceğiz. Kısacası ‘Derenin taşı ile derenin kuşunu vurdurmayacağız’ şeklinde konuştu. (HABER/UFUK ERSOY)

 

Anahtar Kelimeler : “DERENİN, KUŞUNU, VURDURMAYACAĞIZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız