HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Ocak 2021 Çarşamba Saat: 10:00

OTSO BAŞKANI ŞAHİN, ORDU İÇİN HEDEF GÖSTERDİ; DEMİRYOLU + LİMAN

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, “Önceliğimiz belli. Demiryolu ve liman. Bölgemizin gelişimi adına önemli bu yatırımları takip etmeye, ısrarcı olmaya devam edeceğiz. Bölgemiz açısından demiryolu ve liman önemini ko
OTSO BAŞKANI ŞAHİN, ORDU İÇİN HEDEF GÖSTERDİ;  DEMİRYOLU + LİMAN

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, “Önceliğimiz belli. Demiryolu ve liman. Bölgemizin gelişimi adına önemli bu yatırımları takip etmeye, ısrarcı olmaya devam edeceğiz. Bölgemiz açısından demiryolu ve liman önemini koruyor. Ünye ve Fatsa limanı bizim zenginliğimizdir. Ancak biz Ordu ve Giresun arasına bir liman istiyoruz” dedi.

Bu tür büyük projelerin ilimiz adına vizyon projeler olduğunu ifade eden Şahin, ” Samsun-Sarp Demiryolu Hattı ve konteynır limanı projelerinin bölgemize kazandırılması için ısrarcı olmaya, takip etmeye devam edeceğiz. Ordu hak ettiği yatırımları almak için çaba göstermek zorundadır. Takipçisi olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“DEMİRYOLU VE LİMAN GELECEĞİMİZDİR”

 

Samsun’dan Sarp’a kadar uzanan bir demiryolu projesinin hayata geçmesi, bölgeye ekonomik, sosyal, istihdam ve stratejik açıdan büyük avantaj katacağını söyleyen OTSO Başkanı Şahin, Demiryolunun her çeşit iklim koşullarında coğrafi engelleri aşmaya yapısal özelliğinin elverişli olması, yolculuk boyunca dış etkenlere karşın sağladığı güven ve rahatlık, gece-gündüz farkı olmaksızın ulaşımın kesilmemesi gibi özellikleri, uzun süren yolculukları, kesintisiz sağlayabilir.

 

 “Demiryolu ve liman geleceğimizdir” Doğu Karadeniz’de demiryolu projesinin yeni sektörlerin ortaya doğmasına, yeni ticari ilişkilerin artmasına sebep olacağını belirtti.

“ÜRETİYORUZ”

Demiryolu ulaşımı tamamlandığında Ordu ve bölgede denizyolu ulaşımının da artacağını söyleyen Başkan Şahin, “Ünye ve Fatsa limanı bizim zenginliğimizdir. Ancak biz Ordu ve Giresun arasına bir liman istiyoruz. Karadeniz Akdeniz yolu açıldığında bu ihtiyacı daha fazla hissedeceğiz. Hava limanına yakın bir yerde hem Ordu’muzun, hem de Giresun’un ihtiyacını karşılayacak bir liman düşünmek gerek. Demiryollarının yapımı ile birlikte deniz yollarını da kullanacağız. Demiryolu taşımacılığı bölgemize geldiği takdirde, deniz yolu taşımacılığı da bölgemizde kullanılır hale gelecektir. Türkiye fındığını üçte birini ilimizde üretiyoruz, önemli miktarda bal, kivi, çay üretiyoruz.

Ürünlerimizin pazarlanması ve taşıması adına avantaj sağlayacak, yüz güldürecek, ekonomik anlamda bölgemizi kalkındıracak, kazandıracak ürünlere sahip durumdayız. Ancak ürettiğimiz ürünü ilimizden ihraç edemiyoruz.  Demiryolu ulaşımının diğer ulaşım araçları içerisinde daha ucuz, ekonomik ve konforlu olduğuna kabul etmek gerek. Bunun yanında denize kıyısı olan bir kent olmanın avantajını kullanmalıyız. Deniz taşımacılığı, yük sevkiyatı konusunda hedeflerimiz olmalıdır. Ulaşım, turistleri turizm bölgelerine bağlayan köprü niteliğindedir. Ordu ve Giresun arasına bir liman olması, hem turizm açısından, hem sanayi anlamında yeni sektörlerin doğmasına, yeni ticari ilişkilerin artmasına sebep olacak bu projeler bölgemize bir canlılık getirecektir.” Diye konuştu. (HABER/MERT CAN ERSOY)

 

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız