HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
12 Kasım 2016 Cumartesi Saat: 10:23

“DOĞRU İDARE MİLLETE HİZMET OLARAK DÖNÜYOR”

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Tekkiraz mahallesinde muhtarlarla bir araya geldi. Fırsat buldukça muhtarlarla buluşan Başkan Çamyar, yaptığı toplantıda adeta belediyecilik dersi verdi.
“DOĞRU İDARE MİLLETE HİZMET OLARAK DÖNÜYOR”

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Tekkiraz mahallesinde muhtarlarla bir araya geldi. Fırsat buldukça muhtarlarla buluşan Başkan Çamyar, yaptığı toplantıda adeta belediyecilik dersi verdi.

Doğru ve planlı yönetimin vatandaşa hizmet götürmek için çok önemli olduğunu vurgulayan Çamyar, “laf değil, iş üretmelisiniz” dedi. Çamyar, “Biz zaman zaman sizlerle bir araya geliyoruz. Ben göreve geldiğimizden bu yana muhtarlarımızla 10 kez bir araya geldim. Özel olarak geldiğinizde de ne zaman isterseniz görüştük. Beni aradığınızda cep telefonum sürekli açık ve istediğiniz zaman görüşüyoruz. Biz sizi kendimizden biri olarak görüyoruz. Çünkü sizlerden bizim gibi seçimle göreve geldiniz ve hemşerilerinize karşı sorumluluklarınız var.  Tüm taleplerinizi bütçemiz çerçevesinde ve bir plan dâhilinde yerine getiriyoruz. Bir kıyas yapmak durumunda kalırsak, büyükşehir olmuş diğer illerin nüfus anlamında eşdeğer diğer ilçelerine bakıldığında, bizim yaptığımız yatırımların başka ilçelerde olmadığını görürsünüz. Çünkü biz öyle bir planlama yaptık ki verimli yönetim unsurlarının tamamını hayata geçirdik.

Göreve geldiklerinde birçok radikal karara imza attıklarını söyleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Örneğin personel sayımızı 705’ten 400’e düşürdük. Bunu yaparken de o insanları mağdur etmedik. Bunlardan 31 tanesini emekli ettik. 2 milyon liranın üzerinde kıdem tazminatı ödedik. 55 kişiyi diğer kamu kurumlarına gönderdik. Böylece yüzde 95’nin çözmüş olduk. Personel sayısını 300 kişi azaltmakla aylık 500 bin yıllık ise 6 milyon lira gibi bir tasarruf elde etmiş olduk. Göreve başladığımızda Belediye’de 181 adet araç vardı. Ve bu araçların büyük kısmı hurda haline gelmişti. Bu araçların yıllık yedek parça maliyetine baktığımızda 3,5 milyon lirayı bulduğunu gördük. 181 aracı 56 araca düşürdük. Devamında sıfır araç kiralama yoluna giderek, yakıttan, şoförden, bakım maliyetlerinden tasarruf sağlamış olduk. Sadece parça gideri ile ilgili belediyemize 3,5 milyon lira gibi bir rakam kazandırdık. Buna müteakip destek hizmetlerinde çalışan sayısını da 63’ten 23’e düşürdük. Öte yandan kent bilgi sistemini kurduk ve kaçak Emlakları tespit ettik. Bu çalışma ile de örneğin 5 katlı binası olanın bina vergisi vermesi gerekirken arsa vergisi verdiğini gördük. Bu çalışma sonucu da belediyemize kazandırdığımız rakam yıllık 9 milyon lira. Tüm bunları bir araya getirdiğimizde belediyemize yıllık 18,5 milyon lira bir kaynak oluşturmuş oldu. İşte biz tüm yatırımları oluşturduğumuz bu kaynaklarla yapıyoruz. Tasarruf ederek ve doğru yöneterek ortaya çıkardığımız bu rakamları vatandaşlarımıza hizmet olarak aktarıyoruz. Yoksa Ankara’dan belediyemize gelen para ile personel sayımızı 300 azaltmamıza rağmen sadece maaşları ödeyebiliriz. O yüzden ekibimle beraber çok planlı bir çalışma yürütüyoruz. Çöp konteynerlerini yer altına almakla beraber yeni bir sistem devreye sokmuş olduk. Şu anda daha önce 27 personelin yaptığı işi 1 kişi yapıyor. Eski tarz konteynerlerimizde yenilemek suretiyle üst mahallelerimize gönderdik” diye konuştu.

 (ORDU YENİ HABER)

Anahtar Kelimeler : “DOĞRU, İDARE, MİLLETE, HİZMET, OLARAK, DÖNÜYOR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız