HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
12 Nisan 2021 Pazartesi Saat: 09:43

UCİM’DEN ÇOCUK İSTİSMARINA GEÇİT YOK!

Ulusal Çocuk İstismarı ile Mücadele (UCİM) Ordu İl sorumlusu ve Başkanı Av. Ebru Avcı, UCİM’in kuruluş ve faaliyetlerini gazeteci Şafak Deliçakar’a verdiği röportajda ortaya koydu. UCİM’in Türkiye’nin her yerinde çocuk istismar
UCİM’DEN ÇOCUK İSTİSMARINA GEÇİT YOK!

Ulusal Çocuk İstismarı ile Mücadele (UCİM) Ordu İl sorumlusu ve Başkanı Av. Ebru Avcı, UCİM’in kuruluş ve faaliyetlerini gazeteci Şafak Deliçakar’a verdiği röportajda ortaya koydu.

UCİM’in Türkiye’nin her yerinde çocuk istismarı ile mücadele ettiğine dikkat çeken Av. Ebru Avcı, 2017 yılında kurulan derneğin 200’den fazla davayı takip ettiklerine dikkat çekti.

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Avcı, haftanın röportajı sayfamıza hoşgeldiniz. Öncelikle UCİM ne amaçla kuruldu kurucusu kimdir? Buradan başlamak istiyorum. buyurun lütfen.

Ebru AVCI: Hoşbulduk sayın Deliçakar. UCİM Saadet Özkan tarafından kurulmuş bir dernek. Ama derneğin asıl kuruluşunun hikayesi İzmir'in Menderes ilçesinde, okul müdürünün, yaşları 6 ile 11 arasında değişen 6 kız öğrencisine cinsel istismarda bulunmasını ortaya çıkaran öğretmen Saadet Özkan, UCİM'i Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneğini kurdu.

Saadet öğretmen çocukları yalnız bırakmadı. 2017 yılında dernekleşme faaliyetine geçti. Türkiyenin her yerinde çocuk istismarına karşı mücadele den bir dernek oldu.

Çocuk istismarı Türkiye’de oldukça fazla ve genelde istismar aile içinde oluyor. Bize bir ihbar geldiğinde biz hukuki anlamda manevi anlamda destek oluyoruz. Derneğimizin asıl açılımı Uluslararası Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneğidir. Biz kutsal bir amaca hizmet ediyoruz. 200 den fazla davayı takip eden bir derneğiz.

Şafak DELİÇAKAR: İstismarı önlemek amacıyla yaptığınız faaliyetlerde diğer STK’lardan da destek alıp ortak çalışma yapıyor musunuz?

Ebru AVCI: Kamu kurumları ile aile ve sosyal politikalar bakanlığı milli eğitim bakanlığı ile birlikte çalışmalarımız var. Sadece çocukları bilgilendirmek değil bizim amacımız bu konuda öğretmenleri de bilinçlendirmek. Bilimsel bir çalışma ve eğitimler veriyoruz. Her konuda alanında uzman kişilerle çalışıyoruz. Psikoloji kısmında psikolog hukuki boyutta da avukatlarımız var.

Şafak DELİÇAKAR: UCİM nasıl devreye giriyor?

Ebru AVCI: UCİM bize gelen ihbarlarla devreye giriyor. Bizim bir ihbar hattımız var. İnternet üzerinden telefon numaramız var ihbar etmek için illa anne baba olmak gerekmiyor buna şahit olan kişilerde ihbarda bulunabilir.

Bir ilde yapılanma yaptığımızda o ildeki kurumları ziyaret ederek işbirliği protokolu yapıyoruz. Ordu’da da bir önlem merkezi kurmak istiyoruz. Tamamen gönüllü çalışan elemanlarımız olacak. Biz ocak ayında başladığımızda 8 kişiydik ama sayımız oldukça arttı.

Mavi kelebek bizim simgemiz bütün üyelerimiz mavi birer kelebek. Kelebek narindir kırılgandır özgürdür simgesel olarak bunu temsil ediyoruz.

Şafak DELİÇAKAR: Rehabilitasyon kısmında uzmanlarınızda nasıl bir kriter arıyorsunuz?

Ebru AVCI: Özellikle psikolog olna uzmanlarla çalışıyoruz öncelikle uzmanlara da eğitim veriyoruz. Daha sonra aile ve çocukla iletişime geçiyoruz. Bu kişiler eğitimlerden sonra rehabilitasyon çalışmalarına başlıyoruz.

Şafak DELİÇAKAR: UCİM’in Türkiye genelinde ne kadar şubesi var?

Ebru AVCI: Şu an tüm illerde yapılandırma yaptık. Merkezimiz Mersin merkezli. Her ilde mutlaka bir yer var. Çocuklar her ilde yalnız değil.

Şafak DELİÇAKAR: Çocuk istismarı konusunda verilen cezaların yetersiz olmasını avukat olarak nasıl karşılıyorsunuz?

Ebru AVCI: Bizim cezalarımız az değil aslında. Bizim en büyük sıkıntımız şu. Çocuğun beyanının yeterli olmalı. Bazı dosyalarda sadece mağdurun beyanı yeterli değil denmemeli. Bu en büyük delil kabul edilmeli. Çünkü çocuk bunu anlattığında nereden bilecekte söyleyecek.

Şafak DELİÇAKAR: UCİM’in bağış yapıldığı bir adresi ve hesabı var mı?

Ebru AVCI: Tüm derneklerde olduğu gibi UCİM’de gelen yardımlarla çalışma yapan bir dernek tüm STK’lar gibi. İnternet sitemizde bağış için hesap numaralarımız bulunuyor buradan bize destek olabilirler. www.ucim.org.tr adresinde bağışta bulunabilirler.

Biz bizimle aktif çalışabilecek gönüllü arkadaşlar istiyoruz. Herhangi bir istismar vakasıyla karşılaşırsanız bizimle iletişime geçin olmadı devletin ilgili birimlerine haber verin susmayın buna ortak olmayın.

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Avcı, verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyor, bundan sonraki çalışma ve faaliyetlerinizde başarılar diliyorum.

Ebru AVCI: Bende şahsınıza ve Ordu Yeni Haber Gazetesi ailesine şahsım ve UCİM ailesine sağladığınız bu fırsattan dolayı teşekkür ediyor, yayın hayatınızda başarılarınızın devamını diliyorum.

 

 

Anahtar Kelimeler : UCİM’DEN, ÇOCUK, İSTİSMARINA, GEÇİT, YOK!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız