HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
15 Nisan 2021 Perşembe Saat: 17:03

OTOBÜS DURAKLARI TERTEMİZ

Ordu Büyükşehir Belediyesi, toplum sağlığının korunması amacıyla 19 ilçede bulunan 1300 otobüs durağını temizleyerek hijyenik hale getirdi.
OTOBÜS DURAKLARI TERTEMİZ

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve insan sağlığını tehdit eden korona virüsle mücadele kapsamında çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Ordu Büyükşehir Belediyesi, otobüs duraklarını temizledi. Ulaşım güzergahlarında bulunan ahşap, metal ve cam gibi birbirinden farklı özelliklere sahip duraklar, Ulaşım Daire Başkanlığı ile Parklar ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı bünyesinde oluşturulan ekip tarafından önce sıcak su ve deterjanla yıkandı, ardından ise korona virüse karşı dezenfekte edildi. Bunun dışında duraklarda görsel kirlilik oluşturan ve izinsiz konulan afişler de kaldırıldı.

15 GÜNDE BİR TEMİZLİK YAPILIYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ile Parklar ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığının ortaklaşa gerçekleştirdiği bu çalışmalar 19 ilçede 15 gün arayla yapılıyor. Baştan aşağıya yıkama işlemi yapılan duraklar daha sonra ilaçlarla dezenfekte ediliyor. Ayrıca duraklarda oluşan hasarlar ise yine bu ekip tarafından yerinde müdahale edilerek sorun gideriliyor.

ÖRNEK ÇALIŞMASI TAKDİR EDİLİYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesinin pandemi döneminde yaptığı çalışmalarla Türkiye’de örnek gösterilen Büyükşehir Belediyeleri arasında yer aldığını belirten Ulaşım Daire Başkanı Özgür Dayı, bu çalışmaların pandemi bitene kadar her ilçede devam edeceğini söyledi.

Daire Başkanı Özgür Dayı, şunları belirtti:

“Tüm dünyayı etkileyen korona virüs ile mücadele konusunda biraz daha gayretli olmalıyız. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak virüsün ilk başladığı günden itibaren salgınla mücadele konusunda Türkiye’de örnek gösterilen belediyeler arasında yer aldık. Şimdi de bunu devam ettiriyoruz. Özellikle vaka artışlarının olduğu bu günlerde vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı otobüs durakları başta olmak üzere dolmuşlarda temizlik çalışmalarına devam ediyoruz. Bu kapsamda 19 ilçemizde bulunan toplam 1300 otobüs durağımız ekiplerimiz tarafından önce sıcak su ve deterjanla yıkandı. Ardından da Korona Virüse karşı dezenfekte edildi. Bu çalışmamız 15 günde bir 19 ilçemizde yapılacak. Biz tedbirleri alırken, vatandaşlarımızın da salgın konusunda biraz daha dikkatli olmalarını istiyoruz” diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : OTOBÜS, DURAKLARI, TERTEMİZ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız