HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
10 Mayıs 2021 Pazartesi Saat: 10:23

ZABITADAN FIRINLARA SIKI DENETİM

Ordu Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri fırınlarda fiyat, etiket, gramaj denetimlerini sıklaştırdı. Büyükşehir Belediyesi zabıtası tarafından oluşturulan ekipler Ordu genelinde denetlemelerde bulundu. Fahiş fiyat artışları ve usuls
ZABITADAN FIRINLARA SIKI DENETİM

Ordu Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri fırınlarda fiyat, etiket, gramaj denetimlerini sıklaştırdı. Büyükşehir Belediyesi zabıtası tarafından oluşturulan ekipler Ordu genelinde denetlemelerde bulundu. Fahiş fiyat artışları ve usulsüzlüklere tutanak tutularak Ticaret Bakanlığına iletildi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına bağlı ekipler 19 ilçede faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Vatandaşlardan gelen şikayetler başta olmak üzere rutin denetimlere ara vermeden devam eden ekipler fırınlarda gramaj-fiyat ve tarife denetimi yaptı.

Denetimlerde, 6502 sayılı Kanun'un 54. maddesi ve Fiyat Etiketi Yönetmeliği kapsamında fırınlarda yer alan ürünlerde; fiyat etiketlerinin ve tarife fiyat listelerinin bulunup bulunmadığı, fiyat etiketlerinin/fiyat-tarife listelerinin mevzuatta yer alan hususları taşıyıp taşımadıkları yerinde incelendi.

ŞİKAYETLER ALO 153’E BİLDİRİLEBİLİYOR

Denetimler hakkında açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Cevdet Çağlar, "Yerli üretim logolarının konulup konulmadığını kontrol ediyoruz. Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği'ndeki son değişiklikle döviz kuruna bağlı olarak fiyat artışı yapılmaması gerektiği belirtilmesine rağmen bazı firmalarda fahiş fiyat artışları yaptıkları yönünde ihbarlar geliyor. Bunlarla ilgili olarak denetim yapıyoruz" dedi.

Vatandaşların fahiş fiyat artışlarını 153 No’lu numaraya şikâyet etmeleri halinde gerekli denetimlerin yapıldığını, firmaların cezaların ise Ticaret Bakanlığı tarafından kesildiğini ifade eden Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Cevdet Çağlar, "Bize gelen bütün başvuruları yerine giderek inceliyoruz. Eski fiyatlarla yeni fiyatları karşılaştırıyoruz. İşletmeye düzeltmeleri için bildirimde bulunuyoruz. Tespitlerimizi Ticaret Bakanlığımıza bildiriyoruz. Bunlar değerlendiriliyor ve takip ediliyor. Ayrıca vatandaşlarımız gramaj ile ilgili şikayetlerini, Alo 175 Tüketici Danışma Hattı ile Alo 174 Gıda hattını arayarak da belirtebilirler “diye konuştu.

Öte yandan Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, ilgili kurum ve kuruluşlarla denetimlerini önümüzdeki günlerde 19 ilçedeki bütün fırınlarda gerçekleştirilecek.

 

 

Anahtar Kelimeler : ZABITADAN, FIRINLARA, SIKI, DENETİM

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız