HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Haziran 2021 Perşembe Saat: 10:24

HAYVAN HASTALIKLARI İLE MÜCADELE SÜRÜYOR

Ordu Tarım İl Müdürlüğü hayvan hastalıkları mücadele kapsamında 2021 yılı ilkbahar döneminde ilk beş aylık süreçte 312 bin 700 hayvana aşı uygulaması gerçekleştirdi. Konu hakkında açıklamalarda bulunan İl Müdürü Kemal Yılmaz
HAYVAN HASTALIKLARI İLE MÜCADELE SÜRÜYOR

Ordu Tarım İl Müdürlüğü hayvan hastalıkları mücadele kapsamında 2021 yılı ilkbahar döneminde ilk beş aylık süreçte 312 bin 700 hayvana aşı uygulaması gerçekleştirdi. Konu hakkında açıklamalarda bulunan İl Müdürü Kemal Yılmaz; "Bakanlığımızca hayvan hastalıkları ile mücadele kapsamında tüm illerde her yıl düzenli olarak büyükbaş hayvanlar şap, LSD (Sığırların Nodüler Egzantemi), brucella, şarbon hastalıklarına karşı; küçükbaş hayvanlar PPR(koyun keçi vebası), brucella, koyun-keçi çiçeği hastalıklarına karşı, kedi-köpekler kuduz hastalığına karşı düzenli olarak aşılanmaktadır" dedi.

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü öncülüğünde İlçe Müdürlüğümüz ekiplerince 2021 yılı ilkbahar döneminde ilk beş aylık süreçte 312 bin 700 hayvana aşı uygulaması yapıldığını vurgulayan Yılmaz; "126 bin190 adet büyükbaş hayvana şap aşısı, 130 bin 268 büyükbaş hayvana LSD aşısı, 2 bin 14 büyükbaş hayvana antraks aşısı, 7 bin 972 büyükbaş hayvana brucella aşısı, 19 bin 277 küçükbaş hayvana çiçek aşısı, 18 bin 99 küçükbaş hayvana PPR aşısı, 4 bin 594 küçükbaş hayvana brucella aşısı ve 4 bin 286 adet kedi-köpek türü hayvanlara kuduz aşıları ekiplerimizce işletmelerine gidilerek uygulanmıştır. Ayrıca 5 aylık süre içerisinde yaklaşık 430.000 hayvan sağlık taramasından geçirilmiştir. Aşılama çalışmaları ile birlikte İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerimizce hayvanların tanımlanması ve kayıt altına alınması işlemleride yürütülmüş olup, bu kapsamda 71 bin 707 adet büyükbaş ve küçükbaş küpelenmiş ve ilgili sistemlere kayıtları yapılarak kimliklendirilmiştir" ifadelerini kullandı.

İl-İlçe Müdürlüklerimiz tarafından aşılama çalışmalarının aralıksız devam edeceğinin altını çizen Yılmaz; "İlimizde 35 bin civarında büyükbaş hayvan işletmesi, 1600 civarında küçükbaş hayvan işletmesi bulunmaktadır. Bu işletmeler aşılama çalışmaları kapsamında yılda en az 2 kere ziyaret edilerek hem işletmedeki hayvanlar aşılanmakta hem de hayvanlar sağlık taramasından geçirilmektedir. İl-İlçe Müdürlüklerimizde görevli 100 veteriner hekim, veteriner sağlık teknikeri ve veteriner sağlık teknisyeni 40 araç ile bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada çalışmalara aralıksız devam edecektir" diyerek sözlerini noktaladı.

 

Anahtar Kelimeler : HAYVAN, HASTALIKLARI, İLE, MÜCADELE, SÜRÜYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız