HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
30 Temmuz 2021 Cuma Saat: 09:06

BAŞ: İNDİRİMLİ KDV VE STOPAJ ORANLARI DEVAM ETMELİ

Ordu SMMM Odası Başkanı Bahadır Baş,01 ağustosta sona erecek olan indirimli KDV ve stopaj oranlarının yıl sonuna kadar devam etmesi gerektiğini söyledi. Pandemiden etkilenen ekonomik faaliyetlere destek sağlanması amacıyla İşyeri kiralama
BAŞ: İNDİRİMLİ KDV VE STOPAJ ORANLARI DEVAM ETMELİ

Ordu SMMM Odası Başkanı Bahadır Baş,01 ağustosta sona erecek olan indirimli KDV ve stopaj oranlarının yıl sonuna kadar devam etmesi gerektiğini söyledi.

Pandemiden etkilenen ekonomik faaliyetlere destek sağlanması amacıyla İşyeri kiralama hizmetlerinde %18 yerine %8, konaklama hizmetlerinde ve yeme içme hizmetlerinde %8 yerine %1, kira stopajlarında %20 yerine %10 oranları uygulandığın hatırlatan Baş, “Vergi mükelleflerinin, iş dünyasının, esnafların,  talepleri ve beklentileri doğrultusunda pandeminin ekonomiye olumsuz etkileri halen devam ettiğinden,  İşyeri kiralama hizmetleri, konaklama ve yeme içme hizmetleri, kira stopajlarında uygulanmakta olan indirimli oranlar geçerlilik süresi 31/12/2021 tarihine kadar uzatılmalıdır” dedi.

Baş şunları söyledi: “31 Temmuz 2020 tarihli 2812 sayılı Cumhurbaşkanı Kararıyla işyeri kiralama hizmetlerinde KDV oranı %18’den %8’e, kira stopaj oranı %20’den %10’a, konaklama hizmetlerinde ve yeme içme hizmetlerinde KDV oranı %8’den  %1’e düşürülmüş, pandeminin devam etmesi ile bu oranlarda indirim 23 Aralık 2020 tarihli 3318 sayılı Cumhurbaşkanı Kararıyla 31/05/2021 tarihine, sonrasında ise 2 Haziran 2021 tarihli 4062  ve 4063 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 31/07/2021 tarihine kadar uzatılmıştır.

Dolayısıyla 1 Ağustos 2021 tarihinden itibaren İşyeri kiralama hizmetlerinde %18, konaklama hizmetlerinde ve yeme içme hizmetlerinde %8, kira stopajlarında %20 oranları uygulanacaktır.

Sağlık Bakanlığınca açıklanan verilerden de görüldüğü üzere vakalar her geçen gün yükselerek devam etmektedir. 1 Temmuz itibari ile normalleşme sürecine geçilerek kısıtlamalar kaldırılsa da işletmelerin halen kapanma döneminin olumsuz  ekonomik etkilerini gideremediği aşikardır. Yükselen vaka sayıları yakın gelecekte de kısıtlamalar olacağı endişesi taşımaktadır.  

Okulların Kapanması, Yaz tatilinin başlaması, Kurban Bayramı ziyaretleri ekonomiye bir canlılık katmış görünse de kısa zamanlı müşteri yoğunluğu sürdürülebilir bir iş hacmini sağlamamaktadır. Vergi ve SGK uygulamaları açısından teşviklerin, indirimlerin, Kısa Çalışma Ödeneğinin sona ermesi ile işletmelerin maliyet unsurları artmaktadır.

Mali Müşavirler olarak ekonominin temel unsurları işletmelere hizmet vermekteyiz. İşletmelerin bizlere iletilen belgelerinden, oluşturduğumuz mali tablolarından ekonomik durumlarını analiz ettiğimizde pandemi öncesi iş hacimlerine ulaşılamadığını, finans maliyetleri nedeniyle karlılıklarının azaldığını görüyoruz. İşletme sahiplerinin bizlere ilettikleri sorulardan, beklentilerinden, taleplerinden ekonomik sıkıntılarının büyük bir sorun olarak devam ettiği anlaşılmaktadır. İşletme sahipleri açıklanan bir destek, teşvik, indirim olup olmadığını sıkılıkla sormaktadırlar.

Vergi mükelleflerinin, iş dünyasının, esnafların,  talepleri ve beklentileri  doğrultusunda pandeminin ekonomiye olumsuz etkileri halen devam ettiğinden,  İşyeri kiralama hizmetleri, konaklama ve yeme içme hizmetleri, kira stopajlarında uygulanmakta olan indirimli oranlar geçerlilik süresi 31/12/2021 tarihine kadar uzatılmalıdır.“

 

 

Anahtar Kelimeler : BAŞ:, İNDİRİMLİ, KDV, VE, STOPAJ, ORANLARI, DEVAM, ETMELİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız