HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
29 Kasım 2016 Salı Saat: 09:33

ŞAHİN: KARADENİZ-AKDENİZ YOLUNU LİMAN İLE TAÇLANDIRALIM

ŞAHİN: KARADENİZ-AKDENİZ YOLUNU LİMAN İLE TAÇLANDIRALIM
ŞAHİN: KARADENİZ-AKDENİZ YOLUNU LİMAN İLE TAÇLANDIRALIM

ŞAHİN: KARADENİZ-AKDENİZ YOLUNU LİMAN İLE TAÇLANDIRALIM

Başta fındık olmak üzere ithalat ve ihracat girdi çıktılarının konuşulduğu bugünlerde Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, Ordu ekonomisinin daha da güçlü olabilmesi için yük limanı çalışmalarının bir an önce hızlandırılması gerektiğini söyledi.

Şahin; “Ordu’ya yapılacak bir yük limanının Karadeniz Akdeniz yolunu kullanan bütün illere yapılması demektir. İnşallah bu yolu Liman ile taçlandırabiliriz. Türkiye’de en fazla göç veren il Ordu’dur, Karadeniz, Akdeniz yolunun bitmesinden sonra da Ordu artık göç vermeyecek, üzerine göç alan bir il olacaktır” dedi.

Bu Karadeniz, Akdeniz yolu projesi direk olarak 5 ili ilgilendiriyor gibi görünse de aslında 50 ili ilgilendiriyor diyen Şahin şöyle devam etti; “Ayrıca bu yol Suriye ve Irak bölgesini dahi ilgilendiriyor. Bu yol ayrıca diğer ürünlere de alternatif olacaktır.

Ordu Türkiye’de fındık ürünü ile 3 milyon dolarlık bir ihracat rakamı ile en fazla ihracat getirisi olan bir il konumundayız.

3 milyon dolar bir getirisi olan ürünümüz var ancak bir limanımız yok. Limanımız olmadığı için de ihracatçılar Ordu’ya gelmiyor, o yüzden Ordu’nun 200 milyon dolar bir ihracatı olduğu görülüyor. Bu yolumuz bittiği an ve liman da yapıldığı an belki de ihracatımız da artacak. Biz bu yol açıldığında yol hattındaki Sivas, Kayseri, Kahramanmaraş, Hatay bölgesine indiğimizde, mutlaka onlarında bu yönde istekleri olacaktır. Bu yol bizim için çok önemli, bu yol sayesinde bu yol üzerindeki ticari ilişkileri de geliştireceğiz” diye konuştu.

Liman projesine inşallah bir an önce imza atarız diye de konuşan Başkan Şahin; “Ordu’ya yapılan bir liman sadece Ordu’ya değil Sivas’a da lazım, Kayseri’ye de lazım, bu liman Ordu’ya yapılırsa Kayseri ve Sivas da ki ürünlerde en kısa yoldan Ordu’ya yapılan liman vasıtasıyla, dış ülkelere rahatlıkla ihraç edilebilecek. Bu liman ilimize gerçekten çok lazım, bu liman sayesinde Karadeniz’e komşu olan ülkelere daha rahat ihracat yapılabilecek. Büyük bir projeye imza atılarak Karadeniz Akdeniz yolu yapımının sonuna gelindi inşallah bundan sonra da liman için bir proje başlar ve en kısa zamanda bu liman projesi de tamamlanır” şeklinde konuştu. (Haber Şafak DELİÇAKAR)

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız