HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
1 Eylül 2021 Çarşamba Saat: 09:31

“HER YERDE AÇILAN KERMESLER ESNAFI ZORLUYOR”

Esnafın pandeminin ekonomik koşullarını silmeye çalışırken bir de kermeslerin darbe vurduğunu hatırlatan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken,“Her türlü ürünü on binlerce mağazasında satan zincir marketler yeteri kadar esnafın ekme
“HER YERDE AÇILAN KERMESLER ESNAFI ZORLUYOR”

Esnafın pandeminin ekonomik koşullarını silmeye çalışırken bir de kermeslerin darbe vurduğunu hatırlatan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken,“Her türlü ürünü on binlerce mağazasında satan zincir marketler yeteri kadar esnafın ekmeğini bölerken, şimdi yeni yeni pandeminin ekonomik koşullarından kurtulmaya çalışan esnafımıza bir de her yerde açılan kermesler darbe vuruyor. Günlerce ve ticari işletme gibi satış yapan kermeslerin denetimleri artırılmalı” dedi.

-“KERMESLER ESNAF GİBİ İŞ YAPTIĞINDA HAYIR AMACINDAN SAPAR”

Ticari bir işletme gibi satış yapan ve vergisiz şekilde günlerce süren kermesler olduğunu hatırlatanTürkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Yardımlaşma ve dayanışma amacı ile açılan sergilerde satış yapan kermesler, kültürümüzün Osmanlı’dan kalma bir parçasıdır. Hatta esnafımız da bu kermeslerden alışveriş yaparak destek olur. Fakat artık günümüzde, pandemi tedbirlerinin genişletilmesi ve normal hayata dönmemizle birlikte birçok ilimizde bu kermesler adeta bir ticari işletme gibi satış yapıyorlar.

Birçok ilde her yerde farklı ürünler üzerine açılan kermesler mevcut. Esnaf gibi iş yapan ve 3 günden fazla süre ile açık kalan kermesler, ticari işletme gibi olduğunda hayır amacından sapıyor. 3 günden fazla açık kalan kermesler vergiye tabi olmalı.

Pandeminin olumsuz ekonomik etkilerini henüz atlatamamış olan esnafımız bu kermeslerin denetimlerinin artırılmasını istiyor. Esnafımız zincir marketler gibi birçok nedenden dolayı haksız rekabet ile başa çıkmaya çalışırken, pandeminin ekonomik izlerini de yeni yeni üstünden atmaya çalışırken bir de bu kermesler esnafımızın ekmeğini bölüyor” şeklinde belirtti. 

Anahtar Kelimeler : “HER, YERDE, AÇILAN, KERMESLER, ESNAFI, ZORLUYOR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız