HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
4 Eylül 2021 Cumartesi Saat: 10:49

GÖNÜLLÜLER BATI KARADENİZ’DE

Batı Karadeniz’de meydana gelen sel felaketinin üzerinden 20 günü aşkın bir süre geçerken selin geride bıraktığı yıkımın izleri silinmeye devam ediyor. Afetin ardından sokaklardaki balçık ve çamurun kaldırılmasıyla Kızılaycılar
GÖNÜLLÜLER BATI KARADENİZ’DE

Batı Karadeniz’de meydana gelen sel felaketinin üzerinden 20 günü aşkın bir süre geçerken selin geride bıraktığı yıkımın izleri silinmeye devam ediyor. Afetin ardından sokaklardaki balçık ve çamurun kaldırılmasıyla Kızılaycılar da vatandaşların ev ve iş yerlerinin temizlenmesine yardım etmeyi sürdürdü.
 
Yoğun yağışların yaşanması sonucu 11 Ağustos’ta Sinop, Bartın ve Kastamonu’yu vuran sel ve su baskınlarının üzerinden günler geçerken temizlik ve iyileştirme çalışmaları da durmaksızın sürüyor. Bartın’da afetin etkilerinin tamamen kaldırılması ve hayatın normale dönmesiyle Kastamonu ve Sinop’a yoğunlaşan Kızılay, ilk günden bu yana toplamda 4 bin 500’ün üzerinde afet uzmanı ve gönüllüsüyle vatandaşların ev ve iş yerlerini temizleyerek eski haline döndürmek için gece gündüz demeden çalışmalarını yürütüyor. Cadde ve sokakları tek tek dolaşan personel ve gönüllüler, selzede vatandaşların ve esnafın hasar gören ev ve iş yerlerinin temizlenmesi için seferber oluyor.
  
Kastamonu, Sinop ve Bartın’da 16 ikram aracı, 2 mobil mutfak/aşevi ve 71 operasyon aracı ile selzedelerin beslenme ihtiyacına cevap veren Kızılaycılar, toplamda 800 binden fazla kişiye sıcak yemek dağıttı, 80 binden çok kumanya ile de beslenme hizmeti verdi. Ayrıca 290 binden fazla ikramlığı da selzedelere ulaştıran Kızılay, selden etkilenen bölgelerde en çok ihtiyaç duyulan temiz içme suyunu da sağlayarak vatandaşların beslenme ve içecek ihtiyaçlarını karşıladı.
 

Anahtar Kelimeler : GÖNÜLLÜLER, BATI, KARADENİZ’DE

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız