HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Eylül 2021 Cuma Saat: 09:47

“FINDIKTA KARTEL MAFYAYA DÖNDÜ”

  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, “Kartel istediğinden fındık alıyor istediğinden almıyor. Kendisi ile işbirliği yapmayan tüccarı sanayiciyi cezalandırıyor. Fındıkta kartel mafyaya döndü” dedi.
“FINDIKTA KARTEL MAFYAYA DÖNDÜ”

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, “Kartel istediğinden fındık alıyor istediğinden almıyor. Kendisi ile işbirliği yapmayan tüccarı sanayiciyi cezalandırıyor. Fındıkta kartel mafyaya döndü” dedi.

Milli hassasiyeti olan yerli  alıcıların bu çetenin kıskacı altında fındık alamıyor olması fiyatı aşağı çekiyor diyen Milletvekili Adıgüzel, olan hem üreticiye, hem ulusal firmalara oluyor. Elin oğlu gelmiş memleketin içine ediyor. 

Ya benimle beraber davranırsınız, ya da size yaşama hakkı vermem diyor. Hükümet ve Rekabet Kurumu ise seyrediyor” diye konuştu.

Devletin taban fiyatının oldukça altında serbest piyasa fiyatının organize bir şekilde düşürüldüğünü ifade eden Milletvekili Adıgüzel’in açıklamaları şöyle:

Gelinen nokta fındıkta mafya düzenidir. Mafyanın başı Ferraro, tetikçiler yerli taşeronları. Aciz Tarım bakanı seyrediyor. Rekabet Kurumu  seyrediyor. 

Bu Tarım Bakanı bu uluslararası rant çetesi'nin talimatlarını uygulamaktadır. Daha dün söyledik sahte bala müdahale etmeyen, sahtecilere göz yuman *bu Tarım Bakanı balın tadını, fındığın adını yerle yeksan etmiştir.* Derhal istifa etmelidir.

Rekabet Kurulu tüm olan biteni seyrediyor. 3 yıl önce bu kuruma başvuru yaptık. 1,5 yıl bekleyip tam fındık sezonu öncesi  Ferraro'ya arka çıkmıştı. Hiç bir araştırmaya gerek yok demiş, rapordaki rakam sütunları boş bırakılmıştı. Bizden de gereken cevabı almış, yaptıkları ihaneti Türk Milletinin önünde ifşa etmiştik. Bugün fındık piyasasındaki gelinen tablonun çok daha vahim oluşu, o günkü haklılığımızı ispat ediyor. O gün, Ferraroyu aklayan ve adeta iyi hal kağıdı veren kurum üyeleri bundan bizzatihi sorumludur. 

Bugün gelinen vahim durum nedeniyle dün yine Rekabet Kuruluna başvurduk. Eğer bu Ferraroya müdahele edilmezse, başvurumuza ivedilikle cevap verilmez iş yokuşa sürülürse, bilinmelidir ki üç yıl önce olduğu gibi Rekabet Kurulu da bu şebekenin ortağıdır.

Kendi ulusal firmalarına kredi ve teşvik vermeyen bu ucube hükümet, bu Ferraroya aferin iyi yapıyorsun diye üstüne bir de bizim paramız ile teşvik vermiştir. 

Türkiye'de yeterince (hatta fazla bile) fındık kırma fabrikası varken, Düzce'de ilave fındık kırma fabrikası kurmasına yardım için Ferraroya  bu hükümetin 600 milyonluk teşvik vermesi de intihardan öte ihanettir. 

Ferraronun kabuklu fındık alması ve piyasa ile oynaması engellenmelidir piyasa hakimiyetine son verilmelidir

Eğer bu yapılmaz ise büyük çoğunluğu kapanan fındık sanayisinde kalan yerli firmaların da kapanmasına ve on binlerce kişinin işsiz kalmasına yol açacak 

Fındıkta gelinen nokta birçok üretici, tüccar ve sanayicinin ifadesi ile *Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir noktadır. 

Devletin taban fiyatının oldukça altında serbest piyasa fiyatı organize bir şekilde  düşürülmektedir.

Bu rekabet kurulunun Hala daha seyretmesi ayrıca incelenmeye muhtaçtır. 

Rekabet kurulu yabancı bir şirketin Türkiye'deki çıkarlarını gözeten kapitülasyon icra heyeti değildir. Milli sanayi ve ticaretin tarafı olmalıdır.

Eğer bu ülkedeki namusu ile iş yapan ulusal firmalar haklarını aramak için topyekün adliye kapılarına taşınıyor ise er ya da geç önce kanun karşısında, vakti gelince de millet önünde hesap vereceksiniz.  

Bu ülkede yangın varken görmezden gelenlere söylüyorum.  Şunu bilin ki, bu yangının zararını sadece üretici, tüccar ve sanayici  ödemeyecek. Bu mafya, fındık piyasasının altını üstüne getirirken taşeronluk yapan ayak  takımı,  bu  vampirlerin terini alan, peçete tutan her kim varsa, bürokrasideki ihanet odakları dahil yaptığını yanına kar bırakmayacağız, vallahi ve billahi. Bu devir de geçecek, kimse ilanihaye değil. Eloğlu başka bir formatta bizim ilkelerimiz ile yine gelir işini yapar da, siz bürokrasidekiler de dahil satılmış vatan hainleri,  o gün dahil bu hesabınız kapanmayacak. Sadece siz de değil yedi ceddinizden bu ihanetin hesabını sormazsak namerdiz.”

 

Anahtar Kelimeler : “FINDIKTA, KARTEL, MAFYAYA, DÖNDÜ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız