HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
1 Ekim 2021 Cuma Saat: 09:47

VALİ SONEL, ÖĞRENCİLERLE FİLM İZLEDİ

Ordu Valisi Tuncay Sonel, 2021 yılının Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı olması nedeniyle hazırlanan “AKİF” adlı sinema filmini bugün öğrencilerle birlikte izledi.  
VALİ SONEL, ÖĞRENCİLERLE FİLM İZLEDİ

Ordu Valisi Tuncay Sonel, 2021 yılının Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı olması nedeniyle hazırlanan “AKİF” adlı sinema filmini bugün öğrencilerle birlikte izledi.

 

İstiklal Marşımızın kabulünün yüzüncü yılı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle çekilen ve Mehmet Akif Ersoy’un hayatını konu alan "AKİF”  filmini Eyüplü Şehit Sezer Aydın Ortaokulu ile Öceli Ortaokulundan gelen öğrencilerle birlikte izleyen Vali Sonel, öğrencilere Ordu’nun meşhur Ufuk Gazozu ve patlamış mısır ikramında bulunarak, tam bir sinema keyfi yaşattı.  

 

“Genç öğrenci kardeşlerimizle birlikte bu güzel filmi birlikte izlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Mehmet Akif Ersoy’un, vatan toprakları işgal altındayken kaleme aldığı İstiklal Marşı; milli mücadele ruhunu, Türk milletinin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel biçimde yansıtmaktadır” diyen Vali Sonel, “Vatanı için gerektiğinde canını feda etmekten kaçınmayan büyük Türk milletinin kahramanlık destanı olan İstiklal Marşı, bizlere vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu göstermektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatanımız uğruna şehit ve gazi olan kahramanlarımızı saygı, minnet ve şükranla anıyorum. Milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinmiş olan Mehmet Akif Ersoy, fikirleri, idealleri, mütevazı hayatı, asil duruşuyla da kendinden sonraki nesiller için önemli bir ilham kaynağı, örnek bir şahsiyettir. “AKİF” filmin de de bunu görüyoruz” şeklinde konuştu.

 

Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazarken yaşadıklarını konu alan "AKİF" filmini büyük beğeniyle izleyen öğrenciler,  Vali Tuncay Sonel’e teşekkür ettiler. 

 

İstiklal Marşı’nın anlamını ve Kurtuluş Savaşının önemini anlatmak amacıyla İstanbul’un işgalinden İstiklal Marşı’nın kabul edildiği tarihe kadar olan dönemi anlatan “AKİF” filmini Novada Alışveriş merkezinde yer alan Cinevizyon Sinema Salonunda öğrencilerle izleyen Vali Tuncay Sonel’e, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu ile İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu da eşlik etti.

 

Anahtar Kelimeler : VALİ, SONEL, ÖĞRENCİLERLE, FİLM, İZLEDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız