HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
6 Ekim 2021 Çarşamba Saat: 09:23

ATIL ARAZİLER SİYEZ BUĞDAYI İLE BULUŞUYOR

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı işbirliğinde yürütülen Ordu İli Kırsal Gelir Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi Projesi kapsamında Mesudiye’de Siyez Buğdayı Tohumu Da
ATIL ARAZİLER SİYEZ BUĞDAYI İLE BULUŞUYOR

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı işbirliğinde yürütülen Ordu İli Kırsal Gelir Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi Projesi kapsamında Mesudiye’de Siyez Buğdayı Tohumu Dağıtım Töreni gerçekleştirildi.

Düzenlenen programa Mesudiye Kaymakamı Efe Kılıç, Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, Mesudiye İlçe Tarım ve Orman Müdürü Davut Uzuner ve üreticiler katıldı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Davut Uzuner'in açılış konuşması ile başlayan programda bir konuşma yapan İl Müdürü Kemal Yılmaz; Bugün burada Ordu İli Kırsal Gelir Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi Projesi kapsamında siyez buğdayı tohumu dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Mesudiye tarla tarımına uygun alanları ve hayvancılık faaliyetleri ile Ordu'da diğer ilçelerimizden farklılık arz eden bir ilçemizdir dedi. İlçemizde bulunan tarıma elverişli alanların atıl kalması bizleri fazlasıyla rahatsız ediyordu diyerek sözlerine devam eden İl Müdürümüz bu alanları ekonomiye kazandırmak adına Bakanlığımız, DOKAP ve Büyükşehir Belediyemiz işbirliğinde projeler hazırlayarak bir bir hayata geçiriyoruz. Tabi burada üreticilerin bu projelere ilgi göstermesi, sahiplenmesi mevcut arazilerinde dağıtmış olduğumuz tohumlukları ekiyor olması son derece önemli. Eğer bir projeyi sahiplenen olmazsa siz ne dağıtırsanız dağıtın sonuç alamazsınız. Bizler üreticilerimizden aldığımız güç ve projelere gösterilen ilgi ile beraber Mesudiye ilçemizde bir karış boş alan bırakmamaya kararlıyız. Bundan sonraki süreçte de ekilip dikilmeye uygun olan her alanı işlemek suretiyle ilimiz ekonomisine dolayısıyla ülkemiz ekonomisine katkı sağlamış olacağız. Son iki yıla baktığımızda ilimizde atıl olan 10 bin dekar alanı üretime kavuşturmuşuz. Şimdi dağıtacağımız buğdayın atası diye tabir edilen 30 ton siyez buğdayı tohumu kullanılarak atıl tarım arazilerimizin üretime kazandırılmasına devam ediyoruz. İlerleyen dönemde yine Mesudiye ilçemizde 36 ton ekmeklik buğday tohumunun dağıtımının da yapılacağının müjdesini buradan vermek istiyorum. Bizlere çalışmalarımızda destek veren başta Valiliğimiz olmak üzere Ordu Büyükşehir Belediyemize, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığımıza, ilçe Belediyelerimize teşekkür ediyor projemizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Ayrıca bugün burada şahsımı Mesudiye ilçesine Fahri hemşerilik beratıyla onurlandıran Belediye Başkanımıza ve değerli meclis üyelerine teşekkür ediyorum." diyerek sözlerine son verdi.

Düzenlenen programda bir konuşma yapan Mesudiye Belediye Başkanı İsa GÜL ise; Göreve geldiğimiz günden bu yana Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. M.Hilmi Güler ile birlikte üreticilerimizin yanında olduk. Bugün yine Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz ve DOKAP  işbirliğinde yürütülen proje ile üreticilerimize 30 ton siyez buğdayı tohumu dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Üreticilerimiz buğdaylarını hasat ettikten sonra Belediye olarak ürünlerini alarak onları işleyip un haline getirerek ilçemiz ekonomisine katkı sağlamış olacağız. İlçemizde uygulanan projelerin hayırlı olmasını diliyor, İlçemizde yapmış olduğu çalışmalardan dolayı fahri hemşerimiz olan İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz'a teşekkür ediyorum.

 

Anahtar Kelimeler : ATIL, ARAZİLER, SİYEZ, BUĞDAYI, İLE, BULUŞUYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız