HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
8 Ekim 2021 Cuma Saat: 09:15

DAHA YEŞİL BİR ALTINORDU

Altınordu Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantısı Belediye Meclis Salonu’nda Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören’in başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste konuşan Başkan Tören, Altınordu’nun ticaret ağırlıklı yerle
DAHA YEŞİL BİR ALTINORDU

Altınordu Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantısı Belediye Meclis Salonu’nda Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören’in başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste konuşan Başkan Tören, Altınordu’nun ticaret ağırlıklı yerleşim alanlarından biri olan Yeni Mahallenin kalbinde yeşil yoğunluklu bir yaşam alanı oluşturmak için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Altınordu Belediye hizmet binasının da içinde bulunduğu proje alanında çalışmaların hızla devam ettiğini kaydeden Başkan Tören, proje tamamlandığında 3000 metrekare yeşil alana sahip bir doğal sosyal kampüs oluşacağını belirtti.  Belediye binasının altında bulunan kapalı otoparkın her yağışta ciddi manada su aldığını bu nedenle bu alanda bir yenilemenin zaruri olduğunu bu sebeple projeye bu alanın da dahil edildiğini ifade eden Başkan Tören açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“BELEDİYE HİZMET BİNASININ ÖNÜNDE YAPILAN ÇALIŞMA BİR ZORUNLULUĞUN SONUCU”

“Belediye hizmet binamızın önünü projemize dahil etmek durumunda kaldık. Otoparkın her yağışta ciddi manada su aldığı otoparkı kullanan vatandaşlarımız ve meclis üyelerimizin de sıkça şahit olduğu bir husustur. Yukarıya yağan yağmurun otoparka geçtiğini gördük. Bir izolasyon ihtiyacı vardı. Sökülüp yenilenmesi gerekliliği teknik olarak da elzemdi. Madem burayı söküyoruz o zaman yeşil alanı, mevcut bu konseptin içerisine dahil ederek buraya bütüncül bir anlayışla hem estetik kaygıları hem şehir kimliği ile hem şehrin karakterine hem de hizmet binamızın altında yapmak istediğimiz Sosyal Kampüsün de ruhuna uygun hale getirelim istedik. Burada tamamen hassasiyetimiz çevre, şehir kimliği ve estetiği ile birlikte bu aidiyeti taçlandırmaktı.”

“MODERN ŞEHİRLER YERİNDE NEFES ALINABİLEN ŞEHİRLERDİR”

“Bütün alanı bölgenin, coğrafyanın iklim şartları içerisinde büyüyebilecek ve şehrin yeşili ve şehrin aidiyet coğrafyamızın bir parçası olan 15-16 yaşındaki yetişkin ağaçlarla birlikte burayı bir ticari merkez değil bir dinlence bir teneffüs yeri olarak planladık ve 700 metrekare büyüklüğünde yapacağımız Safahat, Nutuk Kafemiz içerisinde gençlerimiz öğrencilerimiz sıkıldıklarında dışarı çıkabilecekler. Kadınlarımız için bir Fitness Merkezi, bir Sosyal Market, bir Sanat Galerisi, Aile Danışma Merkezi, Mükemmeliyet Merkezi ile büyük bir Sosyal Kampüste yaklaşık iki bin beş yüz insan popülasyonunu karşılayabilecek bir alan ortaya çıkarıyoruz. Dolayısı ile burada böyle bir alanda Yeni Mahallede insanlarımız 60-65 yaşındaki bir büyüğümüz dinlenmek için torununu dışarıya çıkarmak için komşusu ile sohbet etmek için Çevre yolunu veya Atatürk Bulvarını aşıp da kıyı kenara gitmek zorunda kalmasın. Artık modern şehircilik anlayışında şehirler yerinde nefes alınabilen şehirlerdir. Bittiğinde inşallah yeşil yoğunluklu insanın nefes alabileceği teneffüs edebileceği güzel harikulade bir yaşam bir dinlence bir sosyal çekim merkezine dönüşmesini arzu ediyoruz.”

29 EKİMİ COŞKUYLA KUTLAMAYA HAZIRLANIYORUZ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın coşkusunu şehir olarak hep birlikte yaşayacağımız etkinliklere hazırlanıyoruz.  29 Ekim kutlamaları bizim için çok önemli. İnandığı ülküler etrafında hür iradesiyle cumhuriyeti bizlere armağan etmiş ceddimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk nezdinde aziz Türk milletinin bu büyük hatırasına ve mirasına olan inancımızla ilgili derin bağlılığımızı şehir olarak sunmak ve kutlamak istiyoruz. Kültür ve Sanat şehri, Genç Dostu Şehir olarak özellikle eğitim öğretim akademik yılında şehrimizde ev sahipliği yaptığımız 20 bini aşkın üniversite öğrencimize de bu milli birlik gününde bir etkinlik düzenlemeyi planlıyoruz.

ALTYAPI ÜSTYAPI VE YOL ÇALIŞMALARIMIZ KESİNTİSİZ DEVAM EDİYOR

Sağlıklı alt yapı nitelikli ulaşım ağı için mesaimiz hem merkezde hem kırsalda kesintisiz devam etmekte.  Kırsalda 50 km’lik beton yol programında artık 20. mahallemize ulaşmış bulunmaktayız. Emen mahallesinden sonra Osmaniye mahallemizdeki çalışmalarımızda hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu arada Güzelyalı mahallesinde yıllardır özellikle yoğunluk arz eden siteler bölgesinde ve yine yolun aşağı kısmında kalan 102 No’lu sokakta çalışmalarımızın bir bölümü bitti. 102 sokaktaki çalışmalarımızla birlikte önemli bir etabı tamamlamış olacağız. Güzelyalı’dan sonra özellikle yağmur suyu çalışmalarıyla ilgili Karşıyaka mahallesi başta olmak üzere birçok mahallemizde bu çalışmalarımız kesintisiz devam ediyor. Zaferimilli mahallesi tarihi sokakları olan bir mahallemiz. Burada estetik dokunuşlarımız mekânın ve zamanın ruhuna uygun geçmişteki mahallemizin dokusuna da uygun çalışmalarımız devam ediyor. Uğurveren sokakta başlayan çalışmalarımız Dr. İsmail Engin ve Polat sokakta aralıksız devam ediyor. Cumhuriyet mahallesiyle ilgili 7 kilometre asfalt çalışmamıza start vermiş durumdayız. Bu mahallemizde yıl sonuna kadar 7 kilometrelik bir asfalt programını hayata geçirmiş olacağız.”

GÖREVLENDİRME SÜRESİ DOLAN BAŞKAN YARDIMCISI CİHAT DEMİRALP ALTINORDU’YA VEDA ETTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında görev yapmakta iken Başkan Aşkın Tören’in talebi üzerine Altınordu Belediye Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilen İŞKUR İç Denetim Başkanı Cihat Demiralp, geçici görevlendirme süresinin dolması üzerine Altınordu Belediyesindeki görevinden ayrıldı. Görev süresi dolarak Altınordu’ya veda eden Cihat Demiralp’e bir plaket takdim eden Başkan Tören, hizmetleri için kendisine teşekkür etti.

Altınordu Belediyesi Ekim ayı Meclis toplantısı gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanması ile sona erdi.

 

Anahtar Kelimeler : DAHA, YEŞİL, BİR, ALTINORDU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız