HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Ekim 2021 Cumartesi

“SEVGİ OLMADAN AİLE OLMAZ”

Mutlu Aile Mutlu Toplum ilkesiyle, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü ortaklığında Fatsa Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine başlayan Aile Okulu Projesi, eğitimci-tarihçi yazar Vehbi Vakkas
“SEVGİ OLMADAN AİLE OLMAZ”

Mutlu Aile Mutlu Toplum ilkesiyle, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü ortaklığında Fatsa Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine başlayan Aile Okulu Projesi, eğitimci-tarihçi yazar Vehbi Vakkasoğlu’nun Ailede Sevgi İletişimi Konferansı ile start aldı.

Projenin paydaş ailelerine yönelik düzenlenen “Ailede Sevgi İletişimi” konferansına Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, İlçe Emniyet Müdürü Sercihan Barutçu, İlçe Jandarma Komutanı Jn.Tğm. Yusuf Ünsal, İlçe Halk Sağlık Müdürü Dr.Işıl Aralan, İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Ekici’de katıldı.

PROJE EĞİTİMLERİMİZ 6 AY SÜRECEK”

Konferans öncesi açılış konuşması yapan Fatsa Belediyesi Sosyal Yardım Hizmetleri Müdürü Fatma Madran, “Aile mutlu olursa toplum da mutlu olur düşüncesi ile yola çıkarak hazırladığımız ‘Aile Okulu’ projemizin koordinatörü olarak toplamda ilk etabı 6 ay sürecek olan eğitimlerimize gönüllü olarak belirlediğimiz 25 ailemiz ile başlangıç yapıyoruz. Eğitimlerimizde atölye çalışmaları da olacak şekilde alan ve konusunda uzman eğitimcilerimiz tarafından verilecektir.” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZIN HAYALLERİNE İHTİYACIMIZ VAR”

Aile Okulu hakkında bilgi veren Fatsalı PCC Koç eğitimci-yazar ve yaşam koçu Ercan Uçak ise, ” Sosyal medyadaki akış hızı çocuklarımızı ve bizi olumsuz yönde etkilemektedir aile okulu projesi sayesinde bu olumsuz etkilerden kendimizi korumayı öğrenmeyi hedefliyoruz. Ülkemizin ailelerimizin ve çocuklarımızın birlikte kuracağı hayallere ihtiyacımız var.” diye konuştu.

“SEVGİ İLETİŞİMİN GÜCÜ AİLEYİ AYAKTA TUTAR”

Fatsa Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen “Mutlu Aile için Ailede Sevgi İletişimi” konulu konferansa eğitimci -yazar Vehbi Vakkasoğlu konuşmacı olarak katıldı. Vehbi Vakkasoğlu, “Mutlu Aile için Ailede Sevgi İletişimi” konusunda örneklerle bilgiler verdi.
Sevgi olmadan mutlu bir ailenin olmayacağını söyleyen Vehbi Vakkasoğlu, kadın ve erkeğin ailede sevgi iletişimini artırmanın “3Z” ve “3S” olarak formüle ettiği iki altın kuralının olduğunu da aktardı. Sevgi iletişiminin güçlü olduğunu vurgu yapan Vakkasoğlu, kadınların 3 Z olarak belirlediği zarafet, ziyafet ve ziyaretle, erkeklerin ise 3S ile formüle ettiği sevgi-saygı, sabır ve sadakat ile ailede sevgi iletişimini kurarak huzurlu ve mutlu ailenin oluşturulacağını kaydetti.

“SEVGİ İLETİŞİMİN ÜSTADLARI HANIMEFENDİLERDİR”

Ailede kadının önemine özellikle vurgu yapan, çok sayıda örnekler veren Vakkasoğlu, “Sevgi olmadan hiçbir şey olmaz. Ailede en önemli görev hanımlarımıza düşmektedir. Eş sevgisi dediğimiz bu görevde gülen yüz, samimi yaklaşım, sakin tavırlar önemlidir. Aynı tavırları erkeklerden beklemek de gerekir. Ailede huzur olmadan sevgi olmaz. Anne ve babalar çocuklarının yanında olumsuzluklardan bahsetmemelidir. Siz anlatmazsanız dahi çocuk evde yaşadığı olumsuz psikolojiyi beden dili ile anlatır. Eşler arasında sevgi yaşanıyorsa sevgi, nefret yaşanıyorsa çocuğa da nefret yansır. Unutmayın çocuğunuza yansıyan tek şey evinizde eşine nasıl davrandığınız ve onun gördüğüdür.” dedi.

Konferansın sonunda Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran ve Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar Yazar Vehbi Vakkasoğlu’na günün anısına çiçek ve hediye takdiminde bulundu.
Daha sonra Vehbi Vakkasoğlu belediye tarafından programa katılanlara hediye edilen Aile’de Sevgi İletişimi ve Aile’de Sevgi Sohbetleri adlı kitaplarını imzaladı.

 

Anahtar Kelimeler : “SEVGİ, OLMADAN, AİLE, OLMAZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız