HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
1 Kasım 2021 Pazartesi Saat: 11:13

ORÇEV: GELECEĞİMİZ TEHDİT ALTINDA

 Ordu Çevre Derneği yaptığı açıklamayla İkizce ilçesinde yeni bir maden sahasının ihale kapsamına alındığını duyurdu.             Ordu Çevre Derneği yönetim kurulu olarak basına gönderilen açıklamada Ordu ilinin de iç
ORÇEV: GELECEĞİMİZ TEHDİT ALTINDA

 Ordu Çevre Derneği yaptığı açıklamayla İkizce ilçesinde yeni bir maden sahasının ihale kapsamına alındığını duyurdu.

            Ordu Çevre Derneği yönetim kurulu olarak basına gönderilen açıklamada Ordu ilinin de içinde olduğu 45 ilde 181 alanda maden için arama ihalelerinin ve işletme sürecinin başlatıldığının ilan edildiği vurgulanarak, “Ordu, bütün ilçeleriyle maden, HES, taş ocaklarıyla yaşanmaz hale getirilmeye devam ediliyor. Dernek olarak Bakanlık ve yerel birimlerin sitelerini sürekli inceliyoruz. Yeni bir tehlikeli durum daha yayımlandı. Bir ilçemizde daha maden sahası ihale edilecekler kapsamına alındı. İkizce ilçemizde İkizce Ünye arasında 211. Grupta İhale Edilecek Alanların Listesi içinde 151. sırada yer verilen maden sahası 5,94 hektar olup 17.12.2021 tarihinde ihale edilecek. Duyuruda ayrıca şu bilgi yer almaktadır. “Talep edilen ER:3387021 sayılı saha taksir ve düzenleme işlemi yapılması sonucunda ER:3414866 sayılı saha olarak ihale programına alındı. Sahanın üzerinde Kapalı Orman ve Devlet Avlağı bulunmaktadır.” bilgisi verildi.

                        Ordu   Çevre Derneği’nin açıklamasının devamında, “Aynı tarihte Ünye, Korgan, Fatsa, Kumru arasında bir alanın da ihalesi var.  45 ile 181 alanda yapılacak ihaleler ve işletme çalışmaları yerli ve yabancı şirketlere hizmet anlamına gelmektedir. Bu çalışmalar ekolojik yaşamı tehdit ediyor. İklim değişikliğini tetikliyor. Bu zamana kadar yapılan maden işletmelerinin ormanlara, suya, tarım arazilerine verdikleri zararları yakından biliyoruz. Artık yeter. Doğayı ve yaşam alanlarının talan edilmesi durmalı, geleceğiz yok edilmemelidir. Ordu Çevre Derneği olarak toprağımıza, suyumuza, ormanımıza; geleceğimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. “  denildi.

Anahtar Kelimeler : ORÇEV:, GELECEĞİMİZ, TEHDİT, ALTINDA

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız