HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Kasım 2021 Çarşamba Saat: 09:41

MESLEKİ EĞİTİM ATÖLYESİNDE HAZIRLIKLAR TAMAM

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar Japonya Büyükelçiliği işbirliği ile hayata geçirdikleri ve yıllık 250 kadına iş imkanı sağlayacak olan Mesleki Eğitim Atölyesinde tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi.
MESLEKİ EĞİTİM ATÖLYESİNDE HAZIRLIKLAR TAMAM

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar Japonya Büyükelçiliği işbirliği ile hayata geçirdikleri ve yıllık 250 kadına iş imkanı sağlayacak olan Mesleki Eğitim Atölyesinde tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Son teknoloji makine ve ekipmanlarla donatılan ve Japonya Büyükelçiliği ve Fatsa Belediyemiz işbirliği ile Fatsa Halk Eğitim Merkezi’nde hayata geçirilen Mesleki Eğitim Atölyesinde İŞKUR İl Müdürü İsa Kaymak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya ve İŞKUR İlçe Müdürü Mehmet Cem Kuru ile ziyaret eden Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Yıllık 250 kadınımıza iş imkanı sağlayacak olan atölyemizin şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” açıklamasında bulundu.

“İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNE GÜÇLÜ BİR KATKI SAĞLAYACAĞIZ”

Türkiye’de 730’dan fazla proje başvurusu içerisinden titizlikle yapılan incelemeler sonucunda Fatsa Belediyesi’nin projesinin hibe desteği almaya hak kazanan 10 proje arasında yer aldığını belirten Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Uygulanacak olan proje aynı zamanda Fatsa Belediyesi tarihinde ilk uluslararası hibe destekli proje özelliği taşıyor.

Kurulum çalışmalarını tamamlamış bulunuyoruz. Proje sayesinde yıllık 250 işsiz kadınımıza iş imkanı sunacağız. Hiçbir iş deneyimi olmayan, meslek edinememiş, meslek edinmede geç kalmış kişiler için “İş Garantili” fırsat oluşturmuş olacağız. Özellikle Pandemi döneminde Hükümetimizin başlatmış olduğu istihdam seferberliğine güçlü bir katkı sağlayacak olan ‘Fatsa Kadınlar için Mesleki Eğitim Merkezi Projesi’ ile Karadeniz’in en büyük ve en fazla kişinin istihdam edildiği Organize Sanayi Bölgesi olma yolunda gücümüze güç katacağız. Türkiye Japon Büyükelçisi Kazuhiro Suzuki’ye, Diplomat ve Japon Büyükelçiliği Ekonomi Bölümü İkinci Katibi Akifumi Doma’ya, proje koordinatörümüze, emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“İLK ETAPTA 400 KİŞİLİK İSTİHDAM”

Diğer yandan Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran’ın ev sahipliğinde Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, İŞĶUR İl Müdürü İsa Kaymak, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, 14 işveren firma yetkilisinin hazır bulunduğu toplantıda MEGİP (Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Projesi) protokol töreni çerçevesinde ilk etapta 400 kişilik istihdam için imzalar atıldı.

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız