HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
25 Kasım 2021 Perşembe Saat: 09:07

ŞANLITÜRK; “PUSULAMIZ DA, ÇAREMİZ DE ÖĞRETMENLERDİR”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu İl Başkanı Naci Şanlıtürk, 24 Kasım “Öğretmenler Günü” nedeniyle açıklamada bulundu. Başkan Şanlıtürk, öğretmenlerin mesleki sıkıntılarının farkında olduklarına dikkat çekerek, hayatın
ŞANLITÜRK; “PUSULAMIZ DA, ÇAREMİZ DE ÖĞRETMENLERDİR”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu İl Başkanı Naci Şanlıtürk, 24 Kasım “Öğretmenler Günü” nedeniyle açıklamada bulundu. Başkan Şanlıtürk, öğretmenlerin mesleki sıkıntılarının farkında olduklarına dikkat çekerek, hayatın hakkını vermek için her alanda pusulamız olan çaremizin de öğretmenler olduğuna önemle vurgu yaptı. 

Başkan Şanlıtürk, açıklamasına MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçelinin meşhur veciz sözünü hatırlatarak başladı. Bahçeli’nin; “Öğretmenlerimiz bize, bilginin kafamıza doldurduklarımız değil, kafamızdan çıkanlar olduğunu öğreten, bir yüklenme değil bir yükleme gücü olduğunu gösteren insani cevherlerimizdir." veciz cümlelerini aktardıktan sonra Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin öğretmene verilen değerini ortaya koydu.

Başkan Şanlıtürk, açıklamasının devamında; ''24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün "Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği gündür. Bu sebeple de 1981’den beri her yıl 24 Kasım memleketimizde “Öğretmenler Günü” olarak kutlanır. Başöğretmen Atatürk “Öğretmenler; yeni nesil sizin eseriniz olacaktır”’ sözleriyle öğretmenlere çok önemli bir görev yüklerken bu sözleriyle onlara olan güvenini de ifade etmiştir” dedi.

Başkan Şanlıtürk, Genel Başkanları Dr. Devlet Bahçeli’nin sarf ettiği bu sözlerin hakkını vermek için sözcükleri anlamalıyız, çare öğretmenlerdir diyerek şöyle devam etti; “Düşünmenin hakkını vermek için kavramları bilmeliyiz, pusula öğretmenlerdir. Hayatın hakkını vermek için duyguları tanımalıyız, kılavuz gene öğretmenlerdir.

Öğretmenlerimiz bize, bilginin kafamıza doldurduklarımız değil, kafamızdan çıkanlar olduğunu öğreten, bir yüklenme değil bir yükleme gücü olduğunu gösteren insani cevherlerimizdir. Veciz cümleleriyle sayın genel başkanımız Devlet Bahçeli Beyefendi’de öğretmene verilen değeri ifade etmişlerdir. 

Öğretmenler çocuklarımıza öncelikle bilgi hazinesinin anahtarı olan okuma ve yazma becerisini öğretmekle kalmazlar. Bu hazinenin gelişip zenginleşmesini sağlayacak bilgileri de verirler. Ayrıca, onların kimlik ve kişilik kazanmalarına yardımcı olur, her türlü sorunları ile ilgilenmek suretiyle adeta onlara ikinci bir aile ortamı ve sıcaklığı sunarlar. 

Öğretmenler yüklendiği sorumluluğun ağırlığının farkındadır. Bu yolda her türlü zorluğa razı olurlar, ellerinden gelen uğraşı ve çabayı büyük bir fedakârlıkla ortaya koyarlar. İnsanlığın yararına olan her şeyi öğretir ve öğütlerler. Bir taraftan milli ve manevi değerleri öğrencilerinin zihinlerine nakşederken, diğer taraftan toplumun ilerlemesine, çağın gerektirdiği teknolojik yeniliğe, birlik ve beraberliğin sağlanmasına, hoşgörüye, merhametli olmaya ve insanlığın gerektirdiği tüm davranışların öğretilmesine azimle, kararlılıkla gayret gösterirler. 

Öğretmenlerimiz bu ülkenin umudu; sevgi, saygı, merhamet elçileri, ahlak önderleri, davranış rehberleridir. Onlar öğretmenlerimizin mesleki sıkıntılarının farkında olduğumuzu. 

İşte 24 Kasım böylesine önemli bir görev üstlenen öğretmenlerimizi bir kez daha hatırladığımız, onlara olan sevgi ve saygımızı gösterdiğimiz kutlamaların yapıldığı bir gündür” diye konuştu.

öğretmenlerin mesleki sıkıntılarının da farkında olduklarını sözlerine ekleyen Başkan Şanlıtürk; “Bu müstesna güne anlam ve önemi itibariyle bakıldığında öğretmene gösterilen sevgi ve saygının bir bakıma topluma verilen değerin de yansıması olduğu asla unutulmamalıdır. 

MHP olarak öğretmenlerimizin mesleki sıkıntılarının farkında olduğumuzu ve bu sorunlarının aşılması için her türlü çabayı gösterdiğimizi, göstermeye de devam edeceğimizin de bilinmesini isterim. 

Kıymetli öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü kutluyorum. Başta şehit düşmüş öğretmenlerimiz olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle, minnetle anıyor, mesleklerini icra eden ya da emekli olmuş tüm öğretmenlerimize sağlıklı, huzurlu bir ömür diliyorum. Bu duygularla tüm öğretmenlerimize saygı ve sevgilerimizi sunuyorum'' şeklinde konuştu.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız