HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
3 Aralık 2021 Cuma Saat: 09:18

“ENGELLİLERİN TALEPLERİ DİKKATE ALINIMIYOR”

  Ordu İl Engelli Meclis Başkanı Ümit İşbakan, “ Sözün bittiği yerdeyiz! Çünkü bakan
“ENGELLİLERİN TALEPLERİ DİKKATE ALINIMIYOR”

 

Ordu İl Engelli Meclis Başkanı Ümit İşbakan, “ Sözün bittiği yerdeyiz! Çünkü bakanlar, yöneticiler, karar vericiler milyonlarca engellinin çalışma hakkıyla ilgili taleplerine gözlerini ve kulaklarını kapatmışlardır. Engellilerin talepleri dikkate alınmıyor” dedi.

İşbakan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Geldiğimiz aşamada ortaya koyduğumuz verilerin, gerekçelerin ve taleplerimizin muhataplarımız açısından önemsenmediğini, dikkate alınmadığını ifade etti.

Engellilerle ilgili taleplerini dile getiren İşbakan şunları söyledi: “ Fakat yine de Cumhurbaşkanlığının verileriyle yetkili kurumlara sorumluluklarını son defa hatırlatmak istiyoruz.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın 2021/Eylül dönemi verilerine göre kamuda memur ve sözleşmeli personel kadrosunda toplam 3.516.538 kişi çalışmaktadır. Bu rakamlara göre kamuda memur ve sözleşmeli kadrosunda çalıştırılması gereken engelli sayısı 105.496 olması gerekirken çalıştırılan engelli sayısı 60 bindir. Ülke yönetiminin en üst noktasının açıkladığı veriler dolaylı olarak engellilerin taleplerindeki haklılığı ortaya koymaktadır.

Gerçekçi çözüm ise çok nettir;

1- Kamu kurumlarında engelliler için belirlenmiş kotalar sadece engelliler için kullanılmalıdır.

2- Engellilere tahsis edilmiş boş kadrolar tek seferde doldurulmalıdır.

Bunun için kamuya memur kadrosunda tek seferde en az 20.000 engelli personel alınmalıdır.

3- Memur kadrosu için belirlenmiş olan %3 kotası en az %6’ya çıkartılmalı ve doldurulmalıdır,

4- Her kurumun kamu personel alımında alınan personel sayısının en az %6’sı kadar engelli kamu personeli alımı aynı anda yapılmalıdır,

5- Engellilerin istihdamında eğitim, liyakat vb gibi durumlar esas alınmalı ve engellilerin niteliksiz işlerde istihdamından vaz geçilmelidir,

Taleplerimiz karşılanamaz, zor veya imkânsız şeyler değildir.

Taleplerimiz engellilerin insan onuruna yaraşır bir yaşam sürebilmelerinin asgari şartlarıdır. Taleplerimizin karşılanması engellilerin yoksulluktan, açlıktan ve başkalarına mahkûm olmaktan kurtulabilmelerinin tek yoludur. Bilindiği gibi 2013 yılından bu yana gerek 2828 sayılı yasaya göre ödenen bakım ücretinde, gerekse 2022 sayılı yasaya göre ödenen muhtaçlık aylığında, engellinin hane içinde fert başına düşen geliri kriter olarak kullanılıyor. Bu durum ,engelli gelir sahibi değilken gelir sahibiymiş gibi bir algı yaratıyor ve engelli bireyi daha çok ailesine bağımlı hale getiriyor. Yanı sıra pek çok muhtaç engellinin bu hakları elde edememesi sonucunu yaratıyor.”

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız