HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
4 Aralık 2021 Cumartesi

ŞANLITÜRK; “BU MANİPÜLASYONLARA DEVLETİ TESLİM ETMEYECEĞİZ”

  Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu İl Başkanı Naci Şanlıtürk, gazeteci Şafak De
ŞANLITÜRK; “BU MANİPÜLASYONLARA DEVLETİ TESLİM ETMEYECEĞİZ”

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu İl Başkanı Naci Şanlıtürk, gazeteci Şafak Deliçakar’a verdiği röportajda dövizde ki artışlara ve ekonomide ki krize parmak bastı.

Halkı sağduyuya davet eden Başkan Şanlıtürk, röportajda; “Bu Vatan, Dolar ve Euro ile kurulmadı. Bu manipülasyonlara devleti teslim etmeyeceğiz” dedi. 

 

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Şanlıtürk, haftanın röportajı sayfamıza hoş geldiniz. Öncelikle gündemde ki sıcak gelişmelerle başlamak istiyorum. İki haftadır hala siyasetin merkezinde Cumhurbaşkanlığı sistemi konuşuluyor. 50+1 ile 40+10’un Türkiye ye artıları ve eksileri ne olur? Şimdiden bu sistem tartışmalarına girmek ne kadar doğru sizce?

 

Naci ŞANLITÜRK: Hoşbulduk Sayın Deliçakar. Seçim milli iradenin tecellisidir. Elli artı bir ne demek, salt çoğunluğun bir üzerinde oy demek. Sayın genel başkanımız da bunu belirtti. Elli artı birin yasal zeminde elimizi güçlendireceğini umuyoruz. MHP bundan taviz vermeyeceğini söyledi. 

Bakınız yaklaşık üç buçuk yıldır cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi dediğimiz sistemi modeli 2023 yılında yapılacak seçimlerle birlikte tam Türkiye de yerleşecek bundan sonra inşallah daha sistem tartışmaları olmayacak. 

Bu sistem tartışmaları neden gündeme getiriliyor? Bence Türkiye’nin güneyinde oluşturulmak istenen Kürt devleti önce sistem tartışmalarıyla başlıyor. 2023 seçimleri en çok konuşacağımız konu. Hükümet sistemi ve anayasa neden anayasanın ilk 4 maddesi diyor ki devletimizin bölünmez bütünlüğü. 1982 anayasası darbe anayasası değiştirilmesi çalışması var. Bununla ilgili MHP çalışmasını hazırladı. Cumhur İttifakı ortağımıza teslim etti. Tekrar sistem tartışmalarına dönmeye gerek yok.

 

Şafak DELİÇAKAR: Bugünlerde bilinçli bir kurgu yaratılıyor. özellikle MHP’nin oyları ve baraj konusunda yapılan anket çalışmaları hakkında neler söyleyeceksiniz?

 

Naci ŞANLITÜRK: Bazı firmalarının derdi anket yapmak değil, halkı manipüle etmek. MHP’nin baraj kaygısı asla olmadı bunlar doğru değil. Sokakta aynı tepkiyle karşılaşmıyoruz. MHP’nin kendi anketlerindeki oy oranı yüzde yirmi ikidir. Cumhur ittifakı olarak yapılacak olan seçimde her şey belli olacak. Herkesin işine bakması daha iyi olur. 

 

Şafak DELİÇAKAR: Dış güçlerin Türkiye’yi bu kez ekonomi üzerinden buhran yaratma çabaları ve dövizde ki anormal yükselişleri bir siyasetçi ve işadamı olarak nasıl değerlendiriyorsunuz?

 

Naci ŞANLITÜRK: Bizim ülkemizde ailesinde şehit olmayan ev neredeyse yoktur. Zamanında yapılan kurtuluş savaşında nasıl bizi yıkamadılarsa bunu dolar ve euro ile de yapamayacaklar. Türkiye’yi yola getirmek istiyorlar burada. Halk sağ duyulu olmalı, iş adamları bu günlerde vatandaşa yardım etmeli, yeni iş imkanı yaratmamız lazım. Bu vatan dolar ve euro ile kurulmadı. Bu manipülasyonlarla devleti teslim etmeyeceğiz. 

Dünyayı yöneten bankerler yeni dünya düzeni kurdular. Her olağanüstü durumdan sonra bunlar yapılır şimdi de olağan üstü durum pandemidir. Bu pandemiden sonra fiyatlar fırladı insanlar can telaşına düştü. Dolayısıyla fabrikalar kapatıldı, üretim durdu. Petrol ve doğal gaz fiyatları arttı. Ve yeni bir para piyasaya sürdüler. Bitcoin ya da kripto para. Dünyayı yeni sisteme entegre etmeye çalışıyorlar. 

Hükümetin şu anda ki ekonomi politikasını MHP genel başkanımızda destekliyor. Biz vatanımızın bölünmesine parçalanmasına asla taviz vermeyiz. Bu anlamda hükümetimiz terörle mücadele anlamında çok büyük paralar harcanmıştır. Vatandaşımız biraz da ekonomiyi bu anlamda değerlendirmeli. Dolar üzerinden fiyat artışları üzerinden yapılanlara karşı milli değerlerimizden asla taviz vermeyelim. Vatandaşlarımızdan bunu istiyorum. 

 

Şafak DELİÇAKAR: Pandemi sürecinde gördük onları, şimdide ekonomik krizden istifade eden kriz fırsatçıları hakkında neler söylemek istersiniz? 

 

Naci ŞANLITÜRK: Fırsatçılık yapanların tepelerine bineceğiz dedi sayın cumhurbaşkanımız kartel oluşturulan sektörler rekabet kurulu ciddi anlamda cezalar uyguladı zincir marketlere de bunu yaptı. Devletimiz bu anlamda bütün tedbirleri alıyor. Muhalefetin sadece pandemi fiyat artışı Türkiye de varmış gibi göstermesini doğru bulmuyorum kafalarımızı kuma gömmeyelim Almanya da İngiltere de durum aynı. İlla de seçim diye tutturdular seçim olsa başa gelse ne yapacaklar ama bir çözüm önerisi sunmuyorlar. 

 

Şafak DELİÇAKAR: Başta kamu çalışanları olmak üzere milyonlarca vatandaşın gözü, kulağı Genel Başkanınız Dr. Devlet Bahçeli’nin, EYT, 3600 ve asgari ücret zammı konusunda hükümete vereceği destekte. Sayın Bahçeli, temennilerini ve beklentilerini kamuoyu ile paylaştı. Siz neler söylemek istersiniz? 

 

Naci ŞANLITÜRK: 3600 ek gösterge nedir! 4 tane grubun polis, hemşire, din görevlileri ve öğretmenlerimizin faydalanacağı emekli maaşlarını 3600 üzerinden çarpanlarının yapılması ve emekli maaşlarına yansıyacak ücretlerden bahsediliyor. Yine 6 milyon 300 kişiyi ilgilendiren EYT sorunu var. Bu da kademeli bir şekilde geçiş arz ediliyor. 

MHP’nin 24 Haziran seçimlerinde bu taahhütleri vardı. MHP vatandaşa ne taahhüt etmişse sonuna kadar arkasında. Ama asgari ücret artık Türkiye de yetersiz çünkü fiyat artışlarıdan dolayı. Sayın genel başkanımızın da destekleriyle hükümet asgari ücrete de makul bir fiyat verecektir. 

 

Şafak DELİÇAKAR: Son olarak MHP’nin hazırladığı 100 maddelik Anayasa paketi hakkında da biraz bilgi verebilir misiniz? 

 

Naci ŞANLITÜRK: Biz, MHP olarak Anayasa paketi çalışmalarımızı basın toplantısında kamuoyuna sunduk. AK Parti de hazırladığı Anayasa çalışmasını iki partide birleştirerek kamuoyuna açıklanacak bir taslak ortaya çıksın istiyoruz. Ordu il teşkilatı olarak biz bu konuda esnafımıza gidiyoruz, çiftçimize gidiyoruz, emeklimize gidiyoruz, yaşlımıza gidiyoruz, gençlerimize gidiyoruz.

Biz her alanda beş ana stratejik hedeflerimizi anlatıyoruz. Cumhur ittifakını anlatıyoruz Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini, Türk tipi Başkanlığı anlatıyoruz. Onun için “Adım Adım 2023; İl İl Anadolu” sloganıyla başlatmış olduğumuz bu toplantıların hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Dolayısıyla Cumhur İttifakı, toplumun her kesiminin kabul göreceği bir Anayasayı hayata geçirecektir. Bundan da kimsenin şüphesi olmasın.

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Şanlıtürk, yaptığınız değerlendirmeler ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyor, önümüzde ki süreçte de çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

 

Naci ŞANLITÜRK: Sayın Deliçakar, bende başta partim olmak üzere şahsıma da bu fırsatı sağladığınız için size ve Ordu Yeni Haber Gazetesi ailesine teşekkür ediyor, yayın hayatınızda başarılarınızın devamını diliyorum.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız