HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
7 Aralık 2021 Salı Saat: 09:17

İTFAİYE ERLERİNE EĞİTİM

  Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Avrupa standartlarında hazırlanan, Karadeniz’in tek itfaiye eğitim merkezi olma özelliğini taşıyan OBİTEM’de (İtfaiye Eğitim Merkezi) itfaiye erlerine verilen eğitimler nefesleri kesiyor.
İTFAİYE ERLERİNE EĞİTİM

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Avrupa standartlarında hazırlanan, Karadeniz’in tek itfaiye eğitim merkezi olma özelliğini taşıyan OBİTEM’de (İtfaiye Eğitim Merkezi) itfaiye erlerine verilen eğitimler nefesleri kesiyor.

 

Eğitimin sonunda OBİTEM tarafından katılım belgesi verilen itfaiye erleri, 120 saatlik hizmet içi eğitim kapsamında karşılaşabilecekleri olaylara karşı teorik ve pratik olarak bilgilendiriliyor.

 

“İTFAİYE ERLERİ HER ALANDA EĞİTİLİYOR”

İtfaiye Dairesi Başkanı Yusuf Çınkıl, itfaiye erlerinin her alanda eğitilmesi için birçok eğitim programı düzenlendiklerini söyleyerek, “OBİTEM eğitmenlerimiz tarafından itfaiye erlerine yangının büyüme hızı, dumanın seyri, yangın yerindeki tehlikeler, yangına yaklaşım tarzları, mutfaklardaki yağ yangınları, LPG ve doğalgaz yangınları vb. gibi yangın anında karşılaşılabilecek durumlar; sıfır görüş-gerçek dumanlı-gece görüşlü kamera ve ses takipli yangın evi istasyonu ile yangında ve dumanlı ortamlarda arama kurtarma teknikleri, yangında ilerleme, yön bulma vb. çalışmalar ; karayollarında karşılaşılabilecek tanker kazası yangınlarına müdahale, kuyu operasyonları, yüksek açı kurtarma, trafik kazalarına müdahale, kentsel arama kurtarma gibi itfaiyenin müdahale sahasında olan birçok olay uygulamalı olarak gösterilmektedir” dedi.

 

“HER AN HAZIR OLMAMIZ GEREKİYOR”

İtfaiye Dairesi Başkanı Yusuf Çınkıl Türkiye’nin birçok yerindeki itfaiye teşkilatlarına burada eğitim vermeyi amaçladıklarını belirtti.

 

Daire Başkanı Çınkıl sözlerine şöyle devam etti:

 

“Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak ilimiz ve ülkemiz genelinde meydana gelen her türlü itfaiye olayına müdahale etmekteyiz. Bu olaylara müdahale konusunda da her an hazır olmamız gerekiyor. Bizlerde bu bağlamda personelimizi gerek sportif faaliyetlerde gerekse eğitim ve tatbikatlarla hazır hale getirerek sürekli bir aksiyon halinde tutmaya çalışıyoruz. Personelimiz tüm bu eğitimlerle hem deneyim kazanıyor hem de olaylara daha doğru ve etkin müdahale edilmesine imkân sağlıyor. Öte yandan Türkiye Belediyeler Birliği ile yapacağımız proje kapsamında Türkiye’nin birçok yerindeki itfaiye teşkilatlarına burada eğitim vermeyi amaçlıyoruz.”

 

 

Anahtar Kelimeler : İTFAİYE, ERLERİNE, EĞİTİM

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız