HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
7 Aralık 2021 Salı Saat: 09:21

VALİ SONEL: TEK YOL AŞI

Ordu Valisi Tuncay Sonel, “Pandemi kurallarına titizlikle uyacağız. Maske, mesafe ve hijyen kuralını ihmal etmeyeceğiz. Pandemiden korunmanın tek yolu, aşıdır. Sırası geldiğinde aşılarımızı mutlaka yaptıralım. Hem kendi sağlığım
VALİ SONEL: TEK YOL AŞI

Ordu Valisi Tuncay Sonel, “Pandemi kurallarına titizlikle uyacağız. Maske, mesafe ve hijyen kuralını ihmal etmeyeceğiz. Pandemiden korunmanın tek yolu, aşıdır. Sırası geldiğinde aşılarımızı mutlaka yaptıralım. Hem kendi sağlığımızı, hem de toplum sağlığımızı koruyalım” dedi.

 

Her hafta Pazartesi günleri yapılan Covid-19 Pandemisi Değerlendirme Toplantısı, Vali Tuncay Sonel’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonunda yapılan Covid-19 Pandemisi Değerlendirme Toplantısına, Perşembe Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Vekili Levent Yetgin, İlçe Kaymakamları video konferans yoluyla, Ordu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Niyazi Taşçı, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ender Yanık, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Fatih Aydın katıldı.

Covid-19 Pandemisi Değerlendirme Toplantısının başlangıcında, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Fatih Aydın tarafından bir sunum yapıldı.

Dr. Fatih Aydın, Covid-19 Pandemisi Değerlendirme sunumunda, haftalık yeni vaka sayıları, aktif vaka sayıları, ilçelerimizin günlük yeni vaka sayıları, hastane kapasitesi  doluluk verileri, yoğun bakım doluluk oranı, ilçelere göre vaka başı temaslı sayıları, haftalık denetim verileri, çağrı merkezi verileri, aşı bilgileri, aşı sayıları, açıklanan hedef nüfusa göre aşılama oranı ile ilgili Ordu’nun Koronavirüs tablosuna ilişkin detaylı bilgilendirmede bulundu ve alınması gereken tedbirlere ilişkin görüş ve önerileri dile getirdi.

KASAPOĞLU: AŞILAMA ÇALIŞMALARINDA İYİ DURUMDAYIZ

Risk grubu ve 60 yaş üzerindeki kişilerin mutlaka 3. doz aşılarını yaptırmaları gerektiğini ifade eden İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, “İlimizde aşılama çalışmalarında iyi durumdayız. Hedef nüfusumuz içerisinde en az bir doz aşı yaptıran vatandaşlarımızın oranı %90,82’ye ulaştı. En az iki doz aşı olmuş 18 yaş ve üzeri nüfusta %85,1’lik aşılama oranı ile Türkiye genelindeki birinciliğimizi sürdürüyoruz. En az iki doz aşı olmuş 12 yaş ve üzeri nüfusta ise %82.04’lük oranla yine ilk sıralarda yer almaktayız. Bugüne kadar 566.700 birinci doz, 547.167 ikinci doz, 169.709 üçüncü doz olmak üzere toplamda 1.283.576 doz aşı yaptık. Salgınla mücadelede 3. doz hatırlatma aşısı çok önemli. Özellikle kronik rahatsızlığı olan, risk altındaki ve 60 yaş üzerindeki vatandaşlarımızın 3. Doz aşılarını mutlaka yaptırmalarını istiyoruz. Bunun için de yoğun çaba sarf ediyoruz. 3. Doz aşı sırası gelen vatandaşlarımıza mesaj gönderiyoruz. İlçe Sağlık Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezleri, Aile Sağlığı Merkezlerimiz aşı sırası gelen vatandaşlarımızı arıyorlar. Aşı sırası gelen vatandaşlarımıza ulaşıp, aşılarını yaptırmaları için çalışıyoruz. Gebelerin aşılanması da bizler için çok önemli. Anne ve bebeğin sağlığını korumak durumundayız. Bu konuda biraz daha duyarlılık ve hassasiyet bekliyoruz” dedi.

Toplantıya katılan Ordu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Niyazi Taşçı da, “Kalabalık oluşturacak etkinliklerden kaçınılmalı. Kış aylarında yapılan ev ziyaretlerinden, misafirliklerden uzak durulmalı. Maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına mutlaka uyulmalı” diyerek, görüşlerini dile getirdi.  

 VALİ SONEL; “BİREYSEL TEDBİRLERE UYALIM”

Ortaya çıkan yeni varyantlarla birlikte Covid-19 Pandemisinin tüm hızıyla devam ettiğini insan sağlığını tehdit etmeye devam ettiğini belirten Vali Tuncay Sonel, “Salgın sona ermiş gibi hareket ediyoruz. Oysa Covid-19 pandemisi etkisini sürdürüyor. Bu süreçte vatandaşlarımız çok daha dikkatli ve tedbirli olmalılar. Her zaman ifade ediyorum ki, herkes kendine dikkat edecek. Tedbiri elden bırakmayacak. Pandemi kurallarına titizlikle uyacağız. Maske, mesafe ve hijyen kuralını ihmal etmeyeceğiz. Pandemiden korunmanın tek yolu, aşıdır. Sırası geldiğinde aşılarımızı mutlaka yaptıralım. Hem kendi sağlığımızı, hem de toplum sağlığımızı koruyalım. Kapalı ve kalabalık oluşturacak ortamlardan uzak duralım. Bireysel tedbirlere uyalım” diye konuştu.

İlçe Kaymakamlarından, pandemi denetimlerinin devam ettirilmesini isteyen Vali Sonel, “İşyeri çalışanlarımızın pandemi kurallarına tam anlamıyla uymalarını istiyoruz. İşyeri sahipleri ve çalışanları, aynı şekilde müşterilerine de pandemi kurallarını uygulasınlar. Bizler de mülki idare amirleri olarak sürekli sahada olacağız. Gerekli kontrol ve denetimlerimizi yapacağız. Kamuoyuna pandeminin bitmediğini hissettirmeliyiz” şeklinde konuştu. Toplantıya katılan İlçe Kaymakamları ve kurum müdürleri Covid-19 Pandemisi ile ilgili yürütülen çalışmalar ve yapılması gerekenler konusunda görüş, düşünce ve önerilerini dile getirdiler.

 

Anahtar Kelimeler : VALİ, SONEL:, TEK, YOL, AŞI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız