HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
8 Aralık 2021 Çarşamba Saat: 09:23

“YUNUS EMRE’NİN SEVGİ DİLİ” AŞILANIYOR

  Fatsa Belediyesi, “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” etkinlikleri kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle ilçede belirlenen ortaokul ve liselerde ‘Yunus Emre’nin Sevgi Dili’ni öğrencilere aşılamaya devam ediyor.
“YUNUS EMRE’NİN SEVGİ DİLİ” AŞILANIYOR

 

Fatsa Belediyesi, “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” etkinlikleri kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle ilçede belirlenen ortaokul ve liselerde ‘Yunus Emre’nin Sevgi Dili’ni öğrencilere aşılamaya devam ediyor.

 

Türk Dili ve Kültürünün en önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre’nin vefatının 700. yıl dönümü olması münasebetiyle UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınması, 2021 yılının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak ilan edilmesinin ardından  Fatsa Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle başlatılan eğitim projesinde bir haftada 5 okulda “Bizim Yunus’tan Dünya Dili Türkçe” projesi anlatıldı.

 

İlk programlarını Fatsa Sakarya Ortaokulu’nda gerçekleştiren, Fatsa Belediyesi Gösteri Sanatları Atölyesi oyuncuları İlker Taze ve İbrahim Çapkın 10 günlük zaman diliminde Sakarya Ortaokulu, Eczacı İlhan Hazinedar Ortaokulu, Şehit Ümit Karamustafa Ortaokulu, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Mehmet Zahit Kotku İmam Hatip Ortaokulu,  Aslancami Ortaokulu, Ilıca Ortaokulu, Yalıköy Ortaokulu, İslamdağ Ortaokulu, Geyikçeli Ortaokulu, Hatipli Ortaokulu ve Büyükata Ortaokulunda “Yunus Emre’nin Sevgi Dili’ni” anlatmaya devam ettiler.

 

“YUNUS EMRE’NİN SEVGİ DİLİ TOPLAM 38 EĞİTİM ÖĞRETİM KURUMUNDA  CANLANDIRILACAK”

 

Gösteri Sanatları Atölyesi oyuncuları İlker Taze “Yunus Emre” yi, İbrahim Çapkın ise “Taptuk Emre” rolüyle  gösterilerini sunuyorlar. Sınıf-sınıf gezen Yunus Emre ve Taptuk Emre tiplemeleri öğrencilere büyük sürpriz yaşatmaya devam ediyor.

 

Fatsa’da ortaokul ve liselerde ‘Yunus Emre’nin Sevgi Dili’ 24 ortaokul ve 14 lisede toplam 38 eğitim öğretim kurumunda canlandırılacak.

 

“AMACIMIZ YUNUS EMRE’NİN TANINMASINI VE YAŞATILMASINI SAĞLAMAKTIR”

 

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Yunus Emre’nin vefatının üzerinden yaklaşık 700 yıl geçmesine rağmen kültür ve medeniyetimizi inşa etmeye devam ettiğini belirterek, “İnsana dair sevgi ve inancın simgesi olan Türk şiirinin baş tacı Yunus Emre’nin ilim, irfan, sevgi, güven, ahlak, iyilik, doğruluk, adalet, yardımlaşma, birlik ve beraberlik üzerine çağrılar yaparak Anadolu halkının sönmeyen umudu olmuştur. Amacımız,  Yunus Emre’nin çağları aşan düşünceleri aracılığıyla Anadolu irfanının, günümüz dünyasında çocuklar ve gençler tarafından daha çok anlaşılmasını, tanınmasını ve yaşatılmasını sağlamaktır. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze de katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür ederim.” dedi.

Anahtar Kelimeler : “YUNUS, EMRE’NİN, SEVGİ, DİLİ”, AŞILANIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız