HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
29 Aralık 2021 Çarşamba Saat: 09:22

ZABITADAN FAHİŞ FİYAT DENETİMİ

  Altı
ZABITADAN FAHİŞ FİYAT DENETİMİ

 

Altınordu Belediyesi Zabıta Ekipleri, fahiş fiyat artışlarına yönelik Altınordu genelinde zincir marketler başta olmak üzere bu alanda faaliyet gösteren tüm işletmelerde fiyat denetimi yapıyor. 

Ticaret İl Müdürlüğü ekipleriyle müşterek yapılan denetimlerde, fiyat, etiket ve reyon-kasa fiyat çıkış denetimi gerçekleştirdi. Denetimlerde etiket kontrolü yapan ve etiket ile kasa fiyatlarının tutup tutmadığını inceleyen zabıta ekipleri ayrıca fahiş fiyat kontrolü de yaptı.

Döviz kuru gibi gerekçelerle çeşitli ürün kalemlerinde fahiş fiyatlar uygulandığı ve kurdaki düşüşe rağmen bunun ürün fiyatlarına yansıtılmadığı iddiaları üzerine Altınordu zabıta ekipleri denetimlerine hız verdi. Ticaret İl Müdürlüğü ekipleriyle müşterek yapılan denetimlerde başta zincir marketler olmak üzere söz konusu işletmelerde etiket, satıştan kaçınma, raf ve kasa fiyat farkı denetimleri yapılarak yasaya aykırılık tespit edilenlere tutanak tanzim edilip yasal işlem yapılıyor.

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören’in talimatları doğrultusunda yapılan denetimlerde yaklaşan yılbaşı yoğunluğunu da dikkate alan zabıta ekipleri tarafından süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri gibi çabuk bozulabilecek ürünlere hassasiyet ile yaklaşıldı. Kasap ve şarküteri reyonlarında ürünlerin son kullanım tarihlerine de tek tek bakan ekipler, denetimler esnasında marketleri hijyen ve genel temizlik yönünden de kontrol ediyor.

Sık aralıklarla yapılan denetimlerle olumsuzlukların önüne geçilmesi halkın güvenli ve sağlıklı bir şekilde alışverişlerini yapmaları amaçlanıyor.

Şehrin birçok noktasında denetim gerçekleştiren zabıta ekipleri ayrıca vatandaşlara ve esnaflara Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören’in selamlarını ve iyi dilekleri ile yeni yıl kutlama mesajını da ilettiler.

 

 

Anahtar Kelimeler : ZABITADAN, FAHİŞ, FİYAT, DENETİMİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız