HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
13 Ocak 2022 Perşembe Saat: 18:44

YEREL BASINA DİJİTAL REKLAM EĞİTİMİ

Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü, Ordu’da basın işletmelerine yönelik olarak “Yerel Yazılı Basının Dijital Reklam Piyasalarına Entegrasyonu Eğitimi” düzenledi. Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde, 12 -13 Ocak tarihleri arasında dü
YEREL BASINA DİJİTAL REKLAM EĞİTİMİ

Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü, Ordu’da basın işletmelerine yönelik olarak “Yerel Yazılı Basının Dijital Reklam Piyasalarına Entegrasyonu Eğitimi” düzenledi.

Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde, 12 -13 Ocak tarihleri arasında düzenlenen yerel basın buluşmasına; Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran ve BİK Ordu Şube Müdürü İbrahim Ortatepe ile çok sayıda gazeteci katıldı.

İki gün süren programın ilk gününde katılımcılar, İletişim Danışmanı Cihat Zafer Demirel’den Yerel Yazılı Basının Dijital Reklam Piyasalarına Entegrasyonu başlıklı eğitimi aldı.

Yerel Basın buluşmasında Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Rıdvan Duran, Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran ve BİK Ordu Şube Müdürü İbrahim Ortatepe birer konuşma yaptılar.

BASIN İLAN KURUMU YEREL BASININ DAİMA YANINDA

Eğitim buluşması Basın İlan Kurumu Ordu Şube Müdürü İbrahim Ortatepe’nin konuşmasıyla başladı. Ortatepe “Medyada haber dilinin ve reklamcılığın geliştirilmesi eğitimi sertifika törenine hepiniz hasteldiniz. Bu basın buluşmasını Sayın Ordu Valimizin, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın destekleriyle gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Kendilerine ve katılım gösterdiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyoruz. Genel Müdürümüze pandemi sürecinde de yerel basına vermiş oldukları desteklerden dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz. Pandemiden bağımsız olarak dijital bir dönüşüm yaşanıyor. Gazete tirajları kadar, dijital alışkanlıkların da sektörü etkilediğini görüyoruz. BİK Türkiye’nin çeşitli illerinde hem haber dilinin geliştirilmesi hem de yerel medyada dijital dönüşüm eğitimleriyle, Genel Müdürümüzün de katılımlarıyla medyayla istişare toplantılarıyla basın sektörüne desteğini ortaya koyuyor.

Basın İlan Kurumu yerel basının daima yanında olduğunu ifade etmek istiyorum” dedi.

BİZ BİK OLARAK ÜZERİMİZE NE DÜŞÜYORSA YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

BİK Ordu Şube Müdürü Ortatepe’nin ardından BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran

yaptığı konuşmada “Öncelikle programa iştirakinizden dolayı teşekkür ediyorum, ayrıca programa katkılarından dolayı sayın Valime ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum.

Malum iki yılı aşkın süren bir pandemi dönemi yaşıyoruz. Zaten gelen bir dijital çığ vardı, pandeminin etkisiyle ve katkısıyla bu çok daha büyüyerek bir anda üzerimize çöktü. Artı evlerimizden oturup yemek siparişi veriyoruz veya alışverişlerimizi internet üzerinden evlerimizden yapıyoruz ve medyaya ulaşımımız da oturduğumuz yerden tablete bile ihtiyaç duymadan cep telefonundan çok hızlı bir şekilde ulaşabiliyoruz. Tabi bizim toplantılarımızda gazeteler bulunuyor. Biz pandemi sürecini de bu dijital dönüşüme adaptasyonu için eğitimlerle destekleyelim istedik BİK olarak ve istedik ki bizim gazetelerimiz, gazetecilik kültürlerini internet ortamına aktarsınlar. Çünkü; bu hızlı dijitalleşmenin getirdiği birtakım sorunlarla da karşı karşıyayız. Habere çok daha fazla ulaşım, çok daha fazla tık alma beklentisiyle, yalan haberin doğru haberin önüne geçtiği, tehdit ve şantaj gazeteciliğinin ki bunu gazetecilik olarak tanımlamak istemiyorum ama internet medyasında yaygın bir şekilde karşılaştığımız, henüz kanuni bir düzenlemesinin de olmadığından dolayı bir denetim veya yasal bir zorunlulukla karşı karşıya olmadıklarından dolayı maalesef çokça karşılaştığımız bir tablo bu.

Biz 1000’in üzerinde sertifika dağıttık dijital dönüşüme ilgili. Gazetecilik kültürünü anlatmamız gerekiyor, bunu taşımamız gerekiyor. Aynı zamanda sektör, piyasa maalesef artık kağıttan internete dönmüş durumda. Yani reklam veren de artık dijital mecraya reklam veriyor ve maalesef gazetelerimizde reklam sayılarının ne kadar azaldığını hep beraber görüyoruz. Özellikle pandeminin de katkısıyla küresel bir ekonomik sorun yaşandığı dönemde kağıt fiyatları artık dolar bazında 2 katından daha üst seviyeye çıktı. Gelirlerimiz düştü, tirajlarımız çok ciddi anlamda düştü. Bu tirajları ne zaman geri kazanırız veya tamamını geri alabilir miyiz? Bilmiyoruz. Bunu pandeminin etkisi bittikten sonra hep birlikte göreceğiz.

Biz Yönetim Kurulu olarak karar alıyoruz, pandemi döneminde gazetelere verdiğimiz desteği srekli ilerletiyoruz, iki ay daha ileriye attık son Yönetim Kurulu toplantısıyla. Ama bunu daha ne kadar sürdüreceğiz? Hiç bunu beklemeden, pandeminin sonuçlarını ne zaman telafi ederiz ne zaman görürüz diye beklemeden istiyoruz ki internet sayfalarınızı da güncelleyin, en az iki tane eleman bulundursanız, bir editöryel altyapı oluştursanız reklam pastasından çok ciddi gelir elde edebilirsiniz.

Bu eğitimleri sürdüreceğiz. 50’den fazla ilde sertifika dağıttık. Eğitimlerimizi dijital ortamda da sürüterek Türkiye’nin %90’ında tamamladık. Ve ısrarla süreç bizi diskalifiye etmeden bulunduğumuz yerde kendi kendimizi hazırlamalıyız, yenilemeliyiz.

Bizim için önemli olan sizin gazetecilik kültürünüzün internet medyasına aktarılması. İnternet yasası çıktıktan sonra zaten merdiven altı diye tabir ettiğimiz bu internet mecralarının ortada kalmayacağına inanıyorum çünkü bir yasallık aranacak hem vergi açısında hem hukuk açısından denetlenebilirlik aranacak. Bunları sağlayamayan internet siteleri kamu reklam, ilan veya diğer haklarından istifade edemeyecekler.

Biz BİK olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya devam edeceğiz. Siz yoksanız biz de yokuz, biz yoksak görünen o ki sizler de zor durumda olacaksınız. Görünen o ki el birliği ile şu süreci atlatacağız inşallah.  Ben alternatif çalışmalarla da sektörün desteklenmesi gerektiğini de düşünüyorum. Sadece BİK aracılığı ile alınan ilanlar değil, reklamlar konusunda da desteklenmeniz gerektiğini, sizlerin kamu görevi yaptığınızın farkındayız. Yerel aktörlerin de sizleri destekleyeceğini, Ticaret Odalarının, Esnaf Odalarının reklam üzerinden destekleyeceğine inanıyoruz” diye konuştu.

GÜÇLERİMİZİ BİRLEŞTİRELİM

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Hilmi Güler ise “Bugün biz çok şansı bir gün yaşıyoruz çünkü kardeş Giresun ile birlikteyiz. Gücümüzü birleştirip nasıl bir havalimanı yaptıysak, nasıl fındık politikasını birlikte yürütüyorsak, nasıl yaylalarımız birbirine benziyorsa, nasıl yeşilimiz, mavimiz benziyorsa basınımız da büyük bir avantaj içerisinde.

Başkan olarak basın güçlerinin birleştirilmesi gibi bir hayalim var. Nasıl havalimanında ortak yaptıysak, öyle bir basın merkezi kursak ki tabi bu hayal, gerçekleştirmemiz mümkün. Çağ değişti, bu çağa uygun güçlü bir basın merkezini Giresun ve Ordu ile birlikte yapabiliriz. Benim asıl hayalim Türkiye’de bir şey olduğu zaman ordu basını ne düşünüyor, Giresun basını ne düşünüyor diye merak edilmesi. Bir hadise olduğu zaman buraya sadece İstanbul medyası değil, ordu ne düşünüyor diye telefon açılıp görüşülmesini arzu ediyorum. Yapan yapıyor, birkaç il yapmış durumda.

Hepimiz pırıl pırıl Karadenizlileriz. Hepimizin hedefleri var. Biz üst kimlik olarak Karadenizliliği, Ordululuğu, Giresunluluğu her zaman yapalım. Ortak politikalarımızı yürütelim, yaylalarımızı koruyalım, fındığımızın değerini koruyalım, katma değerini yapalım, yeni deniz politikasını, çevre politikamızı gerçekleştirelim, akarsularımızı değerlendirelim.

Güçlerimizi birleştirelim. Buradan kritik bir kütle oluşturalım, etkin bir alan oluşturalım, ekonomisini oluşturalım çünkü başka türlü bunu yürütmeniz mümkün değil. Teknolojinin imkanlarından da faydalanarak kaliteli dergiler, çok kaliteli gazeteler çıkarabiliriz. Sosyal medya ile bir anda dünyaya ulaşabilirsiniz.

Teknolojiye uyalım, bizden size destek tam. Böylece Ordu ve Giresun örnek bir çalışmayı yapsın. Zaten birbirimize çok benziyoruz” açıklamasında bulundu.

HER DAİM YANINIZDAYIZ

Ordu Valisi Tuncay Sonel’de “Hakikaten Giresun Ordu iç içe girmiş iki kardeş il diyoruz.  Birbirine benzer özellikleri çok hatta geçen yıl Giresun’da o sel felaketinde hemen sayın bakanımızla birlikte Giresun’a gitmiştik.  Yine iş makinelerinde sayın bakanımız tecrübeli bir abimiz var. Vali ve büyükşehir olarak abi kardeş ilişkisi içerisinde hem ordu hem komşu illerde yapılacak her türlü işlerde ortak hareket etme kabiliyetimiz var. O gece onlarıda görmüştük çok değerli valimizle değerli milletvekillerimizle belediye başkanımızdan esnaf arkadaşlarımızdan dostlarımız ve gazeteci arkadaşlarımızla beraber yapılan çalışmalarda bölge olarak bakıyoruz. En basitinden turizmde olsa gelen turist hem Ordu’yu hem Giresun’u gezmeli. 

Sayın geneli müdürü daha öncesinden ismen biliyordum hakikaten orada tanıdık çok sevdik birbirimizi kısa sürede yıllardır tanışıyormuşuz gibi çok ortak dostlarımızda var. Böyle bir organizasyon hem ordu için hem Giresun için çok anlamlı biz geldiğimizden beri her ortamda söylüyoruz. Önceki görev yerlerimizde dahil kaymakamlık yaptığımız yerler Tunceli valiliğinde yaptığımız yerler. Yerel basında dostlarımız dostluklarımız yıllar geçmesine rağmen devam ediyor burada da çok güzel arkadaşlarımız var görüştüğümüz arkadaşlarımız var. Yerel basın yöre insanı için ne yapılması gerekiyorsa hakikaten bizden daha iyi biliyor ve bizim çalışmalarımızda yönlendirici oluyor. Biz bunları dikkate alıyoruz arkadaşlarımıza da valiliğimiz olarak büyükşehir belediyemiz olarak  çünkü ben her konuşmamda gittiğimiz her yerde bu iki kurumumuzu söylüyorum çünkü aramızda teklif yok her daim yanınızdayız biz bize düşen her ne varsa her daim yardımcı olmanın garantisini veriyoruz. 

Bu ve buna benzer çalışmaların yapılmasında basın ilan kurumu genel müdürümüze emeği geçen tüm arkadaşlarımıza buraya gelerek istişarelerde bulunan ve çağa ayak uydurma adına  basınla ilgili düzeltmelerin gelişmesi adına burada olmanızdan dolayı katılımlarınızdan dolayı tekrar hepinize hoş geldiniz diyorum. Bu çalışmaların hem ordumuza hem Giresun’umuza hem sizlere hem de ülkemize milletimize güzellikler getirmesini temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Bu arada eğitime katılan gazetecilerin sertifikalarını Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Hilmi Güler ve BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran tarafından taktim edildi.

 

 

Anahtar Kelimeler : YEREL, BASINA, DİJİTAL, REKLAM, EĞİTİMİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız