HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Ocak 2022 Salı Saat: 09:31

TEDBİRLERİMİZİ İHMAL ETMEYELİM!

Ordu Valisi Tuncay Sonel, “Başta bireysel tedbirlerimizi almayı öğrendik. Bireysel koruyuculuğun yanında, toplum sağlığını da korumaya yönelik tedbirlerimizi hiçbir zaman ihmal etmemeliyiz” dedi. Her hafta Pazartesi günleri yapılan Cov
TEDBİRLERİMİZİ İHMAL ETMEYELİM!

Ordu Valisi Tuncay Sonel, “Başta bireysel tedbirlerimizi almayı öğrendik. Bireysel koruyuculuğun yanında, toplum sağlığını da korumaya yönelik tedbirlerimizi hiçbir zaman ihmal etmemeliyiz” dedi.

Her hafta Pazartesi günleri yapılan Covid-19 Pandemisi Değerlendirme Toplantısı, Ordu Valisi Tuncay Sonel’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda yapılan Covid-19 Pandemisi Değerlendirme Toplantısına, Perşembe Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Vekili Levent Yetgin, İlçe Kaymakamları, ODÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğrt. Üyesi Atakan Savrun, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Fatih Aydın katıldı.

Covid-19 Pandemisi Değerlendirme Toplantısının başlangıcında, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Fatih Aydın tarafından bir sunum yapıldı.

AYDIN BİLGİLENDİRMEDE BULUNDU

Dr. Fatih Aydın, Covid-19 Pandemisi Değerlendirme sunumunda, haftalık yeni vaka sayıları, aktif vaka sayıları, ilçelerimizin günlük yeni vaka sayıları, hastane kapasitesi doluluk verileri, yoğun bakım doluluk oranı, ilçelere göre vaka başı temaslı sayıları, haftalık denetim verileri, çağrı merkezi verileri, aşı bilgileri, aşı sayıları, açıklanan hedef nüfusa göre aşılama oranı ile ilgili Ordu’nun Koronavirüs tablosuna ilişkin detaylı bilgilendirmede bulundu ve alınması gereken tedbirlere ilişkin görüş ve önerileri dile getirdi.

AŞILAMA ÇALIŞMALARINDA İL OLARAK İYİ DURUMDAYIZ

Covid-19 pandemisinde 96’nci haftanın geride kaldığını ifade eden Dr. Fatih Aydın, “Pandemi ile mücadelemizi hız kesmeden sürdürüyoruz. Bu mücadelede 96’ncı haftayı geride bıraktık. Geride bıraktığımız haftada, bir önceki haftaya göre minimal bir vaka artışı gözlemledik. Bu vaka artışlarına baktığımızda, genç ve orta yaş gruplarında yoğunlaştığını görüyoruz. Aşılama çalışmalarında il olarak iyi durumdayız. 18 yaş ve üzeri hedef nüfusunun aşılanmasında Türkiye genelindeki ikinciliğimiz devam ediyor. 15 yaş altı nüfusumuzun aşı oranını kademeli bir şekilde artırıyoruz” dedi.

DENETİMLERİMİZİ AKSATMADAN SÜRDÜRÜYORUZ

Covid-19 pandemisi ile mücadelede rehavete yer olmadığını belirten Ordu Valisi Tuncay Sonel, “Koronavirüs illetine karşı 96 haftadır yoğun ve yorucu bir mücadele yürütüyoruz. Bu mücadelede artık belli tecrübe edindik. Başta bireysel tedbirlerimizi almayı öğrendik. Bireysel koruyuculuğun yanında, toplum sağlığını da korumaya yönelik tedbirlerimizi hiçbir zaman ihmal etmemeliyiz. Alınan tedbirleri, kamuoyu ile anında paylaşıyoruz. Denetimlerimizi aksatmadan sürdürüyoruz. Pandemiden koruyuculuğu tartışmasız olan aşı çalışmalarımıza ağırlık veriyoruz. Vatandaşlarımız da alınan tedbirlere, belirlenen kurallara riayet ettikleri, hatırlatma aşılarını da süresi içerisinde yaptıkları takdirde, bu illetten kendilerini koruyacaklar ve sağlıklı bir şekilde hayatlarını sürdüreceklerdir.   

         Toplantıya katılan İlçe Kaymakamları ve kurum müdürleri Covid-19 Pandemisi ile ilgili yürütülen çalışmalar ve yapılması gerekenler konusunda görüş, düşünce ve önerilerini dile getirdiler.

 

Anahtar Kelimeler : TEDBİRLERİMİZİ, İHMAL, ETMEYELİM!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız