HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Ocak 2022 Perşembe Saat: 14:14

METEOROLOJİ’DEN SOĞUK HAVA UYARISI

Türkiye Cumartesi günü Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre Cumartesi günü yağışların; İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeyi v
METEOROLOJİ’DEN SOĞUK HAVA UYARISI

Türkiye Cumartesi günü Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre Cumartesi günü yağışların; İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeyi ve batısı ile Batı ve Orta Karadeniz’de yoğun kar yağışı, Güney Ege ve Akdeniz’de yağmur ve sağanak, Toros Dağları’nda yağışların yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Pazar günü; tüm yurdun genellikle yağışlı olacağı, yağışların Akdeniz kıyı kesiminde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu’nun güneyi ve doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısında kuvvetli ve yoğun kar yağışı şeklinde, Doğu Akdeniz’de ise kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor.

         Öte yandan ülkemizin Pazartesi günü Karadeniz üzerinden gelecek daha soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği, bunun sonucunda yurt genelinde aşırı soğuk hava koşullarının görüleceği tahmin ediliyor. Yapılan son değerlendirmelere göre aşırı soğuk ve kar yağışlı havanın Perşembe gününe kadar etkili olması bekleniyor.

Bu arada aşırı soğuk hava, yoğun kar yağışları, çığ tehlikesi ve zirai don için vatandaşların ve yetkililerin, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı güncel hava tahmin ve uyarı raporlarını takip etmeleri de istendi.

 

Anahtar Kelimeler : METEOROLOJİ’DEN, SOĞUK, HAVA, UYARISI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız