HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Ocak 2022 Cuma Saat: 10:59

GIDA VE YEM DENETİMLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ordu İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde görevli gıda kontrol ekipleri tarafından halk sağlığının korunması ve tüketicilerin güvenli gıdaya erişiminin sağlanması amacıyla 2021 yılında 15.358 adet gıda ve yem denetimi gerçekle
GIDA VE YEM DENETİMLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ordu İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde görevli gıda kontrol ekipleri tarafından halk sağlığının korunması ve tüketicilerin güvenli gıdaya erişiminin sağlanması amacıyla 2021 yılında 15.358 adet gıda ve yem denetimi gerçekleştirildi.

 Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü Kemal Yılmaz; "İlimizde güvenli gıdaya erişimin sağlanması, tüketici sağlığının en üstseviyede korunması, sektörde haksız rekabetin engellenmesi, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi amacıyla İl/İlçe Müdürlüklerimiz tarafından gıda denetimleri 2021 yılında da aralıksız bir biçimde ve hassasiyetle yürütülmüştür" dedi.

 2021 yılının gıda denetimleri açısından yoğun bir yıl olduğuna dikkat çeken Yılmaz; " Özellikle içerisinde bulunduğumuz Covid-19 salgını nedeniyle gıda denetimlerimiz daha da sıklaştırılmıştır. 7 gün 24 saat esasına göre sahada çalışmalar gerçekleştiren ekiplerimiz tarafından 2021 yılında 15.358 adet gıda ve yem denetimi gerçekleştirilmiştir. Denetimlerimizde insan sağlığı için risk teşkil eden ve taklit/tağşiş yönüyle mevzuata uygunluk kontrolü amacıyla numuneler alınmaktadır. Gerek analiz sonuçlarına göre gerekse denetimde tespit edilen uygunsuzluklar nedeniyle 91 gıda işletmesine idari para cezası uygulanmıştır. Ayrıca 14 işletme hakkında da Savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur.

 5996 sayılı Kanun gereğince, gıda işletmecisi ürettiği, işlediği, dağıttığı, depoladığı, satışa ve tüketime sunduğu tüm gıdalarda gıda mevzuatına uygunluğu sağlamak zorundadır. diyerek sözlerine devam eden Yılmaz; "Gıdaların güvenilir olmasında en büyük sorumluluk birincil üretimden başlamak üzere gıdayı üreten, satan, toplu tüketim ile ilgili faaliyet gösteren işletmelerindir. Dolayısıyla bu işletmelerin sahipleri veya tüzel kişiliğin yasal temsilcilerine önemli görevler düşmektedir. Yapılan resmi kontroller sırasında, işyerinin insan sağlığı ve gıda güvenilirliği açısından tehlike oluşturan uygunsuzluklarının tespiti durumunda idari para cezası uygulanmaktadır. İşyerinin insan sağlığı ve gıda güvenilirliği açısından tehlike oluşturmayan uygunsuzluklarının tespiti durumunda ise eksikliklerini gidermesi için süre verilmekte, süre sonunda tekrar resmi kontrole tabi tutularak eksikliklerini gidermeyen işletmeler hakkında da idari para cezası uygulanmaktadır."

 Tüketicilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaştığında bu olumsuzluğun giderilebilmesi için ilgili kurumlara ya da yetkili makamlara müracaat etme hakkı olduğunu hatırlatan İl Müdürümüz; "Gıda zehirlenmesine maruz kalan veya satın aldığı gıdalarla ilgili herhangi bir şikayeti olan tüketiciler de "174 Alo Gıda Hattı"nı arayarak veya 0501 174 0 174 WhatsApp gıda ihbar hattı üzerinden ihbarda bulunabilmektedirler" dedi.

 Ayrıca Yılmaz; "2022 yılında da vatandaşlarımızın güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için İl/İlçe Müdürlüklerimizce yapılan çalışmalarımız aynı kararlılık ve hassasiyet ile kesintisiz olarak devam edecektir" diyerek sözlerini noktaladı.

 

Anahtar Kelimeler : GIDA, VE, YEM, DENETİMLERİ, GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız